Ματιές στο Ρουμερικε. Επεισόδιο 4. Μαγεία & Θρησκεία.

Πριν την πτώση υπήρχε μόνο μια θρησκεία στη κοιλάδα, αυτή της Λευκής Φλόγας. Όταν οι δυνάμεις του καλού θυσιάστηκαν για να νικήσουν το σκοτάδι τότε η θρησκεία της φλόγας ξεκίνησε να αλλάζει σταδιακά...

Ένα από τα παράδοξα στην ιστορία είναι ότι οι αιώνιες φυλές ήδη γνώριζαν για άλλες θεϊκές υπάρξεις πέρα την Λευκή Φλόγα....

Χωρίς τον πελώριο καθεδρικό ναό της πρωτεύουσας, οι πιστοί έστρεψαν το κεφάλι σε καινούργιες θεότητες. Έτσι γεννήθηκε οι Τριαδικοί Θεοί της Κοιλάδας.

Το νέο δόγμα είναι ότι υπάρχουν 3 θεοί:

Η φύση που είναι ταυτόχρονα μητέρα του χάους και αδελφή του νόμου/τάξης και υποστηρίζει την ισορροπία

Ο ιππότης του φωτός που είναι αδελφός της φύσης και υποστηρίζει τον νόμο και την τάξη. Και αντιτάσσεται στη δύναμη του χάους.

Ο πολεμιστής του χάους ο οποίος είναι ο γιος της μητέρας φύσης και αντιτάσσεται στις επιταγές του νομού και της τάξης.

Υπάρχει μόνο ένας ναός σε κάθε πόλη. Ο κάθε ναός εξυπηρετεί όλους τους πιστούς. Οι κάτοικοι της κοιλάδας όμως πιστεύουν ότι υπάρχουν και άλλοι κρυμμένοι ναοί στην περιοχή.

Φυσικά υπάρχουν όλα όσα θα περίμενε κανείς όπως κόντρες, αντιπαλότητες και εχθροπραξίες αλλά πάντα υπό τη στέγη ενός κτιρίου.

Οι κάτοικοι της κοιλάδας δεν είναι ιδιαίτερα θρησκευόμενοι.

Η μαγεία είναι ένα διαφορετικό πράγμα. Πριν την Πτώση υπήρχαν οργανωμένες σχολές μαγείας οι οποίες καταστράφηκαν κατά την πολιορκία. Έκτοτε λίγοι μάγοι σώθηκαν και προσπαθούν να διδάσκουν την τέχνη της μαγείας.

Το αντίπαλο δέος των μάγων είναι οι sorcerers οι οποίοι γεννήθηκαν με το χάρισμα της μαγείας. Έχουν καταγραφεί 3 ειδών sorcerer στων οποίων κυλάει αίμα μη ανθρώπινο...

Bloodline of the Dragon
Bloodline of the Frost giants
Bloodline of the Nature

Πριν την άλωση της πρωτεύουσας, οι ιστορίες αναφέρουν ότι οι μάγοι ήταν πολύ ισχυρότεροι από τους σημερινούς. Μάλιστα η μαγεία τότε δεν χρειαζόταν την υγεία του μάγου για να πραγματοποιηθεί. Σήμερα η μαγεία μπορεί να επιβαρύνει σοβαρά την υγεία και να οδηγήσει μέχρι και τον θάνατο.

Οι περισσότεροι μάγοι δεν τολμούν να περάσουν τα όρια τους εκτός από έναν, o Ullasan.

Πρόκειται για τον μάγο ο οποίος αψήφησε τους καινούργιους κανόνες και χρησιμοποίησε τη μαγεία πέρα από τα όρια & τις αντοχές της υγείας του. Το τελετουργικό που χρησιμοποίησε είχε ως αποτέλεσμα μάγος να εξαφανιστεί κυριολεκτικά από το πρόσωπο της γης. Κάποιοι από τους μαθητές του πιστεύουν ότι ο Ullasan μεταφέρθηκε σε ένα καινούργιο επίπεδο ύπαρξης σχεδόν σαν ημίθεος. Οι υπόλοιποι όμως πιστεύουν ότι είναι απλά μία αίρεση.



Comments

Popular posts from this blog

Tales from the Post: Σκέψεις και μια αφιέρωση!

Heroic Fantasy: Class Acts: Druid

White Box Hero: Session 0 (Tales from Rumerike)