Gift of the Goddess: Dalia! by Da'el (Athar)

 

Η πίστη της Ιερής Φλόγας και η δυαδικότητα της Θεάς Ντάλια

Ακολουθούν αποσπάσματα από τα ιερά κείμενα γραμμένα από τον πρώτο ιερό πολεμιστή της Λευκής Φλόγας, Ντα’ελ Γκορμπαίν και  υπαγορευμένα από την ίδα την Θεά Ντάλια . Αν και στον σύγχρονο κόσμο όλοι οι ιεροί πολεμιστές της ιερής φλόγας είναι νάνοι, κανείς δεν ξέρει σε ποιά φυλή ανήκε ο Ντα’ελ Γκορμπαιν.

ΓΕΝΕΣΙΣ

Στην αρχή επικρατούσε χάος και σκοτάδι . Δενυπήρχε διαφορά μεταξύ υλικού και άΰλου, ρευστού και στερεού, θερμού και παγωμένου. Ώσπου μέσα στη καρδιά του χάους γεννήθηκε μια σπίθα. Το σκοτάδι στη  αρχή δεν αντιλήφθηκε την ύπαρξη της σπίθας, ώσπου η σπίθα έγινε φλόγα. Τότε άρχισε μια μάχη μεταξύ φώς και σκότους (η οποία συνεχίζει να εκτίνεται μέχρι και σήμερα). Η φλόγα ήταν απροστάτευτη και για αυτό αποφάσισε να χρησιμοποίησει κάποια από την ενέργεια της και έπλασε την Θεά Ντάλια ως προστάτιδα της φλόγας. Η θεά στην αρχή ήταν μια μάζα λευκής ενέργειας η οποία σιγά σιγά άρχισε να αλλάζει την μορφή της σε αυτή μιας νεαρής κοπέλας. Η Θεά άνοιξε την αγκαλιά της και μέσα της εξασφάλισε προστασία για την φλόγα. Χάρις σε αυτή της την κίνηση η φλόγα κέρδισε τις πρώτες σημαντικές της μάχες ενάντια στο σκότος.

ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ

Με την οπισθοχώρηση του σκότος, η δυαδική μορφή τη Φλόγας/Ντάλια βρέθηκα να γκρεμίζεται αέναα στο κενό, αφού το χάος μέσα στο οποίο ζούσαν διαλυόταν στο πέρασμα ενός τέτοιου πανίσχυρου πλάσματος. Έτσι η φλόγα αποφάσισε να ανακόψει αυτήν την πτώση και έφτιαξε κάτω από τα πόδια της Θεάς Ντάλια το κομμάτι γης που θα γινόταν ο κόσμος της Ρουμερίκε. Η Θεά Ντάλια ευχαριστημένη άρχισε να διαμορφώνει την Ρουμέρικε με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει όσο το δυνατόν περισσότερη προστασία στην φλόγα. Εναπόθεσε την φλόγα στο κέντρο του νεοδημιουργημένου κόσμου και γύρω γύρω άνοιξε τάφρους. Τις τάφρους τις γέμισε με νερό το οποίο πάντα θα αντικατοπτρίζει το φώς της φλόγας και της Θεάς. Έπειτα έφτιαξε δύσβατες περιοχές και έκλεισε τον κόσμο της Ρουμερίκε με οροσειρές ώστε η πρόσβαση στην φλόγα να είναι ακόμα πιο αδύνατη. Στον βορρά όπου επικρατεί το μεγαλύτερο σκοτάδι και κρύο έπλασε δύο Τιτάνες από βράχο και φωτιά, τον Νταλγκασίμ και τον Νταλεσγκάτ, οι οποίοι στέκουν ασάλευτοι φρουροί και προστάτες της φλόγας. Όποτε το σκότος προσπαθούσε να εισβάλλει από τον βορρά, οι πύρινες γλώσσες των δύο Τιτάνων συγκρατούσαν την επέλαση των δυνάμεων του χάους.

ΦΛΟΓΑ Η ΖΩΟΔΟΤΗΣ

Οι αιώνες κυλούσαν ήρεμα στον κόσμο της Ρουμερίκε. Η Θεά Ντάλια περπατούσε πάνω στην γη και φρόντιζε για την ασφάλεια της φλόγας. Όμως η συντήρηση όλου του κόσμου ήταν δύσκολη δουλειά οπότε η Θεά ζήτησε ενέργεια από την φλόγα ώστε να αρχίσει να φτιάχνει διάφορα πλάσματα που θα την βοηθούσαν στο έργο της. Έτσι στα νερά της τάφρου έπλασε ψάρια για να καθαρίζουν το νερό, στα δάση έπλασε όλων των ειδών τα θηλαστικά και μαρσιποφόρα για να βοηθούν στην ανάπλαση των δέντρων, στις ερήμους ερπετά ώστε με τις κοιλιές τους να σέρνονται και να αναμοχλέυουν την άμμο, ενώ στα ψηλά βουνά φωλιάζαν πτηνά ώστε να κρατούν καθαρές την βουνοκορφές και να εποπτεύουν από ψηλά την Ρουμέρικε για εχθρούς. Μέχρι τότε στην Ρουμερίκε επικρατούσε μόνο το φως, σύντομα όμως η Θεά ανακάλυψε ότι όλα τα πλάσματα έχουν ανάγκη από ξεκούραση οπότε αποφάσισε να φέρει κύκλους ημέρας και νύχτας, κάτι το οποίο εκτίμησαν ακόμα και οι ακούραστοι Τιτάνες του βορρά. Για να μην πέσει ο κόσμος της Ρουμέρικε σε απόλυτο σκοτάδι, η ιερή φλόγα απέσπασε λίγη από την ενέργειά της και την εναπόθεσε στον ουράνιο θώλο. Έτσι την ημέρα η φλόγα συμπυκνωμένη σε μια μάζα φώτιζε όλο τον κόσμο ενω την νύχτα διασπόταν σε δισεκατομμύρια μικρότερες και μεγαλύτερες μπάλες φωτός. Μαζί με τον κύκλο της ημέρας και της νύχτας ήρθαν οι αλλαγές του καιρού και ο κύκλος του χειμώνα και της άνοιξης.

 

 

ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΞΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑΝΟΙ

Η Θεά Ντάλια άρχισε να συνειδητοποιεί ότι όλα τα πλάσματα του κόσμου, μετά το πέρας των υποχρεώσεων τους το πρώτο που αναζητούσαν δεν ήταν η τροφή και η ξεκούραση αλλά η συντροφιά των ομοίων τους. Ακόμα και οι μεγάλοι τιτάνες Νταλγκασίμ και Νταλεσγκάτ είχαν ο ένας τον άλλον για συντροφιά. Η ίδια τότε ένιωσε εξαιρετική μοναξιά και αποφάσισε να ζητήσει από την φλόγα την ενέργεια να πλάσει πλάσματα όμοια με την Θεά Ντάλια για να έχει και η ίδια συντροφιά. Η φλόγα της επικοινώνησε ότι δεν μπορεί να διαθέσει την ενέργεια ώστε να δημιουργήσει έστω και ένα ακόμα πλάσμα σαν την Ντάλια. Μπορεί όμως να δημιουργήσει πολλά παρόμοια πλάσματα, χωρίς ιδιαίτερες δυνάμεις αλλά με νοημοσύνη για να της κρατάνε συντροφιά. Και έτσι δημιουργήθηκαν οι πρώτοι άνθρωποι.

Στην αρχή η Θεά Ντάλια περνούσε όλες τις ημέρες της με τους ανθρώπους, χαιρότανε που έχει με κάποιον να μιλήσει. Παράλληλα δίδασκε στους ανθρώπους πως να πιστεύουνε στην φλόγα. Όσο δυνάμωνε η πίστη τους τόσο δυνάμωνε και η φλόγα. Οι άνθρωποι ασχολιόντουσαν κυρίως με την φροντίδα της γης και με το ψάρεμα, ενώ σιγά σιγά αρχίζαν να εκτρέφουν τα πρώτα ζώα.

Όντας τα πρώτα νοήμοντα πλάσματα που πλάθηκαν από την φλόγα είχαν τοποθετηθεί πιο κοντά στην φλόγα, δηλαδή στο κέντρο της Ρουμερίκε. Η Θεά Ντάλια τωρα περνούσε όλο τον χρόνο της στο κέντρο κοντά στην φλόγα και τους ανθρώπους κάτι που αδικούσε τον υπόλοιπο κόσμο της Ρουμερίκε. Έτσι η φλόγα, με τις δυνάμεις της ενισχυμένες από την πίστη των ανθρώπων, έπλασε τα ξωτικά που ζούνε απομακρυσμένα από το κέντρο του κόσμου. Τα ξωτικά ποτέ δεν χρειάστηκαν να καλλιεργήσουν την γη όπως οι ανθρώποι. Τα δάση τους παρείχαν ότι χρειάζονταν. Αντ’αυτού περνούσαν τον χρόνο τους βοηθόντας την φλόγα και την Θεά Ντάλια στην χρήση της ενέργειας, ενώ συγχρόνως άρχισαν να αποκωδικοποιούν τα μυστικά της γης την οποία πατούσαν και των υπολοίπων πλασμάτων που ζούσαν μαζί. Τα ξωτικά έδωσαν στον κόσμο το όνομα Ρουμερίκε καθώς και τα ονόματα των περισσότερων ζωντανών πλασμάτων.

Το χάος παρατήρησε την έκληση ενέργειας στην Ρουμερίκε οπότε και πλησίασε στα κρυφά μια νύχτα να δει τι γίνεται. Βλέποντας όλα τα νέα πλάσματα του ήρθε η ιδέα να πλάσει τα δικά του σκοτεινά πλάσματα που παρήσφυσαν μεταξύ των φωτεινών πλασμάτων υπό την μορφή ανθρωπόμορφων σκιών. Άλλα πλάσματα απέκτησαν την δικιά τους σκοτεινή μορφή και υπόσταση, και καραδοκούσαν στις σκοτεινές γωνιές του κόσμου περιμένοντας να καταβροχθήσουν την φλόγα στις ψυχές των πλασμάτων της Ρουμερίκε. Ανακαλύπτοντας το η Θεά ζήτησε την βοήθεια των Τιτάνων του βορρά για να καταπολεμήσουν τα σκοτεινά πλάσματα. Αυτοί με την σειρά τους ζήτησαν την ενέργεια από την φλόγα για να φτιάξουν τα δικά τους δημιουργήματα. Η φλόγα ελαφρώς αποδυναμωμένη από την επέλαση του χάους προειδοποίησε τους Τιτάνες ότι τα πλάσματα που θα δημιουργήσει δεν θα μπορούν να είναι ούτε ψηλά σαν τους ανθρώπους, ούτε με ιδιαίτερα χαρίσματα όπως τα ξωτικά. Θα είναι όμως πλασμένα καθομοίωση των Τιτάνων, σκληρά σαν βράχοι με την φωτιά να καίει ασταμάτητα μέσα τους. Θα μοχθήσουν πιό πολύ από τους ανθρώπους και τα ξωτικά αλλά χάρις σε αυτά η ιερή φλόγα θα διατηρηθεί άσβεστη στους αιώνες. Κι έτσι δημιουργήθηκαν οι νάνοι. Ο ρόλος τους είναι η εξόρυξη μεταλλευμάτων από τα βουνά και η κατασκευή όπλων και αρματοσιών για τον αιώνιο πόλεμο με τα πλάσματα του σκότους.

 

 


Comments

Popular posts from this blog

Tales from the Post: Σκέψεις και μια αφιέρωση!

Heroic Fantasy: Class Acts: Druid

White Box Hero: Session 0 (Tales from Rumerike)