Θεωρίες, Μοντέλα, Εργαλεία και Συστήματα για αντιεξουσιαστές (το πτύειν προς δαύτους καλόν κι ευλογημένον)

Λοιπόν τζουτζούκια μου με αναγκάσατε να αναρτήσω το συγκεκριμένο post προκειμένου να ξεκαθαρίσω το τοπίο και να ομαλοποιήσω κάποιες καταστάσεις που καταντάνε γραφικές (βλέπε σχόλια Athar, Jade, και Oliva πάνω στο Πρωτευαγγέλιο που κάτω από ωριμότερες πολιτειακές συνθήκες θα θεωρούνταν αναντίρρητα αντιφρονούντες ή αιρετικοί και θα είχαν ήδη γευθεί την αντίστοιχη και πρέπουσα αντιμετώπιση). Να 'ναι καλά η Margo (που θα το γράφω ενίοτε και 'Μαργκό' αφού έτσι το πρωτοέγραψε πριν αμνημονεύτων ετών η αξιαγαπητή συμβλογκέρισσά μας) βέβαια που με έπεισε να φτιάξω παράδοση του να παραδίδω ένα κομμάτι μετά από εκείνη.

Ξεκινάω λοιπόν: (χεχε!)

Μία θεωρία είναι πρωτίστως μία απόπειρα ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ μίας κάποιας πραγματικότητας.

Ένα μοντέλο είναι αντίστοιχα μία απόπειρα ΑΠΕΙΚΟΝΗΣΕΩΣ μίας κάποιας πραγματικότητας και συνεπώς μπορεί να γίνει και η βάση θεωριών.

Ένα εργαλείο από την άλλη είναι μία ΕΦΑΡΜΟΓΗ ενός μοντέλου με καθαρά χρηστικούς σκοπούς.

Βεβαίως εργαλεία χρησιμοποιούνται πολλάκις (και ιδίως τώρα με την τεχνολογική και πληροφορική επανάσταση) με σκοπό την διερεύνηση ιδιοτήτων πολύπλοκων μοντέλων (για παράδειγμα στον BEQM -ευρύτερα γνωστό και ως Μπέκαμ- χρησιμοποιούνται περί των 14000 μεταβλητών και συνεπώς μία αναλυτική και εξαντλητική διερεύνηση όλων των ιδιοτήτων του θα διαρκούσε πολλά πολλά πολλά χρόνια και θα απασχολούσε πολλούς πολλούς πολλούς μσθηματικούς και οικονομολόγους). Όπως και μοντέλα χρησιμοποιούνται για την διερεύνηση της ΧΡΗΣΙΜΟ-ΘΗΡΕΥΣΗΣ μιας κάποιας θεωρίας καθώς επίσης και θεωρίες χρησιμοποιούνται για την διερεύνηση ΧΡΗΣΙΜΟ-ΘΗΡΕΥΣΗΣ μιας κάποιας πραγματικότητας. Άλλο όμως αυτό και άλλο η ταυτοποίηση των εννοιών μεταξύ τους.

Για να γίνουμε πιο συγκεριμένοι με το αντικείμενο της συζητήσεως (αφού τα σχόλια μερικών μερικών που την common την θεωρούν ικανή ακόμα και για λογοτεχνική έκφραση (άκουσον άκουσον!) απέδειξαν περίτρανα ότι δεν μπορούν την μετάβαση από το γενικόν εις το μερικόν) ιδού ένα εργαλείο που χρησιμοποιώ κάθε φορά ως DM (ένα από τα παράθυρα που ανοίγω όταν περιμένετε ταλαίπωρα μου γύρω στο τέταρτο κάθε φορά που παίζετε με 'μένα)

Το συγκεκριμένο εργαλείο είναι μία εφαρμογή του μοντέλου που θέλει στα encounters να πέφτει ζάρι για να αποφασισθεί το τελικό αποτέλεσμα. Το αυτό μοντέλο προσπαθεί να απεικονήσει.το σύνολο των σταθμισμένων και αστάθμητων παραγόντων που αναγνωρίζονται στην όποια πραγματικότητα. (ζωγραφίζω ο Μικελάντζελο!) Μία θεωρία που θα μπορούσε να ερμηνεύει την ύπαρξη σταθμισμένων και αστάθμητων παραγόντων θα μπορούσε να είναι η εξής: (...οκ, αυτό είναι λίγο ζόρι) "η πραγματικότητα επηρεάζεται από παράγοντες μετρήσιμους και μή μετρήσιμους με τους μεν πρώτους να έχουν οδηγούν σε μία προβλέψιμότητα της αλλαγής η οποία όμως επιρεάζεται από τους δεύτερους με συνέπεια να οδηγεί σε μη ντετερμινιστικά αποτελέσματα." (...είπα Μικελάντζελο μόνο? Βάλτε και κάτι από Ντα Βιντσι μέσα παρακαλώ!). Τώρα ξαναδιαβάστε την παραπάνω παράγραφο για να μή χαθεί τελείως η μπάλα με ό,τι έπεται!

Εξ ορισμών λοιπόν άλλο η θεωρία, άλλο το μοντέλο και άλλο το εργαλείο. (νάτη η δημιουργία του Αδάμ)

Λαβαίνοντας υπόψη τα παραπάνω, ένα σύστημα ουσιαστικά μπορεί να οριστεί ως ένα ολοκληρωμένο σύνολο εργαλείων. (να ο Βιτρούβιος Ανήρ) Η λέξη "ολοκληρωμένο" εδώ δεν χρησιμοποιείται με την έννοια του "τελειοποιημένου". Πιο ακριβής είναι η έννοια του "ικανόν να ανταπεξέρχεται εις κάθε μίαν κατάστασην που ανακύπτειν κατά την διάρκειαν ενός session." (να και η Μόνα Λίζα!)

Ελπίζω να είναι επίσης προφανές ότι ένα "καλύτερο" σύστημα δεν σημαίνει απλώς καλύτερα εργαλεία αφού εξίσου σημαντική είναι και η διάσταση της αλληλεπίδρασης (interaction) των εργαλείων μεταξύ τους όπως και η ευκολία διάδρασης (interface) των εργαλείων με τους χρήστες ή αλλιώς παίκτες.("...και κλείνουμε με έναν μεταμοντερνισμό: τη Μ(α)ούνα Λιζάρα!")

Συνοψίζοντας, το Δεύτερο Ευαγγέλιο λοιπόν ασχολήθηκε με τμήμα της θεμελίωσης του πρώτου καθώς επίσης και του τρίτου ευαγγελίου (που έρχεται λίαν συντόμως). Η θεωρίες που παρουσίασε το Πρωτευαγγέλιο είτε το θελουν μερικοί είτε όχι, απλώς ερμηνεύουν την πραγματικότητα ως έχειν. Δε σημαίνει ότι δεν μπορούν να υπάρξουν άλλες θεωρίες. Προς το παρόν πάντως το μέλλον φαίνεται εξαιρετικά δυσοίωνο για τους όποιους αντιεξουσιαστές αφού δίχως εναλλάκτική και εφαρμόσιμη θεωρία θα παραμείνουν περιθωριοποιημένοι εις αιώναν αμήν. Και ένα φιλικό μήνυμα σε πιο προσωπικό τόνο: όσο και να οργανώνεστε σε αδελφότητες πάλι στα πλαίσια των προαναφερθέντων θεωριών θα λειτουργείτε γιατί απλώς....δεν σας έχω προσφέρει νεώτερες! (...τώρα σε αλλαζονεία πρέπει να έγινα χωρίς αντίπαλο δέος υπαρχηγός του εφτακόσια-παρά. Υπομονή, η αλλαγή εξουσίας είναι κοντά!)

Μετά τιμής
Ο (έτσι όπως με καταντήσατε πλέον) εξακόσια-και-βάλε τζουτζούκος
M.L.E.

Comments

... said…
Χρυσόστομος! (βοηθειά μας, τιμούσε η εκκλησία μας και τη μνήμη του πρόσφατα). Τι λέω: Πλατινόστομος! Μπράβο! Μπράβο! Και πάλι μπράβο!
... said…
Να συμφωνήσω κι εγώ με τη σειρά μου με τον προηγούμενο φίλο. Πράγματι είχαμε χρόνια να διαβάσουμε λόγους με τέτοια συνέπεια.

Παίδαρος! Hear Hear!
... said…
Ena euxaristw ki apo mena -eimai sto e3wteriko alla kati tetoia logia me kanoun na ais8anomai kai pali zwntanos. Ta diavazw 3ana kai 3ana giati den exw 3anadiavasei pio empneusmena logia. N'ALLA3OUME TO POLITEUMA NA SE KANOUME AUTOKRATORA! EYGE!
Jade said…
Ave MLE polla ta xronia ths autokratorias sou!

Na prosexeis ti pineis kai na fulagesai ap'tous Vroutous, amen!
... said…
O Popay kardia mou den eixe pote provlhma me ton Vrouto. Kai me toses quasi-Olive edw, fovos den uparxei. Meine hsuxh loipon.

Meta timhs
O 600+ tzoutzoukos
M.L.E.
Athar Vulrax said…
Εντάξει λοιπόν... το έλαβα το γάντι. Σαν πρώτο σχόλιο λοιπόν απλά θα σε κουοτάρω. Έχουμε και λέμε:παράγραφος τάδε γραμμή τάδε λες "η πραγματικότητα επηρεάζεται από παράγοντες μετρήσιμους και μή μετρήσιμους με τους μεν πρώτους να έχουν οδηγούν σε μία προβλέψιμότητα της αλλαγής η οποία όμως επιρεάζεται από τους δεύτερους με συνέπεια να οδηγεί σε μη ντετερμινιστικά αποτελέσματα." Αυτό το "να έχουν οδηγούν" με μπέρδεψε λίγο, αλλά από την άλλη ίσως να φταίει η δημοτική(και μάλιστα η χειρότερη του είδους) που χρησιμοποιώ. Με τα πολλά κατάλαβα ότι υπάρχουν δύο σταθερές που αποφασίζουν και καθορίζουν την έκβαση των γεγονότων. Και εδώ είναι κύριε εξακόσια-κάτι που η ίδια σου η θεωρία θα σε φάει. Διότι από τη μία υπάρχει ο σταθερός "μετρήσιμος" παράγων, αρχή-μέση-τέλος, μήκος-ύψος-βάρος που είσαι εσύ, μέσα στην ψευδή ασφάλεια της ευ-σταθμισμένης σου ύπαρξης και από την άλλη υπάρχουμε εμείς! Οι χιλιάδες(μιλιούνια μην σου πω) μη μετρήσιμοι, αστάθμητοι παράγοντες που γέρνουμε την πλάστιγγα προς το μέρος μας. ΤΡΕΜΕΤΕ ΜΠΟΥΡΖΟΥΑΔΕΣ ΤΩΝ ΖΑΡΙΩΝ ... MOB RULES!!!! (και δεν εννοώ τον δίσκο των Black Sabbath)
αυτά εν ολίγοις. (περιμένω απάντηση για να συνεχίσω τον ψευδο-παρτιζάνικο-του-μπλογκ παραλογισμό μου)

Ο Αντι-Τζουτζούκος!
... said…
Αγαπητέ αντι-τζουτζούκε χαίρε,

Καταρχάς να σας ενημερώσω ότι δε σας απέστειλα κανένα γάντι - αφού όμως ελάβατε ένα θα σας παρακαλούσα να το επιστρέψετε πίσω το συντομότερο δυνατό διότι θα χαλάσει το ζεύγος.

Έπειτα, να σας ευχαριστήσω για την παρατήρηση περί του αναρτησμένου σχολίου. Πράγματι, λείπει ένα '/' μεταξύ του 'έχουν' και 'οδηγούν' που μετατρέπει την πρόταση σε 'έχουν/οδηγούν' και αναφέρεται βεβαίως βεβαίως σε διαφορετικές μορφές του ντετερμινισμού (το 'έχουν' αναφέρεται σε εν γένει ντετερμινισμό και το 'οδηγούν' σε εν καταλήξει ντετερμινισμό). Ναι πράγματι η δημοτική σας πταίειν.

Όσο δε για το σχόλιον περί των μετρησίμων και μη παραγώντων οφείλω να ομολογήσω ότι για άλλη μίαν φοράν η δημοτική σας προκάλεσε σύγχυση. Πέραν του ότι το συγκεκριμένον χωρίον αναφέρεται εις ένα συγκεκριμένο (δηλαδή μη-γενικευμένο) μοντέλον, αυτό δε σημαίνει ότι η πραγματικότητα δεσμεύεται από αυτή την απεικόνηση. Τουτέστιν ο ΔάνΤζεον-Μας-Τέρας (στο οποίο αντιστοιχεί το 'εσύ' που τόσο φαιδρά χρησιμοθηρεύσατε) έχει κάτω από τον έλεγχο του κατ'επιλογήν και τις 'σταθερές' και 'μεταβλητές' που 'αποφασίζουν και καθορίζουν την έκβαση των γεγονότων' όπως επίσης φαιδρά εκφέρατε. Η μπιθουλαρία της σχέσης ΔΤΜΤ-παικτες είναι, ευτυχώς ή δυστυχώς, οι παίκτες και ουχί η αριστο-κρατία. Ο όχλος, οχλαγωγείται κύριε πάρτε το ειδηση. Δια τούτον και μόνον τον λόγον αι προσωπικότηται ουδέποτε επιτρέπουν εις τας εαυτούς τους την αύτην ταπείνωσην της σύμπλευσης με όχλους παρά μόνον για οχλαγωγικούς σκοπούς και μόνον.

Μετά τιμής
Ο 600+ τζουτζούκος
Μ.Λ.Ε.
Athar Vulrax said…
Δυστυχώς αγαπητέ Μισητέ Λιωμένε Εγκέφαλε (όπως θα σας ταίριαζε ΓΑΝΤΙ το ακρωνύμιο) δεν έχεις καταλάβει την διαλεκτική των σκέψεών μου. Πράγμα αναμενόμενο, φυσικά, διότι αυτή είναι η φύση της θέσεώς σου. Και όπως η ιστορία το έχει αποδείξει περίτρανα, όλοι όσοι υπήρξαν στην θέση σου στο παρελθόν, όλοι δυστυχώς βρέθηκαν ανασκολπισμένοι με πληθώρα τρόπων... Άλλωστε η φαντασία του όχλου είναι εξαιρετικά πλούσια, ιδίως όταν αφορά την εκτέλεση δικτατόρων!
Τέλος πάντων, σκοπός μου δεν, αγαπητέ Μικρέ Λάτρη Εξουσίας, να σε τρομοκρατήσω, αλλά να σε κάνω πιό συνετό, πριν είναι αργά και σε προλάβουν τα νομοτελειακά γεγονότα που πρόκειτε να έρθουν. Διότι σε έναν κόσμο που θα τον διαμορφώνουν (όπου η θεωρία, το μοντέλο αλλά και το εργαλείο) οι αρχές του Διαλεκτικού Υλισμού, αυτές σου οι Ιδεαλιστικές αντιλήψεις δεν θα χωράνε. Όταν θα έρθουν αυτοί οι καιροί, τότε θα δεις ότι η πραγματικά μετρήσημοι παράγοντες είναι οι παίκτες, ενώ την αστάθεια θα την φέρνουν αντιμετωπίσημα γεγονότα, όπως ένας ξαφνικός σεισμός, μία καταιγίδα κτλ. Και εκείνη την στιγμή, όταν ο όχλος που τόσο χλεύασες, θα βρεθεί με αναμένους δαυλούς έξω από την έπαυλή σου, εσύ θα αναρωτιέσαι "Τι πήγε λάθος στο σύστημα και στα πανέμορφα σχεδιαγράμματά μου;", "Που είναι οι θεοί τώρα;", "Πότε θα δω την Μπριτνευ Σπηαρς ζωντανά;;;" και άλλα τέτοια, που απασχολούν εσάς τους αστούς.
Κλείνοντας, Μάκη Λάκη Ελαφάκι, να σου θυμήσω ότι όταν όλα αυτά θα έχουν τελειώσει, όταν τα σχεδιαγράμματά σου θα έχουν καεί μαζί με τα υπόλοιπα υπάρχοντά σου, εμείς οι ταπεινοί Βάρδοι θα ήμαστε ακόμα εδώ... Όχι σε βασιλικές αυλές και παλάτια, αλλά σε χάνια και ταβέρνες, να λέμε την πραγματική αλήθεια στον λαό. Την μία αλήθεια που του αξίζει να μάθει!

Ζήτω η Επανάσταση!
Ο Αντι-Τζουτζουκλέρης

Για να πάρετε μέρος στον αγώνα του Ο.Ε.Β. ψιθυρήστε όνομα και διεύθυνση στην κουφάλα της τρίτης βελανιδιάς ανατολικά της φάρμας του Μπαρμπα-Τζινξ και εμείς θα έρθουμε να σας βρούμε...
Αθαρ Βαλραξ (γενικός γραμματέας, ταμείας, υπεύθυνος δράσης, υπεύθυνος προπαγάνδας και μέλος του Ο.Ε.Β. )
... said…
Κύριε,

Είχα ανέκαθεν την πεποίθησην ότι η δημοτικήν κατέστρεφεν την συνοχήν και συνέπειαν μιας οποιασδήποτε λογικής εις τον άνθρωπον. Διαπιστώνω ότι δεν έσφαλα (και όχι κύριε, το ρήμα δεν έχει ουδεμίαν σχέσην με υλικά κατασκευής δρόμων). Με μεγάλη μου λύπη αρχίζω να υποπτεύομαι δε ότι η υιοθέτηση αυτής της οικτρής γελoιότητας πιθανότατα σχετίζεται με εγκεφαλικές κακώσεις που όχι μόνο αμβλύνουν τη μνήμη αλλά και επηρεάζουν σοβαρά το κέντρο λόγου. Δεν είναι δυνατόν κύριε να μη μπορείτε να ανακαλέσετε ούτε καν το ότι το περίφημο ΜΛΕ ακρωνύμιον προέρχεται από το Μέσδων Λοίσθιος Ερών. Ο εγκέφαλος είναι όχι μόνο ζωτικόν αλλά και εξαιρετικά ευαίσθητον ανθρώπινον όργανον που όταν κατ'εξακολούθησην βιάζεται από την δημοτικήν είναι αναμενόμενον να ανακαλεί ανοησίες όπως 'Μισητέ Λιωμένε Εγκέφαλε', 'Μικρέ Λάτρη Εξουσίας' ή και (μα αν έχετε ποτέ το Θεό σας!) 'Μάκη Λάκη Ελαφάκι'! Τί θα δούμε μετά; Μεγάλους Λουκουμάδες Επανομής;;;

Αντιπαρέρχομαι λοιπόν τη γλώσσα της εξαθλιωμένης και αξιολύπητης επανάστασης της μπιθουλαρίας που προφανώς εξέφρασε κάποτε μία κάποιαν αντίδραση εις την οσφυοκαμψία της τάξης των παικτών που καταντούσε εκνευριστική πρωτίστως για την αριστο-κρατία και ανταπαντώ στις όποιες κατά-φαντασίαν απόψεις περιέχονται στο κείμενό σας.

Καταρχάς, το ότι εκφράζετε την άποψη ότι η φαντασία του όχλου είναι εξαιρετικά πλούσια υποθέτει ότι ο όχλος έχει και μια κάποια εγκεφαλική δραστηριότητα. Μα εδώ τα άτομα που αποτελούν τον όχλο μόλις που καταφέρνουν να χρησιμοποιούν τον εγκέφαλο για τις ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού τους! Εξαίρεση φυσικά αποτελούν οι όποιοι αριστο-κράτες αναμιγνύονται με τον όχλο και τον κατευθύνουν όπως επιθυμούν. Βασανισμοί και εκτελέσεις δικτατόρων ήταν πάντοτε έργο των επόμενων επίδωξων δικτατόρων. Υπο το φως αυτής της πραγματικότητας τα κίνητρά σας είναι πλέον ορατά. Μα ιδού κύριε η Ρόδος ιδού και το πήδημα! Δε υπάρχουν περιορισμοί σε αυτόν τον τομέαν. Η μόνη πηγή άγχους είναι οι προσδοκίες των παικτών. Και σας πληροφορώ ότι το να εμπιστευτεί ένας παίκτης σε κάποιον ΔανΤζεον-Μας-Τερά την Κάθαρση του χαρακτήρα του δεν είναι καθόλου λίγη τιμή.

Έπειτα, πώς είναι δυνατόν ο Διαλεκτικός υλισμός να διαλεχθεί καταργώντας το οποιοδήποτε αλφάβητο; Τα ευαγγέλια συνιστούν τις μοναδικές ερμηνείες της πραγματικότητας που χρησιμοποιούνται στο χώρο των RPG. Χρησιμοποιούνται λοιπόν ως το αλφάβητο της διάδρασης παικτών-ΔανΤζεον-Μας-Τεράδων. Θα δεχόμουν άλλες θεωρίες και θα διαλεγόμουν με το μπορούν να οδηγήσουν σε κάποιο ολοκληρωμένο μοντέλο αν κάποιος προσφερόταν να τις προσφέρει. Εφόσον κάτι τέτοιο δε συμβαίνει, οι εκφερομένες απόψεις παραμένουν στο βασίλειο της 'φανταστικής θεωρίας'.

Και τέλος, τι ήταν αυτό με την Britney Spears; Την είδαμε ζωντανά εις το X-factor λίαν προσφάτως και θα την τιμήσουμε στην συναλία της με την παρουσία μας μόλις έρθει στην περιοχή μας. Γιατί να φέρω όχλον έξω από την κατοικία μου και να τους βάλω να ανάψουν δαυλούς; Ο ηλεκτρισμός κύριε είναι γεγονός πλέον και επαρκεί για το φως που χρειάζομαι. Οι τζάμπα θεοί δεν υπάρχουν πια, τους πάτησε το τραίνο. Και το σύστημα και τα σχεδιαγραμματά μου δεν 'πάνε λάθος' γιατί έτσι θέλω.

Μετά τιμής
Ο 650+ τζουτζούκος
Μ.Λ.Ε.
Athar Vulrax said…
Αγαπητέ Τζούτζουκα...
Ότι και να με λες στα Ισλανδικά, εγώ ξέρω ότι Μ.Λ.Ε. σημαίνει Μικτά Λουτρά Ευόσμου. Πρώτον αυτό.
Δεύτερον, μου αναζητάς ένα σύστημα. Θα σου δώκω το σύστημα σου, απλά, λιτά, αντρεία και σταράτα. Τέρμα οι ΝτουΜουτζήδες, Τέλος, Πάπαλα, παρτο πρέφα δηλαδή! Όλοι ίσοι. Α, και τέρμα τα ζάρια και τέρμα οι γελοιότητες με πίνακες και σχεδιαγράμματα και συστήματα Μπέκαμ και Μαραντόνα (να με συγχωράς Άγιε-Ντιέγκο που σ'έπιασα στο κημπορντ μου, αλλά εσύ μου ρθες) Αυτά άστα για το πενταετές πλάνο του Κόμματος. Το παιχνίδι είναι παιχνίδι. Δεν είναι ένας χώρος να δημιουργεί μικρούς τυράννους. Οπότε μια παρτίδα ΡουΠουΤζου πλέον θα βαίνει ως εξής (δώσε βάση στη πενιά τώρα μόρτη μου γιατί θα πάθεις τραμπάκουλο!)
Είναι το συνδικάτο(τέρμα οι ομάδες, τα καμπειν και ο Κερτ Κομπειν) που αποτελείτε από έναν οικοδόμο, έναν νταλικέρη, μία Κνιτισα (για τις "ψαλμωδίες" άμα με πιάνεις)έναν προφέσορα και μία λούμπεν κλέφτρα που, τι να γίνει, μας φορτώθηκε. Ξεκινάνε λοιπόν να αναζητήσουν κάτι κόπιες από τα άπαντα του Λουδοβίκου Φοιερμπαχ συν τον παγοκόφτη που φάγανε τον Τρότσκη. Φτάνει η κρίσιμη στιγμή να πάρουν απόφασει; Τι ζάρια και αηδίες... Ψηφίζουν! Τους την πέφτει μπαμπέσικα το γουρούνι ο καπιτάλας; Τον τρώνε(νομοτέλεια) κι άμα χρειαστεί ψηφίζουν και πως θα τον εφάνε τον μπαγάσα... Ήπιε δηλητήριο η Λουμπενογκόμενα; Χωρίς ζαρια, την πάνε στο κοντινότερο κέντρο υγείας και μετά την πετάνε σε ένα κολχοστ αναπαραγωγής να γίνει κουνέλα η γκόμενα... Θέλει ο τιμημένος οικοδόμος να αλλάξουμε αποστολή; Τσουπ μια ψηφοφορία και έλειξε το θέμα... Το πιασες το μέλλον του παιχνιδιού ρε; Γιαυτό σε λέω... κάνε το όνομά σου Μαρξ Λενιν Εγκελς και έλα παίξε μαζί μας!
Α, και τρίτον, μην δείχνεις την αφέλεια σου τόσο έντονα γιατί τα όμορφα ηλεκτροδοτημένα παλατάκια όμορφα καίγοντε...

Αγωνιστικά Φιλάκια
Ο Αντι-Τζούτζουκος και Υπερ-Τζάτζικος

Υ.Γ. Δεν υπάρχουν Μεγάλοι Λουκουμάδες Επανομής, μόνο μίντιουμ...
Έχοντας την χαρά να συμμετάσχω σε αρκετά ΡουΠουΤζου campaigns σαν παίκτης αλλά και ως ΔάνΤζεον-Μας-Τέρας (προς μεγάλη μου τιμήν), έχω να παραθέσω το εξής:
Τα Ευαγγέλια είναι για αυτούς που ακολουθούν τον δρόμο του Κυρίου, και όχι του ΔάνΤζεον-Μας-Τέρα (ευτυχώς δηλαδή!), οπότε και θα έπρεπε να απευθύνονται μόνο σε θρησκόληπτους παίκτες! Όσο για εμάς τους λοιπούς άθεους πλην εξαιρετικά ανθρώπινους και ενδιαφέροντες τύπους, η ψηφοφορία είναι ένα μέσο επίλυσης ορισμένων καταστάσεων, αλλά εξακολουθώ να υποστηρίζω ακράδαντα την αμεσότητα της λήψης αποφάσεως δράσης του εμού προς ιδίων εαυτού, ή για να το κάνω πιο λιανά, ο καθένας αποφασίζει για την πάρτη του, δρα σύμφωνα με την κρίση του και επιφορτώνεται της συνειδήσεως του οιασδήποτε συνέπειας αυτής...

Αυτά είχα να παραθέσω.

Η φρυγανιά της υπόθεσης! (χωρίς τζουτζούκια, σιρόπια και τζατζίκια!)

Υ.Γ.1)Τα πολλά σιρόπια και τζουτζούκια ανεβάζουν το ζάχαρο!
Υ.Γ.2)Τα πολλά τζατζίκια ανεβάζουν την χοληστερίνη! (μιας που ΠΑΝΤΑ συνοδεύονται με κρεατικά!)

Καλό κατευόδιο!
... said…
Εμ...ξεφύγατε αρκετά και οι δύο αλλά δεν υπάρχει χρόνος τώρα για παραπάνω. Next week.

Μέχρι τότε...

ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΙ ΕΓΡΑΨΑ!!!

Μετά τιμής
Ο 620+ τζουτζούκος
ΜΛΕ
... said…
Κύριε Athar,

Να μι συχουράει η χάρη σ αλλ τούτου διν ειν σύστημα. Κι μάλιστα ούχι μόν αντίλουγος διν ειν αλλά παράδειγμα ινούς μουντέλου και ινούς ιργαλείου που βγαίν απηυθείας απού την θιουρία που έγραψ. Είν μουντέλου αφού προυσπαθεί να απεικουνήσ την πργματικότητι ως συλλουγήν ψηφουφουριούν. Κι απ' ότ κατάλαβα, μάλλουν χρησιμουποιεί ως ιργαλείον την αρχήν της πλειουψηφίας.

Αυτού είν σι απούλητον συμφουνίαν μι τη θιουρία ότ το campaign είν η αλήθεια του DM. Απλά την λειτουργίαν του DM την υπουκατέστησ μι την λειτουργίαν της ψήφου. Μι γεια σ μι χαράς. Δικούς ειν του μουντέλου κάντ όπως θε'ς.

Απού την άλλην ούμους, διν ειν σύστημα αφού διν ειν ουλουκληρουμένου σύνουλο ιργαλείων. Για παράδειγμα, διν ξικαθαρήζ πουώς χαρακτηρίζιτ ίνας χαρακτήρας, πουώς δημιουργούντ οι ίντριγκες από τους NPC, τι υψς θα ίχ ένα βουνό, πουώς θα μπουρέσ μ να πεισ μ την Bruni να μας κατσ κλπ κλπ κλπ. Βέβαια μπορείς να μου πεις οτ όλ τούτα ειν θέμ ψηφουφουρίας (ψηφίζ ότ η Bruni θα μου κάτσ και αν διν έχ κανείς αντίρρησ μου καθετ το κουρίτσ) ουπούτ το ιργαλείου της πλειουψηφίας είν του μουναδικόν που χρειάζ κι συνεπουώς του σύστημά σ απουτελείτ απού έν ουλουκληρουμέν σύνουλου ιργαλείουν που περιλαμβαν μόνο ένα ιργαλείο. Κι πάλι ούμως διν είν σύστημα αφού υπάρχουν ιρωτήσεις που διν έχεις απαντήσ. Για παράδειγμα, τί γίνετ αν έχ'ς ισουψηφίαν, πουώς μπορεί να θέσ κάποιους έν θέμα πρους ψήφισ, κάθι πότι ιπιτρέπετι να του κάν κλπ κλπ κλπ. Άν απαντήσ'ς σ'αυτά, σύμφουνοι, τότ έχ'ς σύστημα. Του αν είν λειτουργικόν είν άλλου θέμα.

Ικει που ιγώ θα σταθώ είν ότι διν μου φαίνετ ικανόν να ουδηγήσ τους χαρακτήρ'ς σε ουποιαδήπουτ κουρύφουσην ή αλλιώς σι Κάθαρσην. Αμ πεφτ ψήφους σι κάθ encounter, plot point κλπ κλπ ε, ούπους κι να του κάνουμ θέλ προυχουρημέν Αλτσχάιμιρ για να ικπλαγείς απ' αυτού. Κάτι σαν ιφιαλτικός αυνανισμός μου φίνιτι αφού ούτι σι ουργασμού φτάν'ς. Τουλάχιστουν στη συνουσίαν (όταν μπαιν'ς στουν κουόσμον κάποιουν άλλ) γνουρίζεις κουόσμο (τουν άλλ) κι μπουρείς να ισθανθεις ικανουποίηση κάποιες φουρές από την γνουριμία κι του ίσθημα οικειότητ'ς και μόνο, ακόμα κι χουρίς να υπάρχει ουργασμουός (κουρύφουσην): ταξιδύψατ σ εν setting κάποιου κι είσασταν παρέα (ούσοι διν του νοιουσαν αυτού είν - χουρίς παρεξήγηση και δίχους να υπουνουού ουτιδήπουτε για τ'ς προλαλήσαντες - απλουός ανίραστοι αυνανιστ'ς).

Τίλους, για τους πυρουμανείς, κάψτ τα παλάτια. Ο μπαμπάς θα μου φτιάξ άλλα πιου μιγάλα!

Ου 660+ τζουτζούκους
ΜΛΕ.
... said…
Κυρία φρυγανίτσα Andromeda,

Μα καλά τί προυσωπικά σχούλια είν αυτά? Μ'αλλουν τα χιτι μι μένα τα βάζετ? Είν ενάντια στου πνεύμα του blog! Είπαμι είμ σι δίαιτα τι να κάν? Ίκοψα τα πάντα, να κουώψω και τα τζουτζούκια? Αν ιπιμένετε τούτε ίσους και να του κάνου μετά το επούμενο ευαγγέλιο ουώμως -διν μ'αρεσ ν'αφήνου μισουτελειουμέν'ς δουλειής. Κι ιγγυούμε ότ μετά θα σουπάσου τιλειους. Άπουνη κοινουνία, τι σου φτιξα ου χριστιανούς?

Τα ευαγγέλια ειν καλά μαντάτ, χαμπέρια όπους τα λεμ. Και τα καλά χαμπέρια ειν οτ καποιους καραγκιζ'ς ικατσ κι έφτιαξ θεουρίες για ν ερμηνεύσ του πως ειν τα πραγμτ στο DnD. Ιφόσουν δεχισ την σχέσ DM-παικτών (οτ ο παικτ'ς παιζ εν χαρακτήρ και ο DM ειν τα ο κουόσμος ολ'ς που παιζ πισ από μια ουθόν, ριχν κρυφά ζάρια, καθουρίζ τα encounters κλπ κλπ κλπ) τότ εξ ορισμών δέχεσ τς θιουρίης που ανήρτησα. Του στυλ του DM (αυστηρούο, αυταρχικούο, φιληλεύθερουο), κι πουώς αυτός θα αποφασίσ να αυτουπεριοριστεί (οι χαρακτήρ'ς είν NPC που διν παιζου ιγώ, οι χαρακτήρ'ς μπουορούν να ειν όπους οι παίκτ'ς θελν, οι χαρακτήρ'σ μπουορούν να καταστρέψουν τουν κουόσμον ουόλον αν προυσπαθήσουν κλπ κλπ κλπ), ειν άλλου παπά ευαγγέλιο. Τι να κανουμ? Οι άνθουποι ειν διαφουρητικοί, ειν δυνατουόν οι αλήθ'ς των DM να ειν ίδιης? Άλλουν οι αλήθ'ς ειν αυστηρές, άλλουν είν χαλαρές, άλλουν σχετικές με χαρακτήρ'ς των παικτών, άλλουν παντελουώς άσχετ'ς (ειτ ειν οι χαρακτηρ'ς εκει ειτ όχι, τιποτ δεν θ'άλλαζ) κλπ κλπ κλπ.

Άλλου λοιπουόν του στυλ του DM κι άλλου η αλήθεια του (δηλ. του campaign).

Αυτά φρυγανίτσα μ

Ο 655+ συμβλουγκερίτ'ς
Μ.Λ.Ε.
Athar Vulrax said…
MLE se iketeuw!!!! Protimw thn ka8areuousa. Diabaza ta teleutaia sou sxolia kai to ena mati dakruze apo ta gelia kai to allo apo to paidema gia na diabasw ta Karditsiotika pou grafeis! Pantws prwth fora blepw toso wraio suntaktiko apo karabana tou E.S. !!!! Ase MLE pleon den mou pernei na analuw kanena systhma giati o Oliva me ponhres me8odous me ekane ki emena meros tou susthmatos... Ena oloklhro session kai den ekana oute mia epanastatikh pra3h kata tou DM!!! Isa Isa pou prepei na ton eugnomwnw pou to xarama me brhke zwntano! Pantws 8a se ekplh3w ki as mhn exeis Altzxaimer. Etoimasw ena susthma-kosmo opou to concept 8a einai ena post nuclear soviet (me ton tono sto -et) Entupwsiastika kai apo tin kosmo ths Jade!

Popular posts from this blog

Heroic Fantasy: Class Acts: Druid

Tales from the Post: Σκέψεις και μια αφιέρωση!

Planescape: Age of Spiders