The life of the elves - Thiramin, Communion and Elven Bond - Part 2.


Thiramin
Μετά την ενηλικίωση τα ξωτικά εξακολουθούν να πειραματίζονται ερωτικά. Έρχεται όμως κάποια στιγμή που αντιλαμβάνονται ότι η καρδιά τους μπορεί να αγαπήσει αληθινά και αποκλειστικά μόνο ένα ξωτικό. Όπως κάθε σημαντικό συμβάν στην ζωή τους, τα ξωτικά περιγράφουν αυτό το γεγονός με μυστικιστικούς όρους. Πιστεύουν πως η πνευματική πρόοδος ενός ατόμου συνδέεται με ανεξήγητο τρόπο με αυτήν κάποιου άλλου ατόμου. Αυτό το έτερον ήμισυ το αποκαλούν thiramin, το οποίο όταν συναντήσουν για πρώτη φορά η καρδιά τους γεμίζει πάθος και σιγουριά. 99% των περιπτώσεων το άλλο έτερον ήμισυ βιώνει τα ίδια συναισθήματα, υπάρχει όμως και το 1%, όπου το ένα από τα δύο ξωτικά δεν βιώνει το thiramin του. Η αίσθηση του ανεκπλήρωτου thiramin για το άλλο ξωτικό συνήθως το οδηγεί σε αιώνες δυστυχίας, οι οποίοι συνήθως καταλήγουν σε αυτοκτονία ή στην πνευματική πτώση του ξωτικού στο evil.
Το thiramin εμφανίζεται συνήθως ανάμεσα σε ξωτικά που πρωτοσυναντιούνται, κοινώς δηλαδή σε ξωτικά από άλλες κοινότητες. Σπάνια (5%) αλλά όχι ανήκουστη είναι και η περίπτωση δύο ξωτικά της ίδιας κοινότητας που μεγάλωσαν μαζί να νιώσουν ξαφνικά το thiramin ανάμεσα τους. Όταν αυτό συμβαίνει, γίνεται σχεδόν πάντα ανάμεσα σε δύο ξωτικά που ήταν αντίπαλοι κατά την διάρκεια της ζωής και γνωριμίας τους.

Η συναισθηματική σιγουριά που παρέχει το thiramin δεν πρέπει να συγχέεται με την αποκλειστικότητα. Τα ενήλικα ξωτικά εξακολουθούν να έχουν σεξουαλικές σχέσεις με άλλα ξωτικά χωρίς κανένα συναισθηματικό δέσιμο, χωρίς όμως αυτό να αντικρούει το thiramin τους. Αντίθετα, τα ζευγάρια που βιώνουν το thiramin μπορεί να φλερτάρουν μεταξύ τους για δεκαετίες, ακόμα και αιώνες μερικές φορές, καθυστερώντας την στιγμή της έκστασης που θα νιώσουν όταν συνευρεθούν για πρώτη φορά. Το thiramin σχεδόν πάντα καταλήγει σε γάμο και παρόλο που τα ζευγάρια προτιμούν να μένουν μετά μαζί , δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αναγκάζονται να είναι χώρια για χρόνια, το thiramin τους όμως τα κάνει να νιώθουν το ένα κοντά στο άλλο όσο μακριά και αν βρίσκονται.

Η βίωση του thiramin μπορεί μερικές φορές να εξαφανιστεί όσο απρόσμενα εμφανίστηκε. Η απομάκρυνση του ενός συντρόφου από τον άλλο είναι αμοιβαία και δεν μπορεί να θεωρηθεί λόγος του χωρισμού ένας καβγάς ή ένα συμβάν απιστίας. Αντίθετα, φαίνεται πως τα πνευματικά μονοπάτια των δύο έχουν χωρίσει και οι θεοί καλούν για τον χωρισμό τους αυτό. Όταν αυτό συμβεί, το ζευγάρι σιωπηλά διαλύει το σπιτικό τους και αφήνουν τους γηραιότερους της κοινότητας να διαδώσουν τα νέα. Συνήθως το ένα από τα δύο ξωτικά φεύγει από την κοινότητα, αναζητώντας την νέα του μοίρα.  Τα ξωτικά δεν νιώθουν μίσος ή πικρία απέναντι στους πρώην συντρόφους τους, αλλά πάντα βιώνουν την αίσθηση της απώλειας και του πόνου όταν βρίσκονται κοντά τους.
Το thiramin μπορεί να σπάσει και από εξωτερικούς παράγοντες, όπως μια τελετή γνωστή ανάμεσα σε μερικά evil ιερατεία, η οποία μπορεί να σπάσει τον δεσμό ανάμεσα στο ζευγάρι με την χρήση κάποιου κοινού αντικειμένου τους. Οι φίλοι του χωρισμένου ζευγαριού μπορούν να σπάσουν το spell και να επαναφέρουν το thiramin στο ζευγάρι αν καταφέρουν να πάρουν υπό την κατοχή τους το αντικέιμενο του ζευγαριού που χρησιμοποιήθηκε για το spell. Τα μέλη του ζευγαριού δεν βοηθούν αυτό το task, μιας που δεν νιώθουν την ανάγκη επανένωσης με το έτερον τους ήμισυ.


Communion
Όλα τα ξωτικά έχουν την ικανότητα εκ γενετής να μοιράζονται τις εμπειρίες τους, τα συναισθήματα τους και τις ζωές τους με τα ξωτικά που αγαπούν και εμπιστεύονται από τα βάθη της ύπαρξης τους. Η ικανότητα αυτή ονομάζεται communion,  δεν λειτουργεί  με half-elves, ούτε και με ξωτικά που μπορεί να έχουν την παραμικρή επιφύλαξη. Το communion απαιτεί όλα τα ξωτικά που λαμβάνουν μέρος να βρίσκονται σε πλήρη χαλάρωση, σε κάποιο μέρος που κανένας δεν θα τους ενοχλήσει (κατά προτίμηση κάπου έξω στην φύση), να είναι πλήρως γαλήνια και να σκέφτονται μόνο τα άλλα ξωτικά με τα οποία βρίσκονται εκεί για να δημιουργήσουν αυτόν τον ξεχωριστό δεσμό. Πρέπει να ελευθερώσουν τους εαυτούς τους από όλες τις κριτικές και τις προκαταλήψεις για τα άλλα συμμετέχοντα ξωτικά, κάτι που συνήθως παίρνει χρόνο. Όταν πια έχουν γαληνέψει και αποβάλλει από την σκέψη τους όλους τους εξωτερικούς και μη παράγοντες, τότε ακουμπάνε απαλά τα χέρια τους και ανοίγουν τις σκέψεις τους στους άλλους, καθώς ενώνονται πλήρως. Αν υπάρχει και η παραμικρή επιφύλαξη, τότε το communion αποτυγχάνει. Κατά την διάρκεια του communion τα ξωτικά ανακαλύπτουν όλες τις πλευρές της προσωπικότητας των άλλων ξωτικών που λαμβάνουν μέρος, τις ελπίδες τους, τους φόβους, τις αγάπες και τα μίση τους.

Το πλεονέκτημα του communion δεν είναι μόνο πως τα ξωτικά μαθαίνουν το ένα το άλλο πλήρως, καθώς επίσης μαθαίνουν τις συνήθειες των άλλων, το πολεμικό τους στυλ αλλά και τον τρόπο σκέψης τους. Την επόμενη μέρα από το communion τα ξωτικά μπορούν να πολεμήσουν με τόση αρμονία, μιας που ο ένας αντιλαμβάνεται τόσο καλά τον άλλο και μπορεί έτσι να βλέπει τις επόμενες κινήσεις του πριν ακόμα γίνουν. Το communion μπορεί να γίνει μόνο μια φορά την εβδομάδα, ειδάλλως είναι μια κουραστική διαδικασία. Το προτιμότερο είναι να γίνεται όταν υπάρχει κάτι που τα ξωτικά έχουν να μάθουν ή να κερδίσουν το ένα από το άλλο.


Elven Bond
Πολύ σπάνια ένα ξωτικό θα συνάψει ένα μυστικό δεσμό με κάποιο άλλο πλάσμα, είτε αυτό είναι ξωτικό, άνθρωπος, νάνος κτλ. Κάποιοι εκδηλώνουν αυτόν τον δεσμό με την ανταλλαγή δώρων, άλλοι πάλι τον δημιουργούν σιωπηλά, χωρίς εμφανείς πράξεις. Όποια και αν είναι η διαδικασία που αυτός ο δεσμός δημιουργείται, το ξωτικό και το ξεχωριστό για αυτό άτομο μπορούν να νιώσουν τα δυνατά συναισθήματα μεταξύ τους. Αισθάνονται τις χαρές και τις λύπες του άλλου, τους θριάμβους καθώς και τον θυμό τους. Αν η απόσταση χωρίσει τα δύο αυτά άτομα και το ένα πεθάνει, τότε το άλλο βιώνει το σπάσιμο του δεσμού. Αυτός ο δεσμός είναι πολύ πιο δυνατός από το communion που μοιράζονται μεταξύ τους τα ξωτικά, μιας που είναι ένας δεσμός που θα κρατήσει μια ζωή και δεν σπάει εύκολα. Για αυτό το ένα ξεχωριστό άτομο το ξωτικό αφιερώνει την ζωή του για να είναι το άτομο ευτυχισμένο, ακόμα και αν αυτό στοιχίσει την ζωή του ξωτικού.

Όταν ο δεσμός αυτός σπάσει, είτε από προδοσία ή από θάνατο ενός από τα δύο μέλη, το άλλο μέλος νιώθει ένα απερίγραπτο σοκ (το σοκ αυτό μπορεί να προκαλέσει στο ξωτικό θάνατο από θλίψη). Επειδή τα ξωτικά δεν μπορούν να αποκτήσουν αυτόν τον δεσμό παραπάνω από μία φορά, πάρα πολύ σπάνια δύο στην ζωή τους, είναι πολύ προσεκτικά σχετικά με την επιλογή αυτού του ξεχωριστού ατόμου. Πολλά ξωτικά μάλιστα δεν διαλέγουν να συνδεθούν με κανέναν στην ζωή τους, μιας που δεν πιστεύουν ότι έχουν βρει το κατάλληλο άτομο.

Πολύ σπάνια κάποια ξωτικά θα συνδεθούν με ανθρώπους, μιας που ο χρόνος ζωής των ανθρώπων είναι πολύ μικρός σε σύγκριση με τον δικό τους, πιστεύοντας πως το δέσιμο θα πάει χαμένο. Υπάρχει όμως και μια μικρή μερίδα ξωτικών που πιστεύει ότι αυτός ο δεσμός είναι μια μικρή θυσία που πρέπει να κάνουν, εφόσον θέλουν να συνδεθούν τόσο πολύ με έναν άνθρωπο. Ο αριθμός των half-elves το βεβαιώνει αυτό, και παρόλο που πολλά δεν είναι προϊόντα αυτού του δεσμού, είναι αντίστοιχα και πολλά που είναι. Βέβαια ένα ξωτικό μπορεί ανά πάσα στιγμή να σπάσει αυτόν τον δεσμό, αλλά η αγάπη που θα έχει κερδίσει από αυτόν τον δεσμό θα το συντροφεύει για το υπόλοιπο της ζωής του.

Comments

Popular posts from this blog

Heroic Fantasy: Class Acts: Druid

Tales from the Post: Σκέψεις και μια αφιέρωση!

Planescape: Age of Spiders