Secret of the emeralds. The Nithian Empire




...Ήταν πλέον πολύ αργά για την λύτρωση. Φωτιές τύλιγαν την Αλ’Αλάριαν την άλλοτε πηγή δύναμης και γνώσης στον τότε γνωστό κόσμο. Από ψηλά μπορούσες να δεις τους κατοίκους της πόλης να τρέχουν σαν μυρμήγκια. Ούτε ένας θόρυβος ούτε μια κραυγή παρά μόνο η φωνή του πρώτου Αρμαγεδδών: ‘’ Σας έδωσα την Τέχνη και εσείς νομίσατε ότι γίνατε θεοί ’’ είπε ο Roland. Στον ορίζοντα διαφαίνονταν 4 πελώριες σιλουέτες. Ο Roland φορούσε ένα πορφυρό χιτώνα και το σώμα του ήταν φτιαγμένο από μικρές λάμψεις. Η κοπέλα φαίνονταν ήρεμη και θλιμμένη στο χέρι χέρι της κρατούσε ένα τόξο και από την πλάτη της μπορούσε να δει κάποιος 2 κυρτά σπαθιά. Η Margo το ήξερε ότι δεν είχε άλλη επιλογή πήρε μια βαθιά ανάσα και κοίταξε μελαγχολικά τον αδελφό της. Ο Lord Oliva στέκονταν αγέρωχος. Τα μαλλιά του ανέμιζαν και το πρόσωπο του σοβαρό όμοιο με της αδελφής του. Η ζωντανή του πανοπλία ήταν έτοιμη να πολεμήσει, να τηρήσει τη συμφωνία με τους Νίθιανς και ο μόνος όρος ο οποίος έμελλε να εκπληρωθεί ήταν η Τιμωρία. Με ένα κούνημα του κεφαλιού ο Lord Oliva έδωσε την συγκατάθεση του. Η τέταρτη σιλουέτα κινήθηκε και το σκοτάδι άρχισε να χορεύει στην αρχή νωχελικά και έπειτα γρηγορότερα σαν να συγχρονίζονταν στον ρυθμό μιας αναγεννησιακής μουσικής. Στο χέρι του κρατούσε ένα πελώριο πλατύστομο σπαθί και στο άλλο του χέρι μια μικρή λεπίδα διψούσε αίμα. “ Οι ψυχές σας μου ανήκουν” είπε ο Azrael και γη σείστηκε από κάτω έτοιμη να δεχθεί την αρχή του τέλους...το τέλος της αυτοκρατορίας των Nithians...


Με μια κίνηση πέταξα μακριά το βιβλίο. Ποτέ στην ιστορία του Σμαραγδένιου κόσμου υπήρξε τέτοια καταστροφή, ποτέ στην ιστορία μας τα πλάσματα εκμεταλλεύτηκαν την δύναμη των Άφθαρτων. Ο Μαρσάλα και ο Χάνσι ξάπλωναν δίπλα σε ένα βράχο. Βρισκόμασταν σε ένα τεράστιο πλατό στην κορυφή της οροσειράς των Ούριαλς. Οι φήμες λένε ότι εδώ έφερε ο Lord Oliva τους 2 τους γιους, Amdeus and Sylvas για να τους συμφιλιώσει και να τους εκπαιδεύσει. Οι 2 βάρδοι αφού τελειώσαν με το καπνισμένο κλαδί ξεδίπλωσαν το υφαντό της ιστορίας των Νίθιανς.


Αφού δημιουργήθηκε το σμαράγδι οι Άφθαρτοι προς μεγάλη τους έκπληξη ανακάλυψαν ότι στον νέο αυτό μέρος υπήρχε μια φυλή ανθρώπων με το όνομα Νίθιανς. Αφού τελείωσε η δημιουργία των πλασμάτων οι θεοί έστειλαν τους απεσταλμένους τους για να μάθουν την ιστορία των Νίθιανς. Οι τελευταίοι πίστευαν ότι άνηκαν σε αυτό τον κοσμό πολύ προτού εμφανιστούν οι Άφθαρτοι. Οι Νίθιανς ενώ έμοιαζαν με άνθρωποι στην πραγματικότητα ήταν πολύ διαφορετικοί, αιώνιοι και με ανεπτυγμένη τεχνολογία. Τεράστιες πόλεις διασκορπισμένες κατα μήκος και κατά πλάτος του ενός Σμαραγδιού. Ιπτάμενες μηχανές διευκόλυναν την μετακίνηση και την επικοινωνία μεταξύ της πρωτεύουσας Αλ’Αλάριαν και των αποικιών της. Ο διοικητικός μηχανισμός αποτελούνταν απο ένα συμβούλιο 26 γερόντων οι οποίοι έπαιρναν τις αποφάσεις και φρόντιζαν να τηρηθούν μέχρι το τελευταίο γράμμα. Η ζωή των Νίθιανς μοιάζει πολύ παράξενη από τα δικά μας δεδομένα του E.W. Από το πρωί μέχρι το βράδυ προσπαθούσαν να τελειοποιήσουν το σώμα τους και την ψυχή τους με διάφορες τεχνικές οι οποίες δεν σώθηκαν μέχρι τις ημέρες μας.


Όταν ο Roland αποφάσισε να δώσει την ύψιστη Τέχνη στον κόσμο, οι Νίθιανς ανακάλυψαν και αυτοί την καινούργια τεχνική. Οι ήδη υπάρχων γνώσεις τους εξασφάλισαν μια γρήγορη άνοδο στην σκάλα της μαγείας. Η τεχνολογία τους ενσωματώθηκε στο καινούργιο σύστημα και το 8000 T.C μπορούσαν πλέον να δηλώνουν ως η Ύψιστη Αυτοκρατορία του E.W. Οι υπόλοιπες φυλές απέυγαν τις περίεργες πόλεις των Νίθιανς και οι Νίθιανς με την σειρά τους χρησιμοποιούσαν τους αιθέρες κάτι που εμπόδιζε τους δράκους στην μετακίνηση τους. Υπήρξαν κάποιες αμψιμαχίες μεταξύ των δράκων και των Νίθιαν οι οποίες τελείωναν γρήγορα και με την νίκη των δεύτερων.


Τα χρόνια κυλούσαν ήρεμα μέχρι την στιγμή που άρχισαν να εξαφανίζονται μεγάλοι αριθμοί ανθρώπων. Οι θεοί εισάκουσαν τις προσευχές των πιστών τους και προσπάθησαν με τις δυνάμεις τους να δούνε τι γίνεται. Προς μεγάλη τους έκπληξη οι δυνάμεις τους δεν ήταν αρκετές για να περάσουν την δύναμη και την τεχνολογία των Νίθιανς. Ο Lord Oliva κάλεσε σε συμβούλιο όλους τους Άφθαρτους και τότε τους αποκαλύφθηκε η αλήθεια γύρω από αυτή την παράξενη φυλή. Οι Νίθιανς είχαν ανακαλύψει τους Αφθάρτους αρκετό καιρό πριν την εμφάνιση τους. Οι ίδιοι λοιπόν είχαν φυλακίσει μεγάλα μέρη του ανθρώπινου πληθυσμό και με πειράματα προσπάθησαν να βρουν μέσα στο σώμα των ανθρώπων το μυστικό της δημιουργίας τους, το μυστικό που θα τους οδηγούσε τους ίδιους και την αυτοκρατορία τους στο ουρανό πλέον σαν Άφθαρτους.


Το σχέδιο των Αφθάρτων τέθηκε σε εφαρμογή. Όλοι οι άφθαρτοι εκτός του Roland, Azrael, Oliva και Margo απελευθέρωσαν τα πειράματα των Νίθιανς. Οι 4 λοιπόν έπρεπε να επαναφέρουν την τάξη και επαναπροσδιόρισαν τον ηγετικό τους ρόλο στον Σμαραγδένιο κόσμο. Το κόστος της επιλογής τους ήταν μεγάλο μιας και η δύναμη τους πλέον χρησιμοποιήθηκε όχι μόνο για την δημιουργία αλλά και για την ίδια την καταστροφή. Αυτή η ενέργεια πυροδότησε μια σειρά μελλοντικών γεγονότων με τελικό αποτέλεσμα την διάλυση του κόσμου σε 5 κομμάτια.


Τα ερείπια αυτής της αυτοκρατορίας μπορούν να εντοπιστούν μέχρι και σήμερα και συνήθως κρύβουν τον συνδυασμό των αμύθητων θησαυρών με τα αμέτρητα τέρατα. Αυτό που μου ήρθε στο μυαλό είναι η εξής ερώτηση: Υπάρχουν Nithians στα υπόλοιπα μέρη του Σμαραγδιού; Ο ήλιος όμως είχε ξεκινήσει τον βαθύ του ύπνο και το φεγγάρι είχε ήδη φανερωθεί στον ουρανό και αποφάσισα να ρωτήσω την απορία μου στους βάρδους άλλη φορά.

Comments

Οφείλω να παραδεχτώ ότι χαίρομαι ιδιαίτερα που ξεδιπλώνεται σιγά σιγά η ιστορία αυτού του κόσμου, γιατί παρόλο που έζησα και εγώ εκεί, δεν γνωρίζω την παλαιότερη ιστορία του κόσμου...

Συν ότι σαν τυπικός βάρδος που είμαι (λέμε τώρα...!), έχω πάντα τα αυτιά μου ανοιχτά για καλές ιστορίες! :)
Athar Vulrax said…
Πολύ καλή η πλεκτάνη γύρω από τον κόσμο αυτόν...και για να συνεχίσω την κουβέντα που κάναμε στον καφε Ολιβιέ, οι Νιθιανς θα ήταν πολύ καλή περίπτωση να χτυπήσουν έναν εμφύλιο...έτσι για να τα μελετάνε οι ιστορικοί μετά από αιώνες και να σφάζοντε!!!

Υ.Γ. Ανδρομέδα πιδούδημ' εσύ αίτηση στον Ο.Ε.Β. έκαμες;;; Άντε ντε τι περιμένεις;;;
Που να κάνω αίτηση;;;Τι είναι ο ΟΕΒ;; Οργανισμός Βάρδων, ως εκεί το έπιασα, αλλά το Ε τι ρόλο βαράει; Ενωμένων;;;

Χαχαχαχαχαχαχ! :PPPPP
Athar Vulrax said…
Χμμμ...σε δικαιολογώ μόνο λόγω εξεταστικής Ανδρομέδα...
Δες τα σχόλια στο post tou MLE και θα καταλάβεις!

Popular posts from this blog

Heroic Fantasy: Class Acts: Druid

Tales from the Post: Σκέψεις και μια αφιέρωση!

Planescape: Age of Spiders