Dark Age of a Dream

Session 1 plus Intro (Winter Solstice) 15/9/2022

Η ιστορία μας ξεκινά μια εβδομάδα μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Βασιλιά Κωνσταντίνου της Αλβιονας. Με το θανάτου του σταμάτησε και ο πόλεμος ανάμεσα στα 3 βασίλεια -νησια, αυτά της Χιμπέρνια (Hibernia), Αλβιονας (Albion) και Μιντγκαρ (Midgard)! Η κηδεία του τελέστηκε 1 εβδομάδα πριν ξεκινήσει το αφήγημα μας (11 Δεκεμβρίου) και ο πόλεμος συνολικά διήρκησε έναν αιώνα. Κανείς δεν είναι σίγουρος γιατί ξεκίνησε ο εκατονταετής πόλεμος αλλά η αφορμή ήταν ο θάνατος του βασιλιά Αρθούρου Πέντραγκον.


Χρονικό πλαίσιο: 18 Δεκεμβρίου, 3 μέρες πριν το χειμερινό ηλιοστάσιο (21/12)

Στα βόρεια του νησιού, στην μικρή και βουκολική πόλη του Αρντι (Ardee, 450 κάτοικοι), στην επαρχία του Connacht, μεγάλωσαν οι κόρες του Όρεμπιορν (Orebjorn). Ο Όρεμπιορν είναι ένας Φιρμπολγκ (Firbolg) και στο θνητό του κορμί κυλάει αίμα γιγάντων, εξού και το μέγεθος του, και είναι ο ντόπιος θεραπευτής της κοινότητας. Πριν από 100 χρόνια όταν ξεκίνησε ο πόλεμος πήρε την οικογένεια του και ξεχύθηκαν για μάχη. Εκεί έχασε και τους 2 τους και έκτοτε έχασε ένα μέρος από το φως του. Αποσύρθηκε πίσω στο σμαραγδένιο νησί και αφοσιώθηκε στο επάγγελμα του. Αποτραβήχτηκε από τα κοινά μέχρι που του εμφανίστηκαν 2 τόσο διαφορετικά παιδιά και κάτω από τόσες διαφορετικές περιστάσεις. Αποφάσισε να τα υιοθετήσει και να τις μεγαλώσει σαν πραγματικές του κόρες. 


Η Πρώτη κόρη, ένα ξωτικό με το όνομα Οντου (Odum). Ένα παιδί που παραπατάει ανάμεσα στο όνειρο και στην πραγματικότητα. Εκεί στο όνειρο άρχισε να μαθαίνει τις τεχνικές μιας ξεχασμένης πολεμικής τέχνης. Η τέχνη την μαθαίνει, πέρα από την μάχη (monk), τον τρόπο για να μπορεί να μείνει στην πραγματικότητα και να μην παρασυρθεί από το ποτάμι του ονείρου. Σαν να ζει 2 ζωές, η Οντουμ εκπαιδεύτηκε και στον δρόμο σε ένα σωρό παράνομες δραστηριότητες (rogue). Πράγματα που δεν γνωρίζει κανείς πέρα από την ίδια.


Η δεύτερη του κόρη, μια νάνος με το όνομα Νορρια (Norria). Ναυαγός στις όχθες της Χιμπέρνια από την Μιντγκαρ. Ένα πλοιάριο που χάθηκε στους αιώνιους ωκεανούς μόνο για να βρεθεί στις όχθες του σμαραγδένιου νησιού. Είχε μια δυσκολη ανατροφή καθώς έπρεπε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του νησιού. Στύλος της ο Όρεμπιορν σε κάθε της βήμα. Τον νοιάζεται πολύ και ιδιαίτερα τώρα που άρχισε να παρατηρεί τον χρόνο να περνά από πάνω του. Η ίδια με την βαθιά υπομονή της, ισάξια της ίδιας της γης, κατάφερε να μπει στο τάγμα των πρασινων ιπποτών της Χιμπέρνια.




Στο Αρντι οι κόρες αποφάσισαν να διοργανώσουν μια γιορτή προς τιμή της ειρήνης ανάμεσα στα βασιλεία. Ο κόσμος το δέχτηκε με ευχαρίστηση και άρχισαν να έρχονται έμποροι από όλο το νησί. Εκεί όμως κάποιοι δεν φτάσανε και έμαθαν ότι υπήρξαν επιθέσεις στην γέφυρα που οδηγεί στο Druim Ligen, το κάστρο που φυλάει τα βόρεια σύνορα. Η επίθεση έγινε κοντά στον προσωρινό καταυλισμό του Μπαζάρ (πληθυσμός 50).


 
Οι κόρες ξεκίνησαν και βρήκαν που έγινε η επίθεση και ακολούθησαν τα ίχνη σε μια διπλανή σπηλιά, όχι πολύ μακριά από την γέφυρα του "εραστή" όπως την ονόμαζαν οι κάτοικοι. Η γέφυρα πήρε το όνομα της προς τιμής ενός ανώνυνου εραστή της βασίλισσας της Χιμπέρνιας, Γκουίνεθ (Gwyneth). Στην σπηλιά συνάντησαν τα μικρά κακά πλασματακια, Λουκρανταν (Lucradan). Αυτά τα κακάσχημα είναι πλάσματα των μύθων και είχαν χρόνια να ακουστούν τα ονόματα τους. Ίσως έφταιγε το χειμερινό ηλιοστάσιο, ίσως έφταιγε ο θάνατος του Κωνσταντίνου, πάντως αποφάσισαν να το ψάξουν. Μέσα στην σπηλιά τα αντιμετώπισαν με επιτυχία και σταμάτησαν οτιδήποτε τελετουργικό είχαν ετοιμάσει, τουλάχιστον αυτό πίστεψαν. Αλλά για κακή τους τύχη, σκότωσαν έναν από τους εμπόρους που απήχθησαν. Ήταν μια τραγική στιγμή για την ομάδα. Ο έμπορος σκοτώθηκε στιγμιαία και το αίμα του χύθηκε στο έδαφος της σπηλιάς. Τρομερή στιγμή της σύγκρουσης, όταν η Νορρια επικαλέστηκε τις δυνάμεις της φύσης και οι ρίζες ακινητοποίησαν τα μικρά πλάσματα!


Με βαριά την καρδιά πήραν μαζί τους τον εναπομείναντα έμπορο, τα πράγματα που είχαν κλαπεί συν τα έξτρα (υπέρ του rogue) και πήγαν πίσω στην γέφυρα. 


…. φεγγάρι θάμπωσε και το λιγοστό του φως δεν μπορούσε να διαπεράσει το κακό που ξυπνούσε στην σπηλιά…. εκεί μέσα στο αίμα κοιτούσε ψηλά στον ουρανό και ευχήθηκε να βγει και να καταβροχθίσει το φεγγάρι….


…. και όταν το φεγγάρι χαθεί, σειρά θα έχει ο σμαραγδένιος ήλιος….


Map of the Realms

Religion, One Tribe & Tuatha De Dannan


Οι Tuatha de Dannan είναι η πρώτη φυλή της Χιμπέρνια αποτελούμενη από όλες τις γνωστές φυλές (στην αρχή ήταν μόνο οι Κέλτες, τα Ξωτικά και τα Lurikeens). The One Tribe, εναλλακτικά, ήταν τα παιδιά του ονείρου που εξυψωθηκαν σε νέα επίπεδα ύπαρξης βοηθώντας τους θνητούς να εγκατασταθούν στο σμαραγδένιο νησί. 


Σε κάποια φάση εμφανίστηκαν οι Φομοριαν. Γίγαντες με καταστροφικές δυνάμεις οι οποίοι άρχισαν να ισοπεδώνουν το νησί (κάπου εκεί εμφανίστηκαν οι Firbolg/Olebjorn). Οι Tuatha συγκρούστηκαν στην μάχη του Mag Tuiredh όπου κατατρόπωσαν τους γίγαντες, εξορίζοντας τους σε ένα μυθικό νησί κρυμμένο από τις ομίχλες. Στην πραγματικότητα ο Τουαθα, Lugh αποκεφάλισε τον αρχηγό των Φομοριαν, Balor. Μετά την μάχη, οι αδύναμοι Τουαθα κρύφτηκαν στα έγκατα της γης για να αναρρώσουν αφήνοντας πίσω τους έναν αντιπρόσωπο. Και έτσι ξεκίνησε η γενιά των βασιλιάδων της Χιμπέρνια. 



Οι ιστορίες λένε ότι οι Τουαθα, τα παιδιά του ονείρου, συνέχισαν να επηρεάζουν τα επίγεια πράγματα μέσα από τον κόσμο του ονείρου. Υπάρχουν σήμερα φωνές που λένε ότι Ο εκατονταετης πόλεμος ήταν τόσο καταστροφικός για την Χιμπέρνιαν γιατί έκοψε αυτό τον σύνδεσμο με τα όνειρα. (Φυσικά οι καταστροφικές επιπτώσεις υπάρχουν και στα υπόλοιπα Realms) 


Μερικά μέλη των Τουάθα είναι τα εξής: 


The Dagda ("the great god")

The Morrígan ("the great queen" or "phantom queen")

Lugh

Nuada

Aengus

Brigid

Manannán

Dian Cecht the healer

and Goibniu the smith, one of the Trí Dé Dána ("three gods of craft"). 


Τουαθα που έμειναν κάτω από την γη γίνονται στην συνέχεια οι Aes Sidhe των παραμυθιών (αυτά που αποκαλούμε σήμερα ξωτικά)


Μερικά μέλη των Φομόριανς είναι τα εξής: 


Indech, King of the Fomorians

Balor

Bres

Cethlenn

Cichol Gricenchos

Conand

Elatha

Ethniu

Tethra

Manannán under his byname the Gilla Decair

Tuiri Tortbuillech

Goll

Irgoll

Loscenn-lomm

Octriallach, son of Indech


Session 2 (21/9)


Την τελευταία εβδομάδα του χρόνου οι ήρωες μας:

Έκαψαν τον νεκρό έμπορο ( αυτόν που τον φάγετε μπαμπεσικα)

Έγινε το πάρτι του χειμερινού ηλιοστασίου (με την ελαφροχερα Οντουμ)
Επίσκεψη στην Tir Na Nog, πρωτεύουσα του βασιλείου για αναζήτηση πληροφοριών.

Η Οντουμ δεν μαθαίνει κάτι που να έχει σχέση με τους μονκ γιατί στην πραγματικότητα δεν έχουν ξαναδεί κάποιον όμοιό του. Αλλά αναγνωρίζουν τις αναφορές για την σημασία του ονείρου.

Η Νορρια δεν απέκτησε πολλές πληροφορίες από το τάγμα των πράσινων ιπποτών. Οι λόγοι μπορεί να είναι 2: ο ένας ότι το τάγμα είναι αδύναμο μετά το τέλος του πολέμου (αποδεκατισμένο) και δεύτερον υπάρχει μια περίπτωση ρατσισμού απέναντι στην φυλή των νάνων. Τέλος η Νορρια αυτή την στιγμή είναι αυτή που "βρίσκει" τα νέα και τις πληροφορίες πριν το ίδιο το τάγμα.

Λίγο πριν φύγουν η Οντουμ έμαθε ότι ένας "φίλος" από την "άλλη" της δουλειά εξαφανίστηκε από την πιάτσα. Οι τελευταίες πληροφορίες τον τοποθετούν στην πόλη του Mag Mell, νότια από το Αρντι (νότια).



Στο Μαγκ Μελ συνάντησαν τον σίδερα του χωριού (ας κλείσουμε το μάτι στην Νορρια). Ο σιδεράς τους πληροφόρησε ότι ο Καλντιμ έψαχνε πληροφοριών για την τύμβο των Muire γιατί πίστευε ότι η χαμένη του αδελφή, από τα παλιά, βρισκόταν ζωντανή εκεί.

Σύμφωνα με τους θρύλους, οι γαιοκτήμονες Muire έπεσαν στο σκοτάδι με αποτέλεσμα να σκοτωθεί όλη η οικογένεια και όλοι οι είλωτες της γης. Το μέρος κάηκε ολοσχερώς και στην θέση του στήθηκε ένας τύμβος προς "τιμή" της καταραμένης οικογένειας, πιο πολύ ένα σημάδι για να αποφεύγουν οι λογικοί το μέρος όπου κάτοικοι το σκοτάδι.

Η ομάδα ξεκίνησε για την τύμβο για να βρουν τον Καλντιμ. Περιγραφή: καστανός με λίγο κόκκινο στα μαλλιά του σαν γνήσιος κελτης. Πρασινογκρι μάτια, 37 χρόνων, με αθλητικό κορμί)

….Η ησυχία ήταν βαριά σαν πέπλο. Ούτε ζωντανά αλλά ούτε και τα φυτά έκαναν κάποιο ήχο…. Οι ηρωίδες κατέβηκαν τα σκαλιά έτοιμες να αντιμετωπίσουν το σκοτάδι…αλλά ακόμα και η φωτιά από την δάδα είχε παγώσει από το κακό της τύμβου μένοντας ακίνητη….

Αφού αντιμετώπιζαν κάτι αράχνες βρήκαν τον Καλντιμ. Κρεμασμένος από αλυσίδες με τσιγκελια καρφωμένα πάνω στην σάρκα του και χωρίς αισθήσεις ο Καλντιμ αιωρούνταν στο κυκλικό δωμάτιο.

Προσπαθούν να τον απελευθερώσουν και τότε ένα καπάκι από την σαρκοφάγο αρχίζει να ανοίγει. Η Οντουμ κρατάει το καπάκι για να μην ανοίξει και η Νορρια προσπαθεί να απελευθερώσει τον Καλντιμ και να τον γιατρέψει, προσωρινά, τις πληγές του, περισσότερο για να τον κρατήσει στην ζωή.

Τελικά το καπάκι ανοίγει και η μούμια της Kelin Muire ανοίγει. Τότε η Οντουμ με έναν χτύπημα, το οποίο βρίσκεται ταυτόχρονα σε δύο κόσμους, ακινητοποίησε την μούμια και τους έδωσε τον χρόνο για να ξεφύγουν και να επιστρέψουν στο Αρντι. Εκεί άφησαν τον μισοπεθαμενο Καλντιμ στα χέρια του πατέρα τους και πήγαν για μπύρες. Στο πανδοχείο άρχισε η μυστικοπάθεια να κάνει πέρα και ξεκίνησαν να ανταλλάσσουν πληροφορίες! Η κάθε μία είχε πάρα πολλά μυστικά από την άλλην!

Την επόμενη μέρα, ο Καλντιμ συνήλθε αλλά δεν μπορούμε να μιλήσει. Έπιασε την κορδέλα της αδελφής του και αποκοιμήθηκε. Στο flashback του επιλόγου, η Οντουμ θυμήθηκε τις στιγμές από την ζωή της που είχε μοιραστεί με τον Καλντιμ, μια ζωή στο δρόμο και στην περιπέτεια.

Session 3 (28/9) On way to Parth's Farm

Εισαγωγή 


Σε αυτό το σεσσιον μάθαμε για την ιστορία του τάγματος των πράσινων ιπποτών και για την Χιμπέρνια. Αλλά πως θα μπορούσαμε να διαχωρίσουμε αυτές τις 2 άρρηκτα συνδεδεμένες κοινωνικές δομές. 


Ο εκατονταετης πόλεμος δημιούργησε ρωγμές στον κοινωνικό ιστό του βασιλείου με αποτέλεσμα να εμφανιστούν καινούργιοι παίκτες στην σκακιέρα. Ένας σημαντικός παράγοντας ήταν η άνοδος του μονοθεϊσμού σε αντίθεση με των πολυθεϊσμό των Τουαθα Ντε Ντανααν. 


Η Γκουίνεθ είναι ανήμπορη να σταματήσει την εξάπλωση του μονοθεϊσμού και έτσι εμφανίζονται πυρήνες της νέας θρησκείας.


Περίληψη


Οι τύψεις της Νορρια θα οδηγήσει τις κόρες στην φάρμα των Παρθ από την οποία κατάγονταν ο κακομοίρης έμπορος. Στο δρόμο συνάντησαν την κλαίουσα κυρία του άλσους. Η κοπέλα δεν φαίνεται να αντιδρά σε κανένα εξωτερικό ερέθισμα και αυτοτραυματιζεται. Η ομάδα καταλαβαίνει ότι της λείπει κάτι από πάνω της (ο μαγικός μανδύας). Η κοπέλα ανήκει στα μυθικά πλάσματα Seelie που ζουν κάτω από τα νερά της Χιμπέρνια.


Σε λίγες ώρες φτάνουν στην φάρμα των Παρθ και εκεί η Νορρια απολογείται και ζητά να της αναθέσουν μια αποστολή ως αντάλλαγμα για τις πράξεις της. Η Κάθριν Παρθ η οποία φοράει έναν πανέμορφο μανδύα συγκρατεί το θυμό της για τον χαμό του εγγονού της και ζητά να βρουν και να εξουδετερώσουν την πηγή του θρήνου. Στην πραγματικότητα να τερματίσουν την ζωή της Seelie γιατί ο θρήνος της ταράζει τα ζωντανά της φάρμας. Η ομάδα φεύγει και κατασκηνώνει στο άλσος. Η Οντουμ αναλαμβάνει δράση και σε μια κομπίνα διαρκείας καταφέρνει να αποκτήσει τον μαγικό μανδύα και να γυρίσω πίσω ανεντόπιστη στην κρυψώνα. Επίσης στην η ομάδα ανακαλύπτει ότι η φάρμα είναι ένας πυρήνας του μονοθεϊσμού και ότι δεν συμπαθεί τα μαγικά πλάσματα της Χιμπέρνια. Η Seelie γιατρεύεται μόλις φορά τον μανδύα και συστήνεται σαν Έλντα. Υπόσχεται ευγνωμοσύνη και έναν καλό λόγο στην βασίλισσα των Unseen Seelies που ζουν κάτω από την λίμνη. Η ομάδα επιστρέφει στο Ardee όπου και ξεκουράζεται. Η Οντουμ περνά το βράδυ της στις όχθες του ποταμού ελπίζοντας να ξαναδεί την Έλντα η οποία δεν εμφανίζεται.


Session 4&5


Expedition to Muire Tomb


Επιστροφή στην καταραμένη τύμβο. Η πρώτη αναμέτρηση οι αράχνες. Δεύτερη αναμέτρηση τα Ghouls τα οποία λύγισαν κάτω από το φως του Κιγκαν. 


Εκεί βρίσκουν μια πόρτα η οποία η Οντουμ πολύ εύκολα ξεκλείδωσε. Ένας διάδρομος οδηγεί πιο κάτω από την γη αλλά η ομάδα αποφασίζει να εξερευνήσει το μοναδικό δωμάτιο που είχε μείνει στο ίδιο επίπεδο.


Εκεί βρίσκουν μια τύμβο και ένα εργαστήριο ταρίχευσης. Η Οντουμ παίρνει 3 μπουκάλια για μελέτη (δηλητήριο). Έπειτα ανοίγουν την σαρκοφάγο και έρχονται αντιμέτωποι με μια μούμια της οικογένειας των Muire. Κάπου εκεί αντιλαμβάνονται ότι ότι λείπει ο (Ράιντερ ή κάπου εκεί θυμήθηκα ότι είναι μαζί να την ομάδα). 


Βρίσκουν ένα μυστικό τούνελ - τσουλήθρα που τους οδηγεί βαθύτερα στην γη σε ένα δωμάτιο φτιαγμένο από obsidian. Στην άκρη του δωματίου μια πυραμίδα στο μέγεθος ενός ανθρώπου και 3 θρόνοι. Η ομάδα οπισθοχώρησε αλλά πίσω έμεινε ο Ράιντερ. Τελικά ξεκίνησε η ξεκίνησε η μάχη με τις 3 μούμιες αλλά η μία σταμάτησε την μάχη. Ξύλο και πάλι ξύλο. 


Η ομάδα νικά τις μούμιες και ανακαλύπτουν σύμβολα από την γλώσσα των γιγάντων πάνω στους θρόνους. Στο πίσω μέρος του δωματίου σηκώνονται οι ομίχλες και αποκαλύπτουν την εικόνα ενός ξεχασμένου νησιού το οποίο στην συνέχεια θα μάθουν ότι είναι το νησί του Χι Μπραζίλ. Το μυθικό νησί από το οποίο ξεκίνησαν την επίθεση τους τα αρχαία χρόνια οι γίγαντες εναντίον των Τουαθα.


Η κατάρα από το μέρος λύθηκε και η ομάδα επέστρεψε πίσω στο Αρντι. Έπειτα είχαμε την συνάντηση της Νορρια, Οντουμ και Έλντα στις όχθες της λίμνης. Πρώτα έγινε το commune μεταξύ τους, στην συνέχεια είχαμε τις εξομολογήσεις ανάμεσα στην Οντουμ και την Έλντα η οποία έδωσε ένα δακτυλίδι το οποίο μπορεί να αγγίξει το σεληνόφως ως ένδειξη της αγάπης τους. 


Στην συνέχεια η ομάδα συναντήθηκε με την βασίλισσα της Χιμπέρνια και αντάλλαξαν πληροφορίες. Η βασίλισσα τους ανέφερε για ένα ακριτικό χωριό τέρμα στον νότο το οποίο ξεκόψε όλες τις επικοινωνιακές πριν από λίγες μέρες. Επίσης τους έδειξε μια πύλη η οποία θα τους οδηγήσει κατευθείαν εκεί. Η ομάδα θα ταξιδέψει εκεί για να βρει τι συμβαίνει και η Έλντα θα ταξιδέψει στους θαλάσσιους δρόμους έτσι ώστε να βρει τον τρόπο που θα οδηγήσει την ομάδα στο μυθικό νησί.


Session 6 & 7


Το χωριό Καρθαιγκ ήταν άδειο από κόσμο. Η ομάδα ακολουθεί τα ίχνη από ένα κάρο τα οποία οδηγούν σε έναν κυνηγό κύκλωπα ο οποίος κουβαλάει τα σώματα των άτυχων χωρικών. Η νίκη ήταν με το μέρος τους και συνέχισαν προς την θάλασσα για να βρουν τους υπόλοιπους. Εκεί είδαν από μακριά τους Κύκλωπες να τελούν ένα τελετουργικό καθώς έχυναν το αίμα των ανθρώπων. 


Η ομάδα έστησε μια παγίδα και ξεγέλασε μερικούς Κύκλωπες ώστε να έρθουν προς το μέρος τους. Η μάχη ξεκίνησε με καλούς οιωνούς αλλά εξελίχτηκε σε ήττα. Ο ένας μετά τον άλλον οι ήρωες μας έχασαν την ζωή τους….


Αλλά μερικά πράγματα δεν τελειώνουν τόσο εύκολα. Ξύπνησαν πάνω σε βωμούς μέσα σε ένα ομιχλώδες μαρμάρινο ναό τεράστιων διαστάσεων. Η ομάδα σηκώθηκε στα πόδια της και βγήκαν έξω από τον ναό και καθώς οι ομίχλες διαλύθηκαν βρέθηκαν σε ένα άγνωστο μέρος, άδειο από ζωή, άγριο, σάπιο. Το κόκκινο φως του ήλιου ιριδίζει τις εικόνες και ένα τεράστιο βουνό δεσπόζει στο κέντρο.


Στο διπλανό δάσος συναντούν μια άμαξα και την μαντάμ Ούρσουλα με τον εγγονό της, Πήτερ που ήρθαν στο μέρος πριν από λίγες ημέρες. Μαθαίνουν λίγα πράγματα για τον κόσμο της ομίχλης αλλά τίποτα δεν τους θυμίζει την Χιμπέρνια. Η μαντάμ τους λέει να μην το βάλουν κάτω και τους προσφέρει φαγητό και διαμονή. Το βράδυ γίνεται επιδρομή από μεγαλόσωμα Γκομπλιν που φορούν υπολείμματα από κιλτς…. Τα πλάσματα προσπαθούν να αρπάξουν τον κοκκινομάλλη Πήτερ αλλά η ομάδα είχε άλλη άποψη αυτή την φορά 🌹


Όχι μόνο απώθησαν την επίθεση αλλά οδήγησαν την άμαξα μέσα στην τρελή καταδίωξη, στην ασφάλεια κοντά στα σύνορα (φτιαγμένα από ομίχλες). Εκεί η μαντάμ Ούρσουλα τους έδωσε δώρα, κοσμήματα και προφητείες. Τα δώρα σε χαρακτηρίζουν τα άτομα που τα κουβαλούν "φίλο των τσιγγάνων" στις χώρες της ομίχλης και οι προφητείες, στοιχεία (clues) για την παραμονή τους στο domain of Forlorn. Η άμαξα χάθηκε στις ομίχλες και η ομάδα έμεινε πίσω με έναν χάρτη και την ελπίδα της επιστροφής στο νησί τους.


Session 8th Domain of Forlorn (Level up)


Η ομάδα ακολουθώντας τις οδηγίες της μαντάμ Ούρσουλας και με οδηγό την Νορρια κατευθύνθηκε στον μοναδικό καταυλισμό της περιοχής. 


Στο Κελεμπ, όπως το μέρος πήρε το όνομα του πανδοχέα της περιοχής, βρήκαν λίγο πολιτισμό. Από την άλλη όμως, το φαγητό ήταν κρύο και η μπύρα περιείχε κοκκινόχωμα. Φυσικά το αλκοόλ ήταν τόσο ισχυρό ώστε έκρυβε και την χάλια ποιότητα της μπύρας αλλά κατάφερε και να ρίξει χάμω την Νορρια.


Εκεί ποιον στο πανδοχείο ξεδιπλώθηκε το μυστήριο καθώς ένας άτυχος πατέρας μπήκε στο πανδοχείο φωνάζοντας ότι ο γιος του απήχθη από μικρά και μοχθηρά πλάσματα με εβένινη σκληρή επιδερμίδα. Η ομάδα αμέσως ανέλαβε δράση και ξεκίνησε την αναζήτηση.


Ο Κελεμπ προσπάθησε να τους αλλάξει γνώμη αλλά η ομάδα δεν ακολούθησε την συμβουλή του και ο ίδιος αναγκάστηκε να μοιραστεί αυτά που γνώριζε για τα πλάσματα. Το όνομα τους είναι Μιρε και τα έφτιαξε ένας ξεχασμένος μάγος αλλά επειδή ήταν αθάνατα κατάφεραν να επιβιώσουν μετά τον χαμό του. 


Η ομάδα ακολούθησε τα ίχνη στο εγκαταλελειμμένο φρούριο και μετά από ώρες (τεράστια κουνούπια, τεράστια ποντίκια, τεράστιες αράχνες….χαμουλης) κατάφεραν να εντοπίσουν την είσοδο στα υπόγεια.


Εκεί αποδεκάτισαν την φυλή των Μιρε μέχρι που έφτασαν στην βασιλική αίθουσα και εκεί τα πράγματα έγιναν πολύπλοκα! Η βασίλισσα των Μιρε και δίπλα ο νέος γιος του έμπορα ο οποίος φοράει ένα περίεργο μενταγιόν το οποίο από ότι φαίνεται τον μεταμόρφωνε σιγά σιγά σε Μιρε. Η ομάδα ξεκίνησε τον καβγά παρά τις συστάσεις της Νορρια. Η Οντουμ προσπάθησε μάταια να βγάλει το μαγικό μενταγιόν από πάνω του και ο Κιγκαν προσπάθησε να τελειώσει την βασίλισσα μια καλή.


Το πρόβλημα άρχισε να φαίνεται όταν τα πλάσματα άρχισαν να υπερασπίζονται το ένα το άλλο δείχνοντας σημάδια αγάπης και τρυφερότητας.


Οριακά, η μάχη χάθηκε και η ομάδα αποτραβήχτηκε πίσω στον καταυλισμό. Από εκεί και πέρα παρακολουθήσαμε το οικογενειακό δράμα ανάμεσα στις αδελφές. Τί θα γινόταν εάν έκαναν κάτι διαφορετικό και όχι την ομίχλη που έφερε η Νορρια για να σταματήσει της διάνοιξη; 


Σεσσιον 9 & 10 (Castle Tristenoria)




Η ομάδα πήρε δραστικές αποφάσεις αγνοώντας τις συμβουλές των ντόπιων και χάραξαν πορεία για το μοναχικό κάστρο στο βουνό της περιοχής.

Το ταξίδι μέχρι το κάστρο για έναν περίεργο λόγο ήταν πολύ ήσυχο χωρίς εμφανείς κινδύνους.

Το τριστενορρια στεκόταν αγέρωχο στον χρόνο και στον χώρο. Ένα ερειπωμένο κάστρο μιας αλλοτινής εποχής. Η ομάδα όμως δεν το έβαλε κάτω και ξεκινήσει την εξερεύνηση του.

Πολύ γρήγορα η ομάδα συνειδητοποίησε ότι ήταν ένα στοιχειωμένο μέρος ξεκινώντας από

Στρατώνες όπου οι νεκροί στρατιώτες κείτονταν κάτω από τα σεντόνια στα κρεβάτια τους. Πανοπλίες οι οποίες ζωντάνευαν να προστατεύσουν το μέρος από εισβολείς.

Μέχρις και στα έγκατα της γης, εκεί που ρέει καυτή λάβα, στην καρδιά του βουνού η ομάδα αντιμετωπίζει στοιχειά της φωτιάς.

Στον στάβλο συνάντησαν ένα φλεγόμενος άλογο από έναν άλλον σκιερό κόσμο. Τέλος η ομάδας μπήκε στην σάλα του κάστρου και εκεί ήρθαν προ εκπλήξεως....

Ένας χορός ξεδιπλώθηκε μπροστά τους. Άνθρωποι από άλλες εποχές γιορτάζουν τα γεννηση του διαδόχου. Ο Τριστάνος, άρχοντας της περιοχής, είχε επιτέλους τον πολυπόθητο διάδοχο του.

Η ιστορία ξεδιπλώνεται σαν κουβάρι και είναι βαμμένη με αίμα καθώς ο Τριστάνος ένωσε τις φυλές κάτω από το λάβαρο του. Η ομάδα μαθαίνει πληροφορίες από εδώ και από εκεί: ένα ημερολόγιο το οποίον γράφει μελλοντικά γεγονότα και φοβισμένος καλεσμένοι δεν μιλούν ανοιχτά ενάντια του Τριστάνου.

Εδώ και τώρα είπε η ομάδα και αποφάσισε να ξεκαθαρίσει το τοπίο αντιμετωπίζοντας τον Τριστάνο. Η μάχη ήταν βίαιη και η Όλγα ομάδα γλίτωσε παρατριχα. Μόλις βγήκε έξω από την σάλα τα πάντα ήταν όπως τα άφησαν. Όπως στο μέλλον κάποτε θα λέμε ότι η ιστορίας των φαντασμάτων της Τριστενορρια έκαναν reset!

Session 11-14 Η επιστροφή στην Χιμπέρνια και η διάλυση της ομάδας 

Τελικά η ομάδα των ηρώων μας κατάφερε να βρει την έξοδο από σκοτεινό φορλον αλλά για να το πετύχει αυτό θυσιάστηκε η Eda, η αγαπημένη Seelie της Odum. 

Μετά από αυτό, η τελευταία δεν ήταν ποτέ ίδια. Από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε να αναζητά την αγαπημένη της. Η Χιμπέρνια είχε χάσει το σμαραγδένιο της χρώμα. Τα πάντα ήταν πλέον γκρί. Η απόφαση ήταν σχεδόν άμεση. Η Οντουμ αποχαιρέτησε την ομάδα και έφυγε για να βρει έναν τρόπο για να επιστρέψει στον κόσμο της σκιάς. Εκεί ήλπιζε ότι θα ανταμώσει και πάλι με την Εντα.

Ο Κηγκαν και Νορρια συνέχισαν τις αποστολές τους και επικεντρώθηκαν στο να βοηθήσουν το βασίλειο τους να βρει το μυθικό νησί των γιγάντων. Η αναζήτηση τους έβγαλε σε ένα ακριτικό χωριό στα βόρεια, εκεί όπου μάζευαν τα ξύλα για να ναυπηγήσουν τα καράβια τους. 

Ήρθαν αντιμέτωποι με μια πράσινη δράκαινα η οποία ήταν στην πραγματικότητα η τοπική δρυιδης. Επίσης στο ακριτικό δάσος βρήκαν ότι υπήρχε μια τύμβος ενός αρχαίου νάνου. Τα πράγματα μπλέχτηκαν. Πως βρέθηκαν οι νάνοι στην Χιμπέρνια ;

Στην ίδια περιοχή έσωσαν ένα σάτυρο από μια ομάδα ενόπλων στρατιωτών. Η θανατική καταδίκη του ήταν σίγουρη καθώς κατηγορήθηκε ότι μάγεψε την πριγκήπισσα η οποία τον αγαπούσε παράφορα.

Ο σάτυρος σώθηκε και παντρεύτηκαν στο ακριτικό βασίλειο των υψιπέδων. Ο Κηγκαν και η Νορρια επισκέφτηκαν το ακριτικού βασίλειο και ήρθαν αντιμέτωποι με ρατσισμό και τον εγκλεισμό. Αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο τα υψίπεδα είχαν έντονο το αίσθημα της ξενοφοβίας. 

Session 15: Νέα εποχή

Το γράμμα έπεσε από τα χέρια της Νορριας. Πρώτα η Οντουμ και μετά ο Κηγκαν την είχε εγκαταλείψει. Διάβασε και ξαναδιάβασε το γράμμα και δεν μπορούσε να κατανοήσει τον λόγο που είχε φύγει βιαστικά - κρυφά μέσα στην νύχτα. Έσφιξε τις γροθιές της και υποσχέθηκε στον εαυτό της ότι δεν θα το βάλει κάτω.

Παρόλο τον ρατσισμό, κατάφερε να μιλήσει με έναν μοναχικό παππού. Ο Χανς της εκμυστηρεύτηκε ότι μια ομάδα από τα υψίπεδα αγνοείται η τύχη της. Επίσης ανέφερε μια ιστορία που έλεγε ότι κάποτε τα 3 νησιά ήταν στην πραγματικότητα ένα ενιαίο. 

Η Νορρια βρήκε την αποστολή και σκότωσε τις αράχνες που είχαν προκαλέσει την καταστροφή. Αλλά εκτός από αυτό βρήκε τα ερείπια ενός χωριού νάνων στα έγκατα της γης. Αφήνοντας την έρευνα προσωρινα, επέστρεψε στα υψίπεδα μαζί με τα σώματα των εργατών. Και εδώ η ιστορία ξεκίνησε να αλλάζει.

Πρώτα η φρουρά και μετά ο ίδιος ο βασιλιάς άρχισε να αλλάζουν στάση απέναντι της. Την ευχαρίστησαν και όταν η ίδια αποφάσισε να επιστρέψει πίσω στα ερείπια, προθυμοποιήθηκαν να έρθουν μαζί της στρατιώτες για βοήθεια. 

Ακόμα πιο βαθιά στα έγκατα της αρχαίας γης βρήκε το εγκαταλελειμμένο χωριό των νάνων. Σοκ και δέος. Πολέμησε ένα σωρό από αράχνες μέχρι που συνάντησε την "μαμά" τους. Η μάχη ήταν σκληρή και στο πλάι της πάντοτε το πιστό της Τραγί. Η Νορρια όμως βγήκε νικηφόρα από την αναμέτρηση και βρήκε ένα ημερολόγιο. 

Το ημερολόγιο εξιστορεί τα θαύματα των νάνων, για την Παγγαία, για τους σκοτεινούς δρόμους που ενώνουν όλες τις πόλεις των νάνων, για τον κατακλυσμό που διέλυσε την μια γη σε 3 νησιά και για το τέλος των μυθικών χρόνων! 

Τι;;; Φώναξε η Νορρια στον εαυτό της. Δεν μπορούσε να πιστέψει την έκταση της αλήθειας. 

Τι θα έκανε από εδώ και στο εξής; 

Θα συνέχιζε την αποστολή της που είχαν αναλάβει όλοι μαζί ή θα έψαχνε να βρει τους σκοτεινούς δρόμους όπου ζούσαν κάποτε οι νάνοι;

Φόρεσε την αρματωσιά, έδεσε τα περιβραχιόνια της και άρπαξε το διπλό τσεκούρι της

Βγήκε έξω από το σπίτι και προχώρησε προς το άγνωστο. Το πορτοκαλί φως της δύσης έλουσε τις σιλουέτες τους.. 

Αυτή την φορά έπαιρνε η ίδια της αποφάσεις για την μοίρα της.. 

Comments

Popular posts from this blog

Tales from the Post: Σκέψεις και μια αφιέρωση!

Heroic Fantasy: Class Acts: Druid

White Box Hero: Session 0 (Tales from Rumerike)