Η Αρχή

...Και τώρα που καθήσαμε τρίγυρω απ'τη φωτιά, ακούγοντας τα φύλλα να θροϊζουν στον νοτιά, την ιστορία του Elijah θα σας πω, και το λαούτο μου θα παίζει τον σκοπό...

...Elijah Vulrax ήταν το όνομα του, και όλοι κρύβαν τα πουγκιά στο πέρασμα του, ήταν αρχηγός της συντεχνίας των κλεφτών, ο ποιό τίμιος μεταξυ λοποδυτών!

...Ευγενής δεν ήταν, όπως δείχνει το όνομά του, μα στις ταβέρνες ευγενείς ήταν η συντροφιά του, να πλέκουν τις πλεκτάνες τους με την συντεχνία, παλιούς θησαυρούς αναζητούσαν και βιβλία. 

...Σε μια ταβέρνα από αυτές δούλευε η Istara, κερνούσε κρασί και διασκέδαζε τον κόσμο με κιθάρα, κι αν κάποιος να νιώσει την σάρκα της τη νύχτα προσδοκούσε, ο Elijah μέσα στις σκιές κρυφά καραδοκούσε.

...Μια βραδυά που τέλειωσε κάποιο μεγάλο γλέντι, η Istara μπήκε στο μάτι της πόλης του αφέντη, έστειλε τη φρουρά του το κορίτσι να του φέρει, μα ο Elijah τους απέτρεψε με σπάθα και μαχαίρι!

...Από αγαπητοί της πόλης γίναν κυνηγημένοι, βρεθήκανε στην εξοχή κι οι δυό κατατρεγμένοι, απτόητοι αποφάσισαν να κάνουν την ζωή τους, κι από ταβέρνα σε ταβέρνα να βγάζουν το ψωμί τους.

...Καρπός της αγάπης τους αυτός που σας τραγουδάει, κι από τον αφέντη της πόλης του εκδίκηση ζητάει, απ'την Istara πήρε την κιθάρα στο ένα χέρι, κι από τον Elijah στο άλλο κράτησε σπάθα και μαχαίρι...

...Αυτά συνέβησαν πριν πολλά χρόνια σε μέρη μακρινά και ξεχασμένα... τώρα το τι απέγινε η πρώτη κιθάρα της Istara είναι μια άλλη ιστορία που θα την διηγηθώ μια άλλη φορά...

Comments

Thanasi keep up the good work,exw pathei plaka!!! Mono egw egrafa toso kairo se stixous, nomizw pws vrika ton etairo vardo gia na kanw parea!!!
Ypoklinomai file mou!!!
Oliva said…
Απλά καταπληκτικό!!! Μπράβο Athar!!!

Popular posts from this blog

Heroic Fantasy: Class Acts: Druid

Tales from the Post: Σκέψεις και μια αφιέρωση!

Planescape: Age of Spiders