....και με αυτήν την μικρή εισαγωγή περνάμε σε μια άλλη εποχή. Δεν ξέρω αν μια καινούργια αρχή ή μια παλιά αλλά σίγουρα είναι μια αλλαγή. Διάσπαρτοι πλέον σε αρκετές γωνιές του κόσμου αλλά πάντα "μαζί" σε ένα φαντασιακό επίπεδο. Υπάρχουν δεσμοί που δεν σπάνε εύκολα και ένας από αυτούς είναι η αγάπη μας για μια ωραία ιστορία. 

Ήρθε η ώρα να φτιάξω μια καινούρια ιστορία η οποία θα διαδραματιστεί μέσα από το διαδίκτυο. Πέρασαν αρκετοί μήνες από τότε που έφτασα μαζί με την οικογένεια μου εδώ στον μακρινό και σκοτεινό , ίσως και λίγο παγερό, βορρά και όλο αυτό το διάστημα σκεφτόμουν πως να φτιάξω ένα ακόμα campaign. Είχα πολλές ιδέες και διάβασα και αρκετά πράγματα αλλά στην πάροδο του χρόνου έπρεπε να στενέψω την αναζήτηση μου και να αποφασίσω τι θέλω από τα αγαπημένα μας χόμπυ. Η λίστα με αυτά που άφησα πίσω είναι μεγάλη όπως και οι αγαπημένοι μου άνθρωποι. Τέρμα όμως με τους συναισθηματισμούς και ώρα να περάσουμε στις λεπτομέρειες.

Η νέα μας ιστορία θα γίνει όπως είπα παραπάνω με την βοήθεια του ιντερνετ. Τα προγράμματα είναι τα εξής: 

Google Hangout vs Roll20 (ή όποιο άλλο tabletop replacement fabletop, rolisteam κ.α). Σε αυτό θα γίνεται η βασική επικοινωνία μας. Έχω ήδη περασμένο ένα πρόσθετο το οποία μας επιτρέπει να ρίχνουμε τα ζάρια. Δεν χρειάζεται κάτι από εσάς. Μόλις ανοίξω το πρόγραμμα θα σας ρωτήσει να το εγκαταστήσετε και εσείς. Το hangout θα επιτρέψει πέρα από την επικοινωνία, την πλατφόρμα για να στέλνουμε εικόνες και ιδιωτικό chat. Γιατί όχι κάποιο πρόγραμμα που τα έχει όλα; Ο λόγος είναι ότι ποτέ δεν ήμασταν φανατικοί με τους κανόνες, με το σχέδιο μάχης, μινιατούρες κτλ. Το roll20 δίνει τρομερά εργαλεία αλλά για περισσότερο για την τακτική μάχη ενώ μας αρέσει το free form στην μάχη. Επίσης σκέφτηκα και την εναλλακτική το play by post αλλά ήθελα την επικοινωνία όσο μπορούμε σε πρώτο επίπεδο και την ίδια την ιστορία σε δεύτερη μοίρα. Αν νομίζετε ότι μέσω αλληλογραφίας θα είναι καλύτερα θα περιμένω τα επιχειρήματα σας.

Παιχνίδια ρόλων χωρίς μουσική δεν γίνεται. Η αλήθεια ότι δυσκολεύτηκα να βρω πως θα ακούμε όλοι μας την μουσική που επιλέγω τουλάχιστον από το youtube. Ανακάλυψα όμως το TogetherTube. Απλά πράγματα , φτιάχνω το μουσικό δωμάτιο και σαν προσκαλώ. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο από εσάς παρά μόνο να το δεχτείτε, ούτε λογαριασμούς, ούτε τίποτα άλλο. (δεν είχα ιδέα ότι υπάρχουν τέτοια προγράμματα).

Σύστημα. Η επιλογή ήταν ένας τιτάνιο άθλος. Τι σύστημα να χρησιμοποιήσω; κάτι πιο εύκολο και γρήγορο; καινούριο; ρετρό; Το να γράψω το τι μελέτησα νομίζω ότι θέλει να φτιάξουμε ένα ακόμα blog στο οποίο θα αναλύουμε και να συγκρίνουμε συστήματα με κανόνες. Η αλήθεια όμως ήταν ότι σε αυτή την αναζήτηση βρήκα πραγματικά κάποια διαμάντια. Συστήματα που δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να τα σκεφτεί κάποιος από αυτόν τον πλανήτη και νομίζω ότι στον τομέα την κατασκευής παιχνιδιών είμαι πολύ πίσω. 

Σε αυτήν την ιστορία θα χρησιμοποιήσω το DnD Next ή 5th edition (old habits die hard) αν σας αρέσει περισσότερο. Σε επίπεδο κανόνων είναι 50% λιγότεροι από την 3th/3.5th/4th/pathfinder....επιτέλους... Χαρακτήρες θα κάνουμε ξεχωριστά με τον καθένα σας για αυτό κρατήστε την θέση σας για αυτό το ταξίδι....

Και φυσικά θα υπάρχουν optional rules τους οποίους θα αναλύσουμε σε ξεχωριστή ανάρτηση. Μην τρομάζετε γιατί δεν θα είναι κάτι τρομερό, οι κανόνες όπως σας είπα απλοποιήθηκαν ;-)

Κλείνωντας, θα ήθελα να σας πω ότι από ότι φαίνεται το campaign θα έχει αρκετό κόσμο και ίσως αυτό θα δυσκολέψει το έργο μου ως storyteller. Και σε αυτό το σημείο πιστεύω ότι θα έχω την στήριξη σας για να κάνουμε μια "δύσκολη" ιστορία λόγω αποστάσεως σε μια αξιομνημόνευτη ;-)

stay safe and up to the stories..... 


...Προσέξτε τις πύλες που ανοίγουν με την ελεύθερη επιλογή...
...Το σκοτάδι αφήνει την καρδία του πίσω στο φως...
...Και μέσα στο λυκόφως η αλήθεια γίνεται μια γραμμή στον ορίζοντα... 
...Λεπτή σαν τον ιστό αράχνης πάνω στο λευκό τριαντάφυλλο της αυγής...

2405ΤS , Wolfie to people of the Sun. 

Comments

Popular posts from this blog

Σκέψεις/σχόλια/φιλοσοφια για την μαγεία.

Heroic Fantasy: Mini review or pure fun?

Περί Ηρώων - το θέμα της Γκρίνιας