The Last Ride: Background Info

 Έναντι εισαγωγής

Θα προσπαθήσω να δώσω έναν επίλογο σε μια ιστορία 2 δεκαετιών με πολλά campaign και πάρα πολλούς ήρωες. Θα ακολουθήσει ένα σαν λυσάρι με αρκετά στοιχεία. Αν δεν βγάζετε άκρη θα το δούμε μαζί σιγά σιγά! Up to the stories ☺️


Συνοπτικά: Η αυτοκρατορία βορρά χάθηκε μέσα σε μια νύχτα αφήνοντας πίσω έναν ωκεανό στην θέση της. Οι φήμες λένε ότι συνέβησαν τόσα πολλά "κακά" πράγματα ώστε η Μαργο, η θέα της φύσης έπιασε στα χέρια της το μέρος του κόσμου και το πήγε κάπου αλλού. Η ομάδα που θα φτιάξετε είναι ιθαγενείς αυτού του σκοτεινού μέρους. Ειμαστε 4 αιώνες μετά από το τελευταίο campaign της Μάρθας.


Τα "κακά" πράγματα που συνέβησαν: 


  • Ο κόσμος κλάπηκε από τους θεούς

  • Οι θεοί πεθαίνουν στον Ivory tower στην προσπάθεια τους να επιστρέψουν

  • Ενας άρρωστος θεός εμφανίζεται στην γη και σπέρνει την μολυσματική αρρώστια του καθιστώντας την το λιγότερο αφιλόξενη

  • Ο ίδιος πολιορκεί την πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας,την Καναλ η οποία πέφτει

  • Εμφανίζονται τα pale elves και συγκρούονται με τους νάνους


Έτσι λοιπόν το μέρος εξαφανίζεται από το χάρτη και ακολουθούν οι λεπτομέρειες:


Lava dwarves (new race) & Hammerdome


Το βασίλειο των νάνων στο Hammerdome έμελλε να γίνει η ασπίδα προστασίας της χαμένης αυτοκρατορίας της Καναλ! Λίγο πριν χαθεί η ήπειρος έκαναν το last stand και απώθησαν προσωρινά τα Pale elves που έβγαιναν από το κέντρο της σμαραγδιού. Όλοι θεωρούν τους νάνους είδος προς εξαφάνιση αλλά πριν από λίγο καιρό εμφανίστηκαν νάνοι που στις φλέβες τους κυλάει η λάβα της γης. Με τις μνήμες τους στην καλύτερη των περιπτώσεων, θολες, ψάχνουν ένα τρόπο να νικήσουν το σκοτάδι που κατάπιε την ήπειρο.


Nithians 


Η φυλή αυτόχθονες του κόσμου του σμαραγδιού. Όταν ήρθαν οι θεοί στον κόσμο συμφώνησαν για ειρήνη αλλά στην συνέχεια οι νιθιανς άρχισαν να κάνουν πειράματα πάνω στην δημιουργία (φυλές κτλ) και στην μαγεία. Οι θεοί τότε τους ισοπέδωσαν και προσγείωσαν τις ιπτάμενες πόλεις του στην γη. Κάποιοι Νιθιανς αποφάσισαν να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους και αυτο εξορίστηκαν νότια στην έρημο του Khur.  Η πιο διαβολική δημιουργία των Νιθιανς είναι τα Pale elves τα οποία συγκρούστηκαν ανελέητα με τους νάνους του Hammerdome λίγο πριν εξαφανιστεί από τον χάρτη η ήπειρος.


Ivory Tower


Στην ιστορία αυτή ο κόσμος κλάπηκε από τους θεούς οι οποίοι δεν μπορούσαν πλέον να περάσουν στον κόσμο των θνητών. Η προδοσία του Καθαργκιλ όπως την γνωρίσατε είχε το αποτέλεσμα με τίτλο "Το χωνευτήρι των Θεών". Σε αυτόν το πύργο οι θεοί βρήκαν ένα πέρασμα μέσα στο σμαράγδι. Κάποιο κατάφεραν να πέρασαν αλλά γρήγορα κατάλαβαν ότι όλος ο πύργος ήταν μια παγίδα που είχε το αποτέλεσμα να σφαγιαστουν. Δεν ξέρουμε ποιοί σώθηκαν και ποιοι έχυσαν την Ιχωρ τους μέσα στον πύργο.


Αμντεους: Ο άρρωστος θεός


Ένας θεός βγήκε έξω. Άρρωστος, μεταλλαγμένος και μαζί του όλη η φυλή που δημιουργήθηκε από αυτόν, τα ορκς, έγιναν μέρος της αλλόκοσμης ορδης. Η περιπλανώμενη ορδή αφού νίκησε τον αδελφό του, Συλβας, προχώρησε στην άλωση της Καναλ. Το κόσμημα του βορρά έπαψε να υπάρχει. Έκτοτε η παράξενη ορδή περιφέρεται καταστρέφοντας ότι βρεθεί στο διάβα της. Υπάρχουν μέρη στα οποία ο Αμντεους δεν μπορεί να τα πλησιάσει όπως το χωριό του Σαν. Πρόσφατα προσπάθησε να εισβάλει στο βασίλειο των σκοτεινών ξωτικών, Σαντο'βαρ. Εκεί, με τεράστιες απώλειες, τα ξωτικά με αρχηγό την επίλεκτη ιέρεια της Medusa, Arch priestess Raguel, κατάφεραν να απωθήσουν τον άρρωστο θεό.


Saidar, Kingdom of Sha'do'var


Το βασίλειο των σκοτεινών ξωτικών,πριν από αιώνες, είχε πετρώσει ως αποτέλεσμα του δαίμονα, Melissa. Η Raguel πήρε την πόλη πίσω. Η ίδια πήρε την εκδίκηση της από τα Wild elves που ζούσαν στην έρημο για τον χαμό του άντρα της και έπειτα κατευθύνθηκε στο βασίλειο των λαζαρθ. Εκεί απήγαγε την κόρη του βασιλιά την Γεντρια η οποία είναι μια ιδιαίτερη ιέρεια (Priest of Faith). Η Γεντρια άνοιξε την πύλη και μπήκαν πίσω στην αρχαία γη. Η πύλη παρέμεινε για λίγες μέρες ανοιχτή.


Kingdom of Lazarth


Το μικρό βασίλειο δυτικά της Καναλ. Οι ιστορίες λένε για 9 παιδιά που φυγαδεύτηκαν από την Καναλ λίγες ώρες πριν εξαφανιστεί ο βορράς κατά την επίθεση του Αμντεους. Στις όχθες του βασιλείου ξεβράστηκε ο θεός Συλβας με ολική αμνησία. Το βασίλειο αντιμετώπισε πολλές απειλές όπως και η εισβολή από τον αλλόκοτο κόσμο της ομίχλης. Η απαγωγή της Γεντριας οδήγησε σε έναν ανελέητο κυνηγητό που οδήγησε ένα μέρος του στρατού να μπει μέσα στο χαμένο σμαράγδι. Το τμήμα του στρατού αμέσως εγκαταστάθηκε δίπλα στο χωριό του Σαν και ξεκίνησε τις επιχειρήσεις του. Υπάρχουν φήμες ότι οι ίδιοι κουβαλούν μαζί τους τα artifacts των θεών που έφυγαν. Μετά από λίγο καιρό ξεκίνησε η μεγαλύτερη τους αποστολή, αυτή να αποκτήσουν και πάλι τον ελέγχο της ερειπωμένης Κανάλ! 


Το χωριό του Σαν 


Ένα ευλογημένο χωριό στο κέντρο της αυτοκρατορίας. Στέκεται ανεπηρέαστο από το σκοτάδι γύρω του. Οι ιστορίες λένε ότι στο πηγάδι του χωριού "κοιμήθηκε" ένα χόμπιτ, ιερέας της πίστης, με το όνομα Γουλφι. Οποία και να είναι η αλήθεια το μέρος έχει μείνει ανέπαφο από το corruption του κόσμου. Τοι χωριό φιλοξένησε προσωρινά τους Λαζαρθ (παραπάνω). Ίσως το μοναδικό μέρος να ξαποστάσει κανείς σε αυτό το σκοτεινό κόσμο είναι το χάνι του Barney Maley 🌹


Το βασίλειο του Ικονού


Τα παιδιά του Ροβερδου (4) μετά τον θάνατο του πατέρα τους αποφάσισαν να αναζητήσουν την χαμένη ήπειρο. Η αναζήτηση τους που ξεκίνησε 4 αιώνες πριν την ιστορία μας, τους οδήγησε στα νησιά της Ελπίδας νότια της χαμένης Καναλ. Εκεί ξεκίνησε η δημιουργία και η άνοδος της ναυτικής δύναμης του Ικονού. Στις περιπέτειες τους ανακαλύπτουν 2 σημαντικά πράγματα:


  1. Μια υποθαλάσσια είσοδο που τους επιτρέπει προσωρινά 1 ώρα την ημέρα να περάσουν στα ερείπια του Ροεσομ, της άλλοτε πόλη του βοιβοδα Αθαρ και την πυραμίδα της αλήθειας. Αυτά τα γεγονότα με τον Αθαρ (Ιρικα, Κάσπερ, γκομπλιν-ανθρωπος Ινκυ που βαφτίστηκε σε Λαζαρθ) έγιναν μια χιλιετία στο καμπειν με της Σταυροφορίας της Αλήθειας. Τα παιδιά λοιπόν βρίσκουν αντικείμενα τα οποία τους επιτρέπουν να παραμείνουν εκεί για λίγο παραπάνω. Με όσο χρόνο διαθέτουν ξεκινούν να "καθαρίζουν" το Ροεσομ, ταυτόχρονα χτίζοντας (ανοικοδόμηση της πόλης του Ροεσομ) το σχεδόν από την αρχή.

  2. Προς το τέλος της καριέρας τους, τα παιδιά του Ροβερδου, ανακάλυψαν σε ένα από τα ερημωμένα νησιά της Ελπίδας ένα καλά κρυμμένο ναυπηγείου της αυτοκρατορίας της Κανάλ. Εκεί αφού νίκησαν το παράφρονα Ναυπηγό κατέλαβαν το λιμάνι. 

  3. Τα χρόνια πέρασαν και τα παιδιά του Ροβερδου έδωσαν την σκυτάλη στα παιδιά τους και αυτά στην συνέχεια στην επόμενη γενιά. Η κληρονομιά που άφησαν αποκατέστησαν το ολίγο μαύρο όνομα που είχε αφήσει ο Ροβέρδος! 

  4. Το βασίλειο του Ικονού άνθισε και μάλιστα συμφώνησαν μαζί με την Ασαρντονια να συμμαχήσουν. Έτσι λοιπόν φτιάχτηκε το ρήγμα που τους επέτρεψε να μπουν μέσα. Μέσα στο σκοτεινό σμαράγδι οι Δυνάμεις τους χωρίστηκαν με την Ασαρντονια να παρελαύνει μέχρι το Μιντιορ και το Ικονού να κρατάει το λιμάνι του Ροεσομ.

  5. Τα αντικείμενα που ανακτούν από τα ερείπια της πόλης είναι κρύσταλλοι μνήμης. Οι κρύσταλλοι είναι στην πραγματικότητα κομμάτια από την γυάλινη πυραμίδα της σχολής των βαρδων του Ροεσομ. Ο Αθαρ πρίν φύγει για την μάχη μαζί με τους συντρόφους του είχε δώσει αυτή την δύναμη στα κρύσταλλα. Φήμες λένε ότι γνώριζε ότι η σταυροφορία θα οδηγούσε στην καταστροφή αλλά αυτό παραμένει ανεπιβεβαίωτη φήμη.

  6. Οι κρύσταλλοι είναι η μνήμη αυτού του κόσμου! Υπάρχει ένα ποίημα από τα παλιά:


Where the north wind meets the sea

There's a river

Full of memory

Come, my darling, homeward bound

I am found

Show yourself

Step into your power

Throw yourself

Into something new

You are the one you've been waiting for

All of my life

All of your life (από το Frozen 2, μέχρι εκεί έφτασε η χάρη μας)


Ασαρντονια, Η αυτοκρατορία της λευκής φλόγας


Πολλές θεωρίες υπάρχουν γύρω από το τί είναι στην πραγματικότητα η λευκή φλόγα και από που ξεκίνησε αλλά εδώ δεν θα σταθούμε στις λεπτομέρειες. Η λευκή φλόγα εμφανίστηκε σε μια περίοδο έντονης θρησκευτικής κρίσης ως μια λύση στο πρόβλημα του πολυθεϊσμού. Όπως και να έχει η Ασαρντονια έφτιαξε την αυτοκρατορία της στην δυτική όχθη του ωκεανού και επεκτάθηκε μέχρι και την πόλη του Αρντι. 


Πρίν από 4 αιώνες κατά τα γεγονότα λίγο πριν χαθεί η ήπειρος, η Ασαρντονια προσπάθησε να περιορίσει το κακό που εζεχνε. Η αυτοκράτειρα Ζεφα και ο Αρτερς Φοξ προσπάθησαν μέχρι τέλους αλλά η μάχη είχε ήδη χαθεί. Έφεραν πίσω στην ζωή τον Ροβερδο και λίγο πριν από την πτώση έφυγαν έξω από την ήπειρο που χάθηκε. 4 αιώνες αργότερα θα συμμαχήσει με το βασίλειο του Ικονού και έτσι έγινε η απόβαση. Εκεί οι δυνάμεις της αναπτύχθηκαν και κατέλαβαν τα ερείπια του Μιντιορ δημιουργώντας ένα οχυρο-ματι που προσέχει τον πύργο του ελαφαντοστου (ivory Tower). Στον πύργο αυτό 4 αιώνες πριν έγινε το χωνευτήρι των Θεών οπού σφαγιάστηκαν μεγάλο μέρος από τον πάνθεον. 


Πρόσφατα συνέβη το απίστευτο γεγονός: ο πύργος βυθίστηκε στο έδαφος και άρχισε να μετακινείται! Σαν ένας ζωντανός οργανισμός κινείται μέσα στην γη σαν να κολυμπάει στο χώμα. Έχουν ήδη αναφερθεί ότι ο πύργος διεκδικεί οτιδήποτε βρεθεί στο πέρασμα του πλάσματα, ερείπια, φύση κτλ.


Πίσω στις σκιά της μεγάλης αυτοκρατορίας υπάρχει μια αρρώστια που μεγαλώνει μέρα με την μέρα. Είναι η αρρώστια της αμφισβήτησης, αμφιβολίας. Μια σεκτα μεγαλώνει στα σπλάχνα της λευκής φλόγας.


Τα ξωτικά


Η ιστορία των ξωτικώνών ξεκινάει πολλές χιλιετίες πίσω στον χρόνο τότε που περπατούσαν στον κόσμο σαν άνθρωποι οι οποίοι δεν είχαν ξυπνήσει από το όνειρο. Για χάρη συντομίας τα ξωτικά αφυπνίστηκαν αλλά ο θεός Δημιουργός τους φυλακίστηκε στα δίχτυα της εκδικητικής γυναίκας του Μεντουσα-Κορρα.


Σε αυτή την περίοδο της φυλάκισης ενα ξωτικό που έπεσε σε ένα περίεργο ύπνο, περιμένοντας σε εκείνο τον πλανήτη ένα σημαντικό δικαστήριο, στην πραγματικότητα "ξύπνησε" μέσα στο σμαράγδι. Ο Γκάμπριελ προσπάθησε να αναλάβει τα ξωτικά αλλά στην πραγματικότητα δεν κατάφερε και πολλά πράγματα. Τα φακτιονς είχαν δημιουργηθεί και οι διαφορές ήταν έκδηλες και αναπόφευκτες. Υπήρξαν παρά πολλές συγκρούσεις ανάμεσα στα ελεύθερα ξωτικά Wild Elves, moon elves and shadow elves. 


Η ιστορία έφτασε μέχρι τον Ναραμρος ο οποίος μαζί με την γυναίκα του την Ουελια βρήκαν τον δρόμο για το κρυμμένο βασίλειο των ξωτικών που ακόμα δεν ξύπνησαν. Το βασίλειο των ονείρων. Έκτοτε έγιναν αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες για να επιστρέψει το pocket realm στο prime material με αποκορύφωμα κατά την διάρκεια της πολιορκίας της Κανάλ πριν από 4 αιώνες.


Έκτοτε και μετά την απελευθέρωση και επιστροφή του παλιού τους θεού, Καλντεθ, το ονειρικό βασίλειο δέθηκε ξανά με τον Καλντεθ. Με την λέξη "δέθηκε" εννοούμε ότι το βασίλειο είναι σαν ένας χαρταετός στο χέρι του άλλοτε προστάτη τους.


Το ξωτικό όμως το οποίο είναι ο φύλακας της πύλης ανάμεσα στο όνειρο και στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε ο παλιός θεός τους ούτε ο πρίγκηπας τους αλλά ένα ξωτικό από τα παλιά, ο Αζραθορ. Είναι το απόλυτο μυστήριο στους κόλπους των ξωτικών γιατί δεν ανήκει σε κανέναν και σε τίποτα παρά μόνο στο neutrality της θεάς Margo. Ακόμα και με τον ερχομό του Καλντεθ, ο Αζραθορ βρίσκεται εκεί σιωπηλός φύλακας περιμένοντας. Κάποια παραμύθια τον θέλουν να βρίσκεται εκεί από την επιλογή που έκανε. Άλλες ιστορίες λένε για να ξεπλύνει τα αμαρτήματα. Όπως και να έχει βρίσκεται εκεί ανεξάρτητος από τις υπόλοιπες δυνάμεις. Ο Αζραθορ νοιώθει τον πόνο της θεάς του και στην πραγματικότητα η δύναμη του είναι αυτή που επιτρέπει να περνάνε κάποιοι από το ένα μέρος στο άλλο έστω και με την απώλεια της ταυτότητας τους.


Πριν από λίγο καιρό τα δίδυμα παιδιά του Καλντεθ και της Κορρας τα οποία είχαν χαθεί πριν από χρόνια εμφανίστηκαν, κάτω από πολύ περίεργες συνθήκες, στην σκοτεινή αυτοκρατορία του βορρά.


Το σίγουρο είναι ότι τα ξωτικά ακόμα ψάχνουν ένα δρόμο για να επιστρέψουν στο prime material. Και πλέον είναι μονόδρομος καθώς ο κόσμος σιγά σιγά διαλύεται και μαζί του θα παρασύρει το ονειρικό βασίλειο.


Ταρνας, ο περιπλανώμενος μάγος


Ελάχιστα πράγματα γνωρίσουμε για τον μάγο που πήρε μέρος στην πολιορκία της Κανάλ. Μετά την πτώση χάθηκε στο σκοτεινό σμαράγδι μαζί με την σύντροφό του η οποία είχε δώσει την ζωή της στην πολιορκία. Οι φήμες λένε ότι έμεινε πίσω για να εξιλεωθεί από τις αμαρτίες του παρελθόντος. Αμαρτίες που τον είχαν οδηγήσει στο undeath ως Lich .


Up to the stories!





Comments

Popular posts from this blog

Tales from the Post: Σκέψεις και μια αφιέρωση!

Heroic Fantasy: Class Acts: Druid

White Box Hero: Session 0 (Tales from Rumerike)