Posts

Showing posts from October 4, 2009

Unclaimed birthright: Political Map

Image
Political map

Στην ανάρτηση που θα ακολουθήσει θα σας δώσω τον πολιτικό χάρτη του νέου campaign, Unclaimed Birthright. Θα ακολουθήσει και γεωγραφικός χάρτης. Επίσης θα υπάρξουν στην συνέχεια μικρές αναρτήσεις με την ιστορία της κάθε περιοχής. ‘Ήδη από την προηγούμενη ανάρτηση αναφερθήκαμε στις περιοχές του Rosom and ilien. Είναι ένας χάρτης οποίος μπορεί εύκολα να εκτυπωθεί έτσι ώστε να γνωρίζεται προς τα πού κατευθύνεστε.

Οι περιοχές που θα αναλυθούν σύντομα είναι οι εξής: unclaimed territory (old forest), unclaimed territory (volcano), Sunstar, EarthDome, Istara, Shine, Aracnhos, Anuire, Melfed, The Empire, Archipelagos of Dearh/Fire/Cicle/Stars, Dragon Isles, Isle of Moonlight. ( ilien and Rosom δες προηγούμενη ανάρτηση).

Unclaimed birthright: Part 2, The lost kingdoms.

The lost kingdoms

Μπορεί λοιπόν ο κόσμος να έχει καταληφθεί από τον σκοτεινό άρχοντα αλλά υπάρχουν ακόμα 2 μέρη στα οποία δεν εισέβαλε με το στρατό του. Κάποιοι αποκαλούν αυτά τα μέρη ελπίδα και κάποιοι άλλοι απλά τα θεωρούν τελειωμένη υπόθεση.

Το βασίλειο του Ιλιέν στο νότιο μέρος του μεγάλου νησιού. Είναι ένα μικρό βασίλειο. Σύμφωνα με τους θρύλους όταν ο σκοτεινός άρχοντας πλησίασε τα σύνορα του πριν από 45 χρόνια οι μάγοι χρησιμοποίησαν κάποιες χαμένες μαγικές πηγές ενέργειες για να προστατευτούν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα μαγικό τείχος γύρω από το domain αποκλείοντας έτσι την είσοδο αλλά και την έξοδο από όλους. Υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι πιστεύουν ότι το Ιλιέν είναι απλά ένας ζωντανός τάφος για τους κατοίκους του. Κάποιοι λένε ότι όσοι πλησιάζουν πολύ κοντά στο μαγικό τείχος μπορούν να ακούσουν κραυγές αγωνίας και το συνδυάζουν με την τελευταία μάχη κατά την οποία σηκώθηκε το barrier.

Το βασίλειο του Ρόεσομ (όχι το Ρόχσομ του κεντρικού σμαραγδιού) βρίσκεται στο ν…

Unclaimed birthright: Part 1

Altered birthright.

Από την στιγμή κατά την οποία η νέα ομάδα του Σμαραγδιού αποφάσισε να ξεκινήσει από ένα περιφερειακό σμαράγδι και όχι στο κεντρικό θα ήθελα να προσθέσω κάποιες λεπτομέρειες.

Στο σμαράγδι στο οποίο θα λάβει χώρα το 3ο campaign αποτελεί ουσιαστικά μια παραλλαγή του Birthright campaign setting, 1994. Σε αυτή την ανάρτηση θα ήθελα να σας δώσω κάποιες λεπτομέρειες για το setting. Μπορείτε να το εκλάβετε ως κοινές γνώσεις περί ιστορίας του συγκεκριμένου κόσμου.

Το Birthright ουσιαστικά αποτελείτε από μια τεράστια ήπειρο η οποία περιβάλλεται από την ίδια θάλασσα. Είναι ένα νησί στο οποίο τα σημαντικότερα γεγονότα της ιστορίας του έγιναν στα εδάφη του. Πέρα από αυτό το νησί υπάρχουν μικρότερα τα οποία ελάχιστα έχουν εξερευνηθεί. Μερικά από αυτά είναι το Νησί των δράκων και το Νησί του σεληνόφωτος.

Σύμφωνα με την ιστορία πριν από 5000 χρόνια στο συγκεκριμένο νησί έγινε μια τεράστια μάχη ανάμεσα στους θεούς του κόσμου και συγκεκριμένα στην ψηλότερη κορφή η οποία φιγουράρει στο…

Cosmology: Part 6, Present Day

Image
Φτάσαμε και στην σημερινή κατάσταση του σμαραγδιού στην οποία θα ξεκινήσει και το 3ο campaign μας. Η ιστορία η οποία θα ξεκινήσουμε σε λίγες ημέρες θα διαδραματίζεται γύρω στο 3220 T.S.

Οι δυνάμεις των ελεύθερων λαών ουσιαστικά ηττήθηκαν μερικώς από τον σκοτεινό άρχοντα. Ο Άνακτον ουσιαστικά αυτό που δεν κατάφερε να κάνει με το κεντρικό σμαράγδι το έκανε με τα περιφερειακά σμαράγδια. Αφού κυριάρχησε εκεί τα μετέφερε όλα μαζί στο κεντρικό σμαράγδι στην προσπάθεια του να αντλήσει αρκετή δύναμη ώστε να περιορίσει το πάνθεον και να νικήσει τους ελεύθερους λαούς. Μπορεί να κέρδισε την μάχη της Ιλβάνια αλλά τα σχέδια του δεν πραγματοποιήθηκαν όπως τα περίμενε. Τα εξωτερικά σμαράγδια μπόρεσαν να περάσουν στην κατοχή 2 τελευταίων στρατευμάτων τα οποία στην συνέχεια μοιράστηκαν στον κόσμο έξω από την ήπειρο της Ιλβάνια. Η οικογένεια των Λαζάρθ εξαντλείται στην προσπάθεια της να υφάνει ένα μαγικό ιστό γύρω από την περιοχή κρατώντας έτσι τον σκοτεινό άρχοντα κλειδωμένο για περίπου 2000 χρόνια.

Ο …

Cosmology: Part 5

Image
Στην 4η φάση του σμαραγδιού ουσιαστικά περνάμε στην 2η εποχή της ιστορίας του κόσμου (από το Time of Creation/TC περνάμε στο Time of Separation/TS). Υπάρχουν μια σειρά από λεπτομέρειες και καλό είναι να τις απαριθμήσουμε:

1) Τα outer planes συνεχίζουν να υπάρχουν με την διαφορά ότι προστίθεται η Άβυσσος και η Κόλαση ως καινούργιοι πλανήτες.
2) Τα demiplanes και το prime material παραμένουν αμετάβλητα.
3) 4 νέα σμαράγδια περιστρέφονται γύρω από το κεντρικό σμαράγδι. Στα νέα σμαράγδια δεν επιτρέπεται η πρόσβαση από κανένα ούτε από τους άφθαρτους.
4) Οι θεοί σχεδόν εξαφανίζονται. Μπορούν να δίνουν την μαγεία στο κόσμο αλλά χάνουν την δύναμη του manifestation (avatars). Λίγα χρόνια αργότερα θα αποκαλυφθεί ότι οι άφθαρτοι κατοικούν κάπου στο ενδιάμεσο στο Island of Gods (I.G)
5) Ανάμεσα σε αυτή την εποχή και την επόμενη διαδραματίστηκε το 2ο μας campaign. Με την προσπάθεια μεγάλων ηρώων και βασιλιάδων να σταματήσουν την προσπάθεια του Cathargil να κλέψει το σμαράγδι από τους θεούς και την προσπ…

Cosmology: Part 4

Image
Σε αυτή την φάση του Σμαραγδιού διαδραματίστηκε το 1ο campaign που παίξαμε. Τα τελευταία και ταραχώδη χρόνια του σμαραγδιού σφραγίστηκαν με πολέμους από την εισβολή των δαιμόνων. Ας δούμε κάποια χαρακτηριστικά: Ο εξωτερικός δακτύλιος (outer planes) συνεχίζει να υπάρχει με την διαφορά η εμφάνιση κομητών έχει προκαλέσει τις κάποιες ρωγμές. Από αυτές τις εσοχές ξεκίνησε η εισβολή. Κομμάτια από το περίβλημα βρέθηκαν ανάμεσα στο prime material και στα outer planes. Αυτά τα κομμάτια άρχισαν να δημιουργούν μικρές περιοχές στο σύμπαν και το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία των demiplanes. Τα καινούργια αυτά planes είναι σχεδόν αδύνατο να χαρτογραφηθούν. Ο Oliva παραμένει ως αρχηγός του Prime material και προσπαθεί να βοηθήσει τους κατοίκους του σμαραγδιού.

Cosmology: Part 3

Image
Η 3η φάση του σμαραγδιού είναι ουσιαστικά και η 1η εξάπλωση του. Έτσι λοιπόν μετά την νίκη των άφθαρτων επί τους elemental gods εμφανίζεται ένας νέος δακτύλιος γύρω από το σμαράγδι, τα outer planes. Όλοι οι άφθαρτοι μετακινούνται στις νέες κατοικίες και ουσιαστικά διαμορφώνουν τα αστρικά σώματα. Από αυτή την στιγμή και μετά οι κάτοικοι του σμαραγδιού μπορούν πλέον να παρατηρούν τα ουράνια σώματα. Το prime material παραμένει όπως έχει και ο άφθαρτος Oliva αποφασίζει να μείνει ο προστάτης του επεκτείνοντας έτσι στο portfolio του και το pm.