Gin & Ammarth: A tale of the Tomb of Anihilation

 

.....Η πρωινή δροσιά δεν έκανε την διαφορά πάνω στο πλοίο. Η υγρασία κολλούσε πάνω στο δέρμα σου σαν αρρώστια. Ο Αμαρθ κοίταξε από την πλώρη του πλοίου το λιμάνι nyanzaru.

Ένοιωσε την παρουσία της. Ήξερε βαθειά μέσα του ότι η Τζιν ήταν ζωντανή μέσα στην τροπική ζούγκλα.

Το πλοίο έδεσε στο λιμάνι και ο μεγαλόσωμος ιερέας του Ιλματερ ξεκίνησε την αναζήτηση του.....

 

A tale of siblings

 

Η Τζιν και ο Αμαρθ είναι ορφανά παιδιά λόγω της πολιορκίας στο Ταντρας και τα οποία μεγάλωσαν στο ορφανοτροφείο του Ιλματερ. Η Τζιν συχνά λέει ότι θυμάται τους γονείς τους αλλά ο Αμαρθ ποτέ δεν την πιστεύει. Η Τζιν όντας μεγαλύτερη ξεκίνησε να γίνει ιέρεια του ιλματερ κάτι που ακολούθησε και αργότερα ο μικρός της αδερφός. Μικρός μόνο στην ηλικία γιατί στην πραγματικότητα ήταν τεράστιος μπροστά στην μικροκαμωμένη Τζιν.

Η Τζιν είχε βλέψεις να γίνει μια σημαντική ιέρεια αλλά ο Αμαρθ δεν τον ενοχλούσε να μείνει στα κατώτερα κλιμάκια της εκκλησίας. Τα χρόνια περνούσαν και όπως σε όλες τις ιστορίες πάντα υπήρχαν τα πάνω και τα κάτω. Το σημαντικότερο ίσως γεγονός ήταν αυτό που έγινε όταν τα αδέλφια είχαν αγγίξει την 4η δεκαετία της ζωής τους. Ξαφνικά οι ιερείς δεν μπορούσαν να φέρουν  τους νεκρούς πίσω στους ζωντανούς. Και όταν το έκανα το σώμα δεν μπορύσε να κρατήσει για πολύ την ψυχή με αποτέλεσμα και πάλι την λήθη του θανάτου. Το θέμα ταλάνιζε τους μεγάλους ιερείς αλλά όχι και τόσο τον Αμαρθ ο οποίος συνέχιζε με τα μικρά καθήκοντα του.

Τα αδέλφια δεν είχαν κάνει οικογένειες και ούτε είχαν σκοπό. Είχαν αγκαλιάσει την ευρύτερη οικογένεια του ιλματερ. Αλλά ξαφνικά όλα άλλαξαν σε ένα βράδυ....

Η Τζιν εξαφανίστηκε... Ο Αμαρθ έψαξε, ρώτησε, προσευχήθηκε, παρακάλεσε αλλά πουθενά η αδελφή του. Ήταν αδιανόητο να φύγει ή ακόμα και να χαθεί μετά από 40 χρόνια.

Συνέχισε να ρωτάει, να ψάχνει, να προσεύχεται αλλά μάταια... Ώσπου ένα βράδυ είδε το πρώτο όνειρο μετά από καιρό με το πρόσωπο της αδελφής του να τυλίγεται στο λυκόφως. Κάτι άλλαξε εκείνη το βράδυ βράδυ καί ο Αμαρθ αποφάσισε να αναλάβει τα ηνία.

Παρά τις ρητές εντολές του ιερατείου, πήρε τα όπλα και τις πανοπλίες και ένα μικρό ιερό σύμβολο τού Ιλματερ, 2 μικρά κόκκινα κορδόνια. Το ένα ήταν το δικό του και το άλλο το βρήκε στο δωμάτιο της Τζιν, ήταν το μοναδικό πού έμεινε πίσω μαζί με ένα κομμάτι χαρτί. Πάνω στο χαρτί υπήρχε μια πρόταση, …

….Η Ψυχή της Ζούγκλας...

Μέσα σε ένα μήνα ο Αμαρθ ήταν έτοιμος να ξεκινήσει την αναζήτηση. Εκπαίδευση, γυμναστική και εξοικείωση με τις νέες δυνατότητες του. Μάζεψε τα κομμάτια της παλιάς του ζωής και ξεκίνησε την αναζήτηση της Τζιν. Στο ταξίδι του συνάντησε και άλλους συντρόφους οι οποίοι τον ακολούθησαν μέχρι τον μακρινό νότο (αν αποφασιστεί να γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Ειδάλλως θα ξέρω τον κλεφτράκο Τάσο!!)

Ο Αμαρθ πιστεύει ότι ο ιλματερ τον εγκατέλειψε αλλά του έκανε την χάρη να παραμείνει μαζί του μέχρι να βρει την Τζιν. Οι δυνάμεις του άλλαξαν το τελευταίο διάστημα εμφανίζοντας ένα διαφορετικό πρόσωπο του Θεού ιλματερ.

Ο Αμαρθ έχει την κρυφή σκέψη ότι η δοκιμασία για την Τζιν είναι μια δοκιμασία που ίσως αποκαταστήσει την σχέση του με τον θεό του.

(Domain change from Life to Twilight, http://dnd5e.wikidot.com/cleric:twilight)

Clerics who server these deities tend to be brave, delving into the dark to hold its dangers at bay and to bring comfort to those lost far from the light.


Comments

Popular posts from this blog

Tales from the Post: Σκέψεις και μια αφιέρωση!

Heroic Fantasy: Class Acts: Druid

White Box Hero: Session 0 (Tales from Rumerike)