Ματιές στο Ρουμερικε. Επεισόδιο 1. Γεωγραφία & Οικονομία

Το βασίλειο του Ρουμερίκε βρίσκεται σε μια καλά προστατευμένη κοιλάδα με το ίδιο όνομα! Η έκταση του από τον παγωμένο ηφαιστειογενή βορά του μέχρι τον νότο είναι περίπου 900 χλμ και από το μέρος που ξυπνάει ο ήλιος μέχρι το μέρος ξεκούρασης του, 800 χλμ.

Μετά την Πτώση του Ρουμερίκε από τους εισβολείς που ήρθαν πέρα τα βουνά (λεπτομέρειες στο Επεισόδιο 2), οι άνθρωποι έφτιαξαν 4 νέες πόλεις, δορυφόρους.

Με το τέλος της μοναρχίας έγιναν και τρομερές αλλαγές στο οικονομικό σύστημα με αποτέλεσμα ο χρυσός να χάσει της ονομαστική του αξία. Ως ένα μαλακό μέταλλο δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην δημιουργία των όπλων, πανοπλιών και εργαλείων με αποτέλεσμα να γίνει διακοσμητικός. Η καινούργια μονάδα μέτρησης είναι το ατσάλι και ως νόμισμα αλλά και ως πρώτη ύλη.

Δίπλα στο ατσάλι βρίσκονται φυσικά το φαγητό! Πέρα τα κατασκευαστικά και παραγωγικά επαγγέλματα, ένα πολύ συχνό και χρήσιμο επάγγελμα, είναι η προστασία των καραβανιών. Τα καραβάνια ταξιδεύουν από μέρος σε μέρος ανταλλάσσοντας αγαθά. Άλλο ένα συχνό επάγγελμα είναι η εξόρυξη όχι μόνο μεταλλευμάτων αλλά και διαφόρων αντικειμένων από τα ερείπια της πρωτεύουσας. Τα ερείπια όμως έχουν δύο δυσκολίες. Πρώτον οι 4 πελώριες γέφυρες της παλιάς εποχής που ένωνε την πόλη με την περιφέρεια βυθίστηκαν στο πάτο της λίμνης συν οι ιστορίες για τα φαντάσματα. Αν και φυσικά κανείς δεν συνάντησε τίποτα στην ερειπωμένη πρωτεύουσα παρά μόνο χαλάσματα και τεχνουργήματα της άλλοτε εποχής μέχρι και σήμερα τα ερείπια προκαλούν δέος.



 



 


Comments

Popular posts from this blog

Tales from the Post: Σκέψεις και μια αφιέρωση!

Heroic Fantasy: Class Acts: Druid

White Box Hero: Session 0 (Tales from Rumerike)