Cypher RPG system and Cortex RPG system.





Παρακολουθώντας τις αλλαγές στην βιομηχανία των παιχνιδιών ρολών υπάρχουν μερικές φoρές που μένω άναυδος. Οι εποχές αλλάζουν και από τα κλειστά συστήματα (almost Keep it secret, keep it safe) περνάμε στην εποχή όπου οι εταιρείες δίνουν πλέον την δυνατότητα να φτιάξεις και να εκδώσεις ότι σου έρθει στο κεφάλι σου. Θέλεις να φτιάξεις ένα απλό σενάριο, ένα βοήθεια ή ακόμα και ένα πελώριο Campaign Setting, απλά βάζεις την ετικέτα στο προιόν σου και συνεχίζεις με το hacking!!! Κλασσικά οι πιο συντηρητικοί θα μιλούσαν για τι τέλος των παιχνιδιών ρόλων και οι μοντέρνοι ως μια ευκαιρία για δημιουργία. Προσωπικά στέκομαι κάπου στην μέση. Με απλά λόγια θα δούμε πολύ σαβούρα αλλά σίγουρα μέσα στα σκουπίδια θα υπάρξουν πολύτιμοι λίθοι!!!

Φυσικά για να είμαστε σωστοί δίνουμε την ιδέα στην Wizard of the Coast και στην 3η έκδοση του DnD το 2000. Αλλά πλέον είμαι σχεδόν σίγουρος ότι πριν από 16 χρόνια η εταιρεία δεν είχε πραγματικά ιδέα για το τι είχε κάνει. Δεν είχε σκεφτεί το μέγεθος μιας τέτοιας απόφασης. Ίσως ο καταλύτης αυτής της εξάπλωσης να είναι το ίντερνετ ή απλά η ανάγκη για δημιουργία, κανείς δεν γνωρίζει στα σίγουρα. Φυσικά όταν κατάλαβε η εταιρία το τι είχε προκαλέσει ήταν αργά για αυτό και συνέχεια προσπάθησε να σουλουπώσει τα ελεύθερα δικαιώματα στις επόμενες εκδόσεις, 4η και 5η αλλά το κακό είχε γίνει ;-) θέλετε να το ονομάσετε Pathfinder or OSR clones δεν έχει σημασία. 

Σας παρουσιάζω δύο συστήματα τα οποία είναι αγνωστικά δηλαδή παρέχουν μόνο τους κανόνες και τους μηχανισμούς και όχι κάποιο setting. Και τα 2 θα γίνουν διαθέσιμα μέσα στην άνοιξη. Επίσης και τα 2 συστήματα είναι άμεσα συνδεδεμένα με 2 μεγάλα ονόματα των παιχνιδιών ρόλων. 

Monte Cook (DnD 3rd, Numenera, Cypher System) 

http://www.montecookgames.com/monte-cook-games-and-drivethrurpg-announce-the-cypher-system-creator-program/

Margaret Weis (Dragonlance, Cortex System)

http://www.margaretweis.com/index/19-frontpage-articles/74-announcing-cortex-plus-creator-studio

Αρπάξτε σε λίγο καιρό τους κανόνες που θα εκδοθούν και ξεκινήστε την δημιουργία!!!

Stay Safe and Up to the Stories.

Sir Oliva De ilien.


Comments

Popular posts from this blog

Heroic Fantasy: Class Acts: Druid

Tales from the Post: Σκέψεις και μια αφιέρωση!

Planescape: Age of Spiders