Session 8: Earthquake

 Η ομάδα κατευθύνθηκε προς την Νταργκαρ για τις επόμενες 2 μέρες. Ο δύσβατος δρόμος, ελικοειδής μονοπάτια κάτω από τη σκιά του βουνού, η κόκκινη λίμνη είναι τα κυρίαρχα στοιχεία στο τοπίο. Η απέραντη ησυχία κυβερνά αυτό το μέρος.


Η αναμονή των εν λόγω γεγονότων πυροδοτεί τα οράματα της Μοργκάνας. Σκόρπια και σπασμωδικά, χωρίς νόημα, χαμένα μέσα στις ομίχλες ενός εξωγήινου κόσμου κατακλύζουν τις νύχτες της. 


Μια πλωτή πόλη που ταξιδεύει πάνω σε μια μεγάλη επιφάνεια νερού. Οι γονείς που οδηγούν την μικρή Μοργκάνα σε ένα μέρος. Η αίσθηση μιας αόρατης απειλής υπό την μορφή του σκοταδιού είναι έκδηλη. Πρέπει να πάνε κάπου, όλοι μαζί, όλη η φυλή για να την σώσουν. Μια αντρική φωνή ακούγεται που δέχεται να πάρει την Μοργκάνα μαζί του. Εικόνες και αισθήματα βυθίζονται στην ομίχλη.


Μετά στο ρουμερικε ήρθε ο μεγάλος σεισμός. Διήρκησε μια ώρα και σχεδόν ισοπέδωσε το μέρος. Όταν κόπασε η σκόνη η ομάδα ανακάλυψε ότι η είσοδος στην πόλη είχε καταρρεύσει. Το απόγευμα στον ουρανό ένα κομμάτι από το φεγγάρι έγινε θρύμματα δίνοντας μια απόκοσμη εικόνα στο τοπίο.


Η ομάδα φτάνει στην γκρεμισμένη είσοδο της Νταργκαρ και αμέσως ψάχνουν άλλη είσοδο την οποία πολύ γρήγορα ανακαλύπτουν. Είναι το μέρος που ξεκινούσαν τα καραβάνια. Εκεί ξεκινά ο χορός του θανάτου. Βρίσκουν τα πτώματα από τεράστιους τράγους, πιστά ζώα στην καθημερινότητα των νάνων και λίγο αργότερα στο τούνελ τους πρώτους σκοτωμένου νάνους. Οι θεωρίες πηγαίνουν και έρχονται καθώς η ομάδα προσπαθεί να συνθέσει μια απάντηση στην ερώτηση, Τι συμβαίνει στο Ρουμερικε! 


Φτάνοντας στην κεντρική αίθουσα βλέπουν το μακελειό της φυλής των νάνων. Λίγο πιο πέρα ο εχθρός επιτέλους παίρνει ένα πρόσωπο καθώς μέσα από την γη πλάσματα φτιαγμένα από την ίδια βγαίνουν στην επιφάνεια. Η μάχη είναι σύντομη καθώς η Γκρέις εξαπολύει μια πύρινη λαίλαπα κάνοντας τα κομμάτια. Περνώντας από την γέφυρα ανάμεσα από τους καταρράκτες της φωτιάς η ομάδα φτάνει στην αίθουσα του συμβουλίου των νάνων. Τα σημάδια της μάχης είναι κυρίαρχα και εδώ. Γρήγορα ανακαλύπτουν ότι οι άρχοντες αυτού του τόπου έπεσαν χωρίς να προβάλουν τα οικόσημα τους. Η επόμενη στάση θα είναι στην μεγάλη βιβλιοθήκη όπου όλη ιστορία των νάνων καταγράφεται πάνω σε πέτρες αλλά και εκεί δεν βρίσκουν τίποτα. Τα πάντα έχουν σβηστεί και η ιστορία των νάνων χάθηκε μέσα σε λίγες στιγμές από την αιωνιότητα. 


Στο μυαλό του Bjørn έρχεται ο πατέρας του. Η τρέλα του συνέπεσε με την καταστροφή της Νταργκαρ ή μήπως η κατάσταση του ήταν το αποτέλεσμα του γεγονός που συνέβη εδώ ή ήταν λόγω της Άστριντ ή και των 2 άσχετων μεταξύ τους γεγονότων. Ερωτήσεις στο σκοτάδι!


Τελευταία στάση ήταν το παλιό σπιτικό του Bjørn που έφερε τόσες αναμνήσεις στην επιφάνεια αλλά χωρίς κανένα καινούργιο στοιχείο.






Comments

Popular posts from this blog

Tales from the Post: Σκέψεις και μια αφιέρωση!

Heroic Fantasy: Class Acts: Druid

White Box Hero: Session 0 (Tales from Rumerike)