Orva, The Realm of the Wolf and the Chosen of Chronos - Part 1.

Πριν ξεκινήσω την περιγραφή της Orva σας ενημερώνω ότι έχω κάνει κάποιες αλλαγές στα επίσημα κείμενα που έχουν εκδοθεί, μετά από πολλή σκέψη και άπειρο διάβασμα στο επίσημο forum της WotC αλλά και του Candlekeep. Θεώρησα, όπως και πολλοί άλλοι rpgάδες, πως η επίσημη ιστορία είναι κάπως ανούσια και βαρετή, οπότε και την άλλαξα για να ταιριάξει με τον παρόν campaign.
Καλό διάβασμα!


Στην σημερινή περιοχή του Cormyr υπήρχαν στο παρελθόν δύο διαφορετικοί πολιτισμοί, ένας elven και ένας human. Ο human πολιτισμός ονομαζόταν το βασίλειο της Orva και ο elven ονομαζόταν The Realm of the Wolf.


Orva


-1048 DR
Το βασίλειο του Kekewey (darkness) εκτείνεται από τις νότιες όχθες της λίμνης Eveningstar μέχρι και την θάλασσα, μέσα στα δάση του Lythtlorn.  Ιδρύθηκε από το reincarnation του Seth και τους ακολούθους του, όταν αυτοί διώχθηκαν από το Mulhorand μετά την νίκη του Horus-Re ενάντια του Seth και την εξορία του τελευταίου στην Κόλαση. Ο ιδρυτής του, Ehput-Ki Sepret, διαλέγει την νοτιότερη όχθη της λίμνης, εκεί που ενώνεται με το ποτάμι, για να χτίσει την πρωτεύουσα του βασιλείου του.
Την ίδια χρονιά γεννιέται ανάμεσα στους κατοίκους η Ananke Fezim.

-1033 DR
Σε μία από τις περιπλανήσεις της στα δάση τριγύρω από την πρωτεύουσα, η Ananke συναντάει έναν ξανθό άντρα, τον Karonis, τον οποίο έχουν επιτεθεί κροκόδειλοι και βρίσκεται ημιλυπόθυμος κάτω από ένα δέντρο αιμορραγώντας. Η κοπέλα περιποιείται τις πληγές του και μέσα στις επόμενες μέρες τον επισκέπτεται στο δάσος μέχρι ο άντρας να αναρρώσει. Το ειδύλλιο δεν αργεί να ξεκινήσει. Ο Karonis εγκαθίσταται σε μια σπηλιά και το ζευγάρι συναντάται συχνά. Στην πραγματικότητα ο Karonis είναι ο θεός Chronos που έχει μαγευτεί από την ομορφιά της νεαρής κοπέλας.

-1032 DR
O Ehput-Ki διατάζει να του παρουσιάσουν όλες τις κοπέλες του βασιλείου από 14 μέχρι 18 για να διαλέξει την μέλλουσα σύζυγο του. Διαλέγει την Ananke, η οποία είναι τότε 16 χρονών και δύο μηνών έγκυος στο παιδί του Karonis.  Οι γονείς παραδίδουν την κοπέλα στον Ehput-Ki και μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα γίνεται ο γάμος. Ο καιρός που ο Chronos μπορεί να παραμείνει στο Toril έρχεται στο τέλος του και πρέπει να επιστρέψει πίσω στο domain του, αποφασίζει λοιπόν να να συναντήσει κρυφά την Ananke πριν φύγει. Στην συνάντηση τους αυτή του ανακοινώνει πως είναι έγκυος και αυτός της φανερώνει την θεϊκή του υπόσταση και της δίνει το scythe του, λέγοντας της πως όταν τον χρειαστεί αυτός θα είναι εκεί για αυτήν και το παιδί τους, αρκεί αυτή να πιστεύει σε αυτόν. Έτσι εμφανίζεται ο πρώτος πιστός του Χρόνου στα Realms. Η Ananke στο τέλος του χρόνου γεννά ένα υγιέστατο αγοράκι που ο Ehput-Ki ονομάζει Ehput Menufy Sepret the Second, αλλά αυτή αποκαλεί Karonis.

-1031 DR
Η Ananke φτιάχνει το πρώτο shrine στον Χρόνο μέσα στα διαμερίσματα της, όπου και διδάσκει τον γιο της Karonis την εκκολαπτόμενη θρησκεία. Μαζί τους βρίσκεται πάντα η πιστή ακόλουθος της Ananke Nofretis.

-1026 DR
O Ehput-Ki αποφασίζει πως ήρθε ο καιρός για τον διάδοχο του να μάθει για τον θεό Seth. Κατά την διάρκεια ενός μαθήματος το παιδί αναφέρει τον θεό Χρόνο και ο Ehput-Ki αντιλαμβάνεται πως κάτι συμβαίνει και βάζει να παρακολουθούν το παιδί και την Ananke. Μαθαίνει για την ύπαρξη του shrine όμως πριν προλάβει να αντιδράσει η Ananke τον δηλητηριάζει μαζί με την δεκαμελής were-crocodile φρουρά του με την βοήθεια της ακολούθου της, η οποία νωρίτερα την είχε ενημερώσει πως είχαν ανακαλύψει το shrine. Ανακοινώνεται στον λαό πως ο βασιλιάς είναι νεκρός και ανακυρήσσεται βασιλιάς στον θρόνο ο γιος του (ο οποίος είναι μόνο 6 χρονών και έτσι την πραγματική διακυβέρνηση την κάνει η Ananke).

-1025 DR
Ο βασιλιάς Ehput Menufy ανακοινώνει πως η βασιλική οικογένεια δεν είναι άλλο ακόλουθοι του Seth, πως ο ίδιος είναι ο γιος του θεού Χρόνου και ζητά από τους υπηκόους του να τον ακολουθήσουν στην καινούρια θρησκεία, η οποία θα τους δώσει μακροζωία σαν τα ξωτικά. Για να πείσουν τον κόσμο για την ύπαρξη του θεού ανακοινώνουν πως η βασίλισσα Ananke θα πηδήξει από το μπαλκόνι του παλατιού και ο μελλοντικός εαυτός της θα εμφανιστεί και θα την σώσει. Η Ananke χρησιμοποιεί το scythe και κάνει cast το spell "Time Duplicate", ο εαυτός της από το μέλλον εμφανίζεται και την σώζει πριν πέσει στο κενό. Ο κόσμος που παρακολουθεί το γεγονός μένει άφωνος με το "θαύμα" και πείθεται να ακολουθήσει τον βασιλιά στην καινούρια θρησκεία. Μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό δεν ακολουθούν, παραμένουν πιστοί του Seth και διώκονται από την πρωτεύουσα, ανάμεσα σε αυτούς και ο πρώτος ξάδερφος του Ehput-Ki. Ο βασιλιάς αλλάζει το όνομα του σε Karonis the First και μετονομάζει το βασίλειο σε Orva, που σημαίνει "αιώνια".

-1024 DR
Ο βασιλιάς διατάζει την ανέγερση ναού για τον Χρόνο, καθώς και το καινούριο παλάτι που θα στεγάσει αυτόν και την μητέρα του. Η Nofretis χρίζεται arch-priestess του Χρόνου.

-1020 DR
Το παλάτι ολοκληρώνεται και ονομάζεται Palace Beyond Times Embrace. Στο ανώτερο επίπεδο του βρίσκεται ο ναός της βασιλικής οικογένειας, στον οποίο βρίσκεται και το χρυσό Scythe του Χρόνου. Ο χρόνος φαίνεται σαν να μην κυλάει μέσα στο παλάτι και όσοι το κατοικούν φαίνεται να γερνάνε κατά το ένα τρίτο του φυσιολογικού, όπως και όλα τα αντικείμενα φθείρονται με τον ίδιο ρυθμό. Επίσης ο χρόνος κυλά κατά το ήμισυ μέσα στα τείχη της πρωτεύουσας, διπλασιάζοντας τον χρόνο ζωής των κατοίκων.


-1012 DR
Ο βασιλιάς ανακοινώνει τον γάμο του με την arch-priestess Nofretis.

-1010 DR
Ο πρώτος απόγονος του βασιλικού ζεύγους γεννιέται, Karonis the second.



Comments

Για να απαντήσω στην απορία που δημιουργήθηκε όταν παίζαμε σχετικά με το πως είναι δυνατόν να δηλητηριάστηκε το reincarnation του Seth, απλά θα υπενθυμίσω πως δουλεύει το σύστημα με το Mulhorand.

Το Mulhorand λειτουργεί σαν το αποκλειστικό domain των θεών του. Όλα τα reincarnations έχουν δύναμη μόνο εκεί μέσα, και όπως και ο Ράλμεβικ, όταν περάσουν τα σύνορα γίνονται απλοί άνθρωποι και ας έχουν έναν θεό μέσα τους. Άρα το να πεθάνει από δηλητηρίαση το reincarnation του Seth ενώ βρίσκεται μακριά από το Mulhorand είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Popular posts from this blog

Heroic Fantasy: Class Acts: Druid

Tales from the Post: Σκέψεις και μια αφιέρωση!

Planescape: Age of Spiders