Unclaimed birthright: Part 1

Altered birthright.

Από την στιγμή κατά την οποία η νέα ομάδα του Σμαραγδιού αποφάσισε να ξεκινήσει από ένα περιφερειακό σμαράγδι και όχι στο κεντρικό θα ήθελα να προσθέσω κάποιες λεπτομέρειες.

Στο σμαράγδι στο οποίο θα λάβει χώρα το 3ο campaign αποτελεί ουσιαστικά μια παραλλαγή του Birthright campaign setting, 1994. Σε αυτή την ανάρτηση θα ήθελα να σας δώσω κάποιες λεπτομέρειες για το setting. Μπορείτε να το εκλάβετε ως κοινές γνώσεις περί ιστορίας του συγκεκριμένου κόσμου.

Το Birthright ουσιαστικά αποτελείτε από μια τεράστια ήπειρο η οποία περιβάλλεται από την ίδια θάλασσα. Είναι ένα νησί στο οποίο τα σημαντικότερα γεγονότα της ιστορίας του έγιναν στα εδάφη του. Πέρα από αυτό το νησί υπάρχουν μικρότερα τα οποία ελάχιστα έχουν εξερευνηθεί. Μερικά από αυτά είναι το Νησί των δράκων και το Νησί του σεληνόφωτος.

Σύμφωνα με την ιστορία πριν από 5000 χρόνια στο συγκεκριμένο νησί έγινε μια τεράστια μάχη ανάμεσα στους θεούς του κόσμου και συγκεκριμένα στην ψηλότερη κορφή η οποία φιγουράρει στο κέντρο της ηπείρου. Σε αυτή την μάχη πήραν μέρος όλο το πάνθεον αλλά και στρατιές θνητών καθεμία στο πλάι του θεού της. Οι λόγοι της μάχης παραμένουν ανεξιχνίαστοι. Στην μάχη αυτή εξαϋλώθηκαν όλοι οι θεοί αλλά πριν φύγουν στην αγκαλιά της θεάς του θανάτου και της θάλασσας έδωσαν λίγο από την χάρη τους στους θνητούς. Η χάρη αυτή εκδηλώθηκε με δυνάμεις (gifts) και τυχαία. Οι άνθρωποι οι οποίοι έλαβαν αυτές τις δυνάμεις ανακάλυψαν 2 σημαντικά στοιχεία:

Α) Το γεγονός ότι αυτές οι δυνάμεις μπορούσαν να μεταδοθούν και να κληρονομηθούν στα παιδιά τους, τα λεγόμενα bloodlines.
Β) Μπορούσαν να αυξήσουν τις δυνάμεις τους απλά σκοτώνοντας άλλους χαρισματικού και τελώντας μια ιεροτελεστία. Το κλέψιμο αυτό των δυνάμεων απαγορεύτηκε από όλους τους βασιλιάδες αλλά δεν τηρήθηκε…

Ένα πλάσμα με το όνομα Gorgon ξεκίνησε τον πόλεμο σε 2 μέτωπα. Στο πρώτο προσπάθησε με ένα μηχανισμό εντοπισμού να βρει τα υπόλοιπα bloodlines και να τα απορροφήσει. Το δεύτερο μέτωπο ήταν αυτό της μαγείας καθώς χιλιάδες μάγοι και ιερείς απλά σφαγιάστηκαν. Η μάχη διήρκησε για πολλά χρόνια με τελικό νικητή τον ίδιο το Gorgon ( ο οποίος ουσιαστικά αποτελεί το manifestation του dark lord στην απώτερη προσπάθεια του να κυριαρχήσει τα περιφερειακά σμαράγδια. Αυτό του έδωσε την δύναμη να νικήσει τους άφθαρτους στο κεντρικό σμαράγδι).

Comments

Popular posts from this blog

Heroic Fantasy: Class Acts: Druid

Tales from the Post: Σκέψεις και μια αφιέρωση!

Planescape: Age of Spiders