Session 9: Wolfwater

Η ομάδα ξεκίνησε αμέσως την επόμενη μέρα για να μεταφέρει τα νέα της πρωτοφανούς καταστροφής στους υπόλοιπους οικισμούς της κοιλάδας ξεκινώντας από το το Νερό του Λύκου στα βόρεια! Αφήνοντας πίσω την Νταργκαρ πέρασαν αυτήν την φορά από τα μαγευτικά υψίπεδα και έφτασαν μέχρι το σταυροδρόμι. Εκεί συνάντησαν ένα expedition από νάνους. Τους μετέφεραν τα νέα και το αίμα τους πάγωσε. Ο Ντα Ελ είχε μία κουβέντα με τους νάνους η οποία κατέληξε σε παραλίγο εχθρότητα. Η ομάδα ζητά τα άλογα για βοήθεια αλλά οι νάνοι αρνούνται. Λίγο πριν φύγουν την επόμενη μέρα ο αρχηγός της αποστολής φωνάζει τον Bjørn και του λέει ότι θα τον βοηθήσει γιατί αν όντως οι νάνοι είναι είδος προς εξαφάνιση ο ίδιος είναι ένας άρχοντας εάν βέβαια αποκατασταθεί το όνομα του πατέρα του. Έτσι συντάσσεται ένα άτυπο pact μεταξύ τους οι Brighthammer και οι Vanadum. Τέλος του παρέχει την βοήθεια που ζήτησαν την προηγούμενη μέρα. 


Η ομάδα φτάνει στο Νερό του Λύκου σε 2 μέρες και εκεί αντικρίζει για πρώτη φορά τους βαρεμενους βόρειους λαούς! Αγροτικη περιοχή, γεμάτη κερασιές και ζώα. Περιφράξεις και πρόχειρα τείχη. Όλοι οι κάτοικοι οπλοφορούν. Ναυπηγεία και έργα που σφραγίζουν την ροή του ποταμού προς την λιμνοθάλασσα του Ρουμερικε. Εκεί ξεκινά η συγκομιδή των πληροφοριών! Η Άστριντ όντως πέρασε από εδώ με την βοήθεια του καπετάνιου Ντελβιν ενός διμετρου ξανθού άντρα καπετάνιου. Τον Ντελβιν τον βρίσκουν να μπεκροπινει στο και τοπικό χάνι και ο Σέξπιρ μετά από τα εντυπωσιακά ακροβατικά του γίνεται φίλος μαζί του. 


Το βράδυ ήταν ακόμα νέο και έτσι αποφασίζουν να πάνε σε από τα απαγορευμένα καπηλια δίπλα στο κύμα κάτω από τις αποβάθρες. Η ομάδα πηγαίνει μαζί τους. Εκεί τα ξημερώματα μαθαίνουν κάποια πράγματα από το φολκλόρ τους. 


Στο νερό του Λύκου όπως οι ίδιοι πιστεύουν, είναι μια φυλή ανθρώπων που είναι εξόριστοι από την μακρινή πατρίδα τους. Προσωρινά εδώ, εγκαταστάθηκαν και λησμονούν την εύφορη και μυθική  πεδιάδα της χαμένης τους πατρίδας. Μια μέρα θα πάρουν τα πλοία και θα γυρίσουν πίσω . 


Πλοία-ποταμοπλοια

Χαμένη πατρίδα-πλωτη πόλη στις ομίχλες

Νοσταλγία και στους 2


Η ιστορία που αφηγείται ο Ντελβιν και η ιστορία της Μοργκάνας. 


Land of bear and land of eagle

Land that gave us birth and blessing

Land that called us ever homewards


Land of freedom land of heroes

Land that gave us hope and memories

Hear our singing hear our longing


Land of sun and land of moonlight

Land that gave us joy and sorrow

Land that gave us love and laughter


We will go home….





Comments

Popular posts from this blog

Tales from the Post: Σκέψεις και μια αφιέρωση!

Heroic Fantasy: Class Acts: Druid

White Box Hero: Session 0 (Tales from Rumerike)