Naralis Analor, The Ascended

Μια σύντομη εξωτερική περιγραφή.

Σύμφωνα με τους θρύλους όταν ο Νάραλις ζούσε έμοιαζε και στους δυο του γονείς. Τα σμαραγδένια του μάτια ίδια με την μητέρα του και με ατίθασα ασημένια μαλλιά σαν τον πατέρα του. Σχετικά ψηλό ξωτικό γύρω στο 1.80 αλλά εκείνη την εποχή τα ξωτικά ήταν γενικότερα μια ψηλή φυλή (αργότερα έμπασαν!!!)

Σήμερα ο Νάραλις παρουσιάζεται ως ένα ξωτικό με μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια στο ίδιο ύψος. Πολύ πιστεύουν ότι ο Νάραλις εσκεμμένα διάλεξε την παραπάνω εμφάνιση. Με αυτή του την στάση μοιάζει απόμακρος, τουλάχιστον όσον αφορά την εμφάνιση, από τους υπόλοιπους Seldarine. Ας μην ξεχνάμε ότι η τιμωρία του ήταν να είναι ουσιαστικά «εξόριστος» από την Αρμπόρεα. Επίσης ιστορίες λένε ότι δεν υπάρχει πλέον λόγος να μένει μακριά από το υπόλοιπο πάνθεον και ότι είναι καθαρά μια επιλογή του.
Με την «σκοτεινή» εμφάνιση αντιπροσωπεύει τον θάνατο αλλά όταν τραγουδάει την μελωδία στις ψυχές των ξωτικών μεταμορφώνεται σε ένα πανέμορφο ξωτικό με τα χαρακτηριστικά που είχε εν ζωή.

Οι σχέσεις με του υπόλοιπους θεούς.

Γενικότερα με τους Seldarine τα πάει μια χαρά με εξαίρεση τον Labelas. Αν και ζει μακριά από την Αρμπόρεα εκτελεί τα καθήκοντα του χωρίς δεύτερη σκέψη. Άριστες σχέσεις με την Sehanine στην οποία οφείλει και την απελευθέρωση του αλλά και ένα κομμάτι της δύναμης του. Ένα από τα παρατσούκλι που χρησιμοποιούν συχνά για τον Νάραλις είναι, ο Ιππότης του Φεγγαριού. (Moon Knight σκέτος γλωσσοδέτης!!!) Μια άλλη κυρία που έχει βάλει στο μάτι τον Νάραλις είναι η γνωστή άγνωστη Hanali, θεά της ομορφιάς και του έρωτα των ξωτικών. Μπορείτε να φανταστείτε τι έπαθε η κακομοίρα όταν είδε ένα μελαχρινό αρσενικό ξωτικό ως τον νέο θεό του θανάτου….; Και φυσικά έκοψε και την καλημέρα από την Sehanine.

Στενή συνεργασία έχει με του άλλους θεούς του θανάτου των υπόλοιπων φυλών. Αδελφοποιημένα ιερατεία, έπειτα από την παρέμβαση του πιστού του Γκαέλαθερ, είναι και η εκκλησία του Ilmater. Με τον θεό ίλματερ μοιράζονται το suffering and ease of pain των φυλών τους. Ένα άλλο πράγμα που μοιράζονται είναι ένας κοινός εχθρός, ο θεός της τυραννίας, Bane (και φυσικά φταίει ο μικρός Γκάελ επειδή εκσφενδόνισε την ασπίδα του στο κεφάλι του Fzoul, champion of bane!!!)

Στατιστικά στοιχεία.

Naralis Analor, Watcher of Souls, The healer. Paladin 20/Cleric 15/Bladesinger 10. Lesser Deity (αν θέλετε να κάνω και το άβαταρ πείτε το μου)
Domains: Healing, Protection, Good, Repose.
Symbol: A white dove-shield.
Weapon: An adamantine long sword (Soultender)

Clergy.

Το ιερατείο χωρίζεται σε 2 μεγάλες ομάδες κλασσικά, στους ιερείς και στους πάλαντιν. Οι ιερείς αντλούν δύναμη από τον πρώτο τίτλο του Νάραλις (healer) και ονομάζονται (Heralars). Οι πάλαντινς ονομάζονται απλά Watchers (από τον τίτλο Watcher of Souls).

Ο συνδυασμός των 2 ομάδων (Multiclass cleric/paladin) οδηγούν σε ένα prestige class: Order of Dove (ακόμα το δουλεύω και θα σας το παρουσιάσω σε άλλη ανάρτηση). Οι Dovites είναι το ελίτ τάγμα το οποίο είναι το adventure κομμάτι του Νάραλις. Ταξιδεύουν ανά τον κόσμο τελώντας ritual of passing, προστατεύοντας ψυχές των ξωτικών και φυσικά αναζητούν τις χαμένες ψυχές που λαχταρούν να γυρίσουν πίσω στην Αρπόρεα. Οι ιερείς του Νάραλις είναι πιο ήσυχοι και προτιμούν την μένουν στις κοινότητες των ξωτικών. Εκεί τελούν τα χρέη τους με την δύναμη του Νάραλις. Και φυσικά όλες οι ομάδες απεχθάνονται τα undead!!!

Ο χαρακτήρας του Νάραλις.

Ο Νάραλις είναι ένας ήρεμος θεός. Παρά την σκοτεινή εμφάνιση είναι χαμογελαστός και φωτεινούλης. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που τον εξοργίζουν όπως οι undead και η τυραννία. Πέρα από αυτό είναι ένας διαλλακτικός θεός. Οι τιμωρίες που δίνει στους πιστούς του δεν συνεπάγονται ποτέ τον ίδιο τον θάνατο. Αν κάποιος ιερέας του Νάραλις κάνει τρομερές evil πράξεις ή πηγαίνει αντίθετα στα διδάγματα του απλά «αδειάζει» άμεσα από την θεϊκή χάρη με αποτέλεσμα τη εξορία από την κοινότητα. Πολλοί νομίζουν ότι είναι πολύ «μαλακός» ακόμα και στην τιμωρία του αλλά τώρα τελευταία ακούστηκε ότι η «κατάρα» του Νάραλις σφραγίζει την ψυχή του έκπτωτου ξωτικού από την Αρμπόρεα αλλά ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί. Όταν βρίσκεται σε αποστολή-προστασίας ψυχών οι εχθροί του συναντούν τον "δημιουργό" τους (repose domain ftw!!!) πιο σύντομα από ότι ήλπιζαν...

Όσοι τον καλούν σε μια κρίσιμη στιγμή πόνου υπάρχει πιθανότητα 1% να γιατρευτεί σαν Heal cast by a 20 level cleric. Όσοι γιατρεύτηκαν με αυτόν τον τρόπο διηγούνται ότι είδαν ένα περιστέρι στον ορίζοντα. Μετά από την γιατρειά ο Νάραλις ζητάει από τον παθόντα να εκτελέσει μια αποστολή η οποία πάντα συμβαδίζει με το επίπεδο της δύναμης του και των γνώσεων του.

Comments

Πρώτον, δεν είναι τυχαίο που ο Νάραλις τα πάει καλά με όλους τους θεούς εκτός από τον Labelas!

Δεύτερον, ο Νάραλις δεν έχει καμιά σχέση με τον Bane. Ο τελευταίος είναι θεός των ανθρώπων, και παρόλο που έχει σαν portfolio την τυραννία, πάλι δεν σχετίζεται με τον Νάραλις. Ο προφανής λόγος είναι γιατί ο Νάραλις δεν ξέρει τα μυστικά της Sehanine για το pact με τον Χρόνο, και έτσι δεν μπορεί να συνδέσει τον Bane με την μοίρα των ξωτικών.

Τρίτον, στα υπάρχοντα domains προστίθεται και αυτό του suffering, το ίδιο με αυτό του Ilmater.
Και μια ακόμα διόρθωση. Τα μάτια του Νάραλις είναι γκριζογάλανα!!! Όχι σμαραγδένια! Αμάν αυτό το κόλλημα σου με το σμαράγδι!!!!
Αααα, και αυτό για την Hanali που το διάβασες; Γιατί εγώ δεν το βρίσκω πουθενά, εκτός και αν είναι κομμάτι που ήθελες εσύ να προσθέσεις!

Popular posts from this blog

Heroic Fantasy: Class Acts: Druid

Tales from the Post: Σκέψεις και μια αφιέρωση!

Planescape: Age of Spiders