Posts

Showing posts from February 21, 2016

Optional rules for Dark Emerald Part 2.

Και ήρθε η ώρα για τους εξτρά κανόνες. Δεν θα σας πω ψέματα αλλά το campaign θα είναι δύσκολο. Και σίγουρα θα το καταλάβετε, αν δεν το κάνατε ήδη, από το μέρος που διαδραματίζεται η ιστορία μας. Έχουμε και λέμε:

Optional Rules.

Storytelling Mode. Όπως ήρθε πριν από χρόνια έτσι θα μείνει. Η διαφορά είναι ότι δεν θα χρησιμοποιήσουμε τους πόντους δράσης (ετικέτα-custom rules).

Storytelling Dice (or escalation dice ). Ξεκινάει η μάχη από τον 2ο γύρο και μετά έχω ένα εξάπλευρο ζάρι το οποίο δείχνει στο 1, στον 3ο γύρο δείχνει το 2, 4ο δείχνει το 3 .... μέχρι τον 7ο γύρο και μετά όπου παραμένει στο 6. Ανάλογα το αριθμό που θα έχει το ζάρι θα έχετε + στις επιθέσεις attack rolls. η μάχη κλιμακώνεται αλλά προσοχή αυτό το μπόνους μπορεί να το έχουν και οι αντίζηλοι σας.

Price of magic. Η μαγεία είναι υπέροχη αλλά κοστίζει. Όλοι οι χρήστες μαγείας (όλοι όμως ακόμα και τα γλυκά τερατάκια) όταν κάνουν ένα ξόρκι ρίχνουν το γνωστό ζάρι DC 15 + spell level. Το ζάρι άμυνας του χρήστη είναι 1d20+proficienc…

Optional Rules for Dark Emerald Part 1.

Πριν περάσουμε στους εξτρά κανόνες του παιχνιδιού θα ήθελα να σταθώ πρώτα στις διαφορές των εκδόσεων.

Δεν έχουμε το κατεβατό με τα skills. Η κάθε κλάση διαλέγει πλέον 2 ικανότητες και τα υπόλοιπα παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.

Δεν έχουμε feats. Τέρμα το ατελείωτο min max... ήταν ωραίο γιατί και εγώ το έκανα αλλά σημασία έχει η ιστορία και όχι "τα κάνω και συμφέρω"!!!!

Τα saving throws επιπλέον ενσωματώθηκαν στους χαρακτήρες και στα βασικά πλεονεκτήματα τους (αθάνατο Adnd 2th).

μας άφησαν επιτέλους τα ατελείωτα modifiers... και έγινε αντικατάσταση με τα advantage-disadvantage.Advantage = ρίχνουμε 2 εικοσάπλευρα και διαλέγουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και disadvantage = 2 ζαριές και διαλέγεις το χειρότερο.

Οι βασικοί κανόνες είναι δωρεάν για όποιον ενδιαφέρεται να ρίξει μια ματιά ( http://dnd.wizards.com/articles/features/basicrules)

Character Generator αν και προτιμώ όπως πάντα το χαρτί και το μολύβι (http://www.orcpub.com/)

Αθάνατα DM Tools τα τελευταία 12 χρόνια (http://donjon.bin.sh…
....και με αυτήν την μικρή εισαγωγή περνάμε σε μια άλλη εποχή. Δεν ξέρω αν μια καινούργια αρχή ή μια παλιά αλλά σίγουρα είναι μια αλλαγή. Διάσπαρτοι πλέον σε αρκετές γωνιές του κόσμου αλλά πάντα "μαζί" σε ένα φαντασιακό επίπεδο. Υπάρχουν δεσμοί που δεν σπάνε εύκολα και ένας από αυτούς είναι η αγάπη μας για μια ωραία ιστορία. 

Ήρθε η ώρα να φτιάξω μια καινούρια ιστορία η οποία θα διαδραματιστεί μέσα από το διαδίκτυο. Πέρασαν αρκετοί μήνες από τότε που έφτασα μαζί με την οικογένεια μου εδώ στον μακρινό και σκοτεινό , ίσως και λίγο παγερό, βορρά και όλο αυτό το διάστημα σκεφτόμουν πως να φτιάξω ένα ακόμα campaign. Είχα πολλές ιδέες και διάβασα και αρκετά πράγματα αλλά στην πάροδο του χρόνου έπρεπε να στενέψω την αναζήτηση μου και να αποφασίσω τι θέλω από τα αγαπημένα μας χόμπυ. Η λίστα με αυτά που άφησα πίσω είναι μεγάλη όπως και οι αγαπημένοι μου άνθρωποι. Τέρμα όμως με τους συναισθηματισμούς και ώρα να περάσουμε στις λεπτομέρειες.

Η νέα μας ιστορία θα γίνει όπως είπα παραπάνω μ…

Twilight of the gods..

Ο κόσμος ξαφνικά έσβησε...
Το τελευταίο φως γλίστρησε σαν τις αναμνήσεις ενός ετοιμοθάνατου πλάσματος... 
Οι αιώνες θα δώσουν την θέση τους στους θρύλους...
Και όλοι μας, θνητοί και αθάνατοι, θα ξεχάσουμε αλλά ΠΟΤΕ δεν θα σας συγχωρήσουμε...
Και μέσα στο σκοτάδι ένα μικρό κιτρινοκόκκινο χρώμα αχνοφαίνεται... 
Τρεμοπαίζει σαν τα αστέρια που προσπαθούν να κρατήσουν την τελευταία τους πνοή...
Η ελπίδα δεν χάθηκε και το φως δυναμώνει... 
Μαζί με την αμφιβολία... Ποιος είμαι ; Που βρίσκομαι; Γιατί είμαι ακόμα ζωντανός...

 Η πρώτη αίσθηση που σας έρχεται είναι η μυρωδιά της φωτιάς. 

 Η δεύτερη αίσθηση είναι αυτή της όρασης. Βρίσκεστε σε ένα τεράστιο δωμάτιο, ξαπλωμένοι σε πάγκους. Μοιάζει με ένα αναρρωτήριο. Μπουκαλάκια και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα κείτονται διάσπαρτα στον χώρο. Κάποιος έφυγε γρήγορα χωρίς να προλάβει να συμμαζέψει. Αλυσίδες κρέμονται από το χαμηλοτάβανο δωμάτιο. Οι επιφάνειες μοιάζουν να είναι φτιαγμένες από γρανίτη. Φαίνονται τέλειες, λείες και γυαλισμένες, μοιάζει η πιο εκλε…