The life of the elves - Part 1.

Σε αυτήν και την επόμενη ανάρτηση θα προσπαθήσω όσο περιληπτικά γίνεται να περιγράψω την ζωή των ξωτικών και όλα τα κομβικά σημεία της, για να σας δώσω μια πιο ξεκάθαρη όψη σχετικά με τους δεσμούς που αναπτύσσουν με άλλα ξωτικά.Γέννηση
Από την στιγμή της ενηλικίωσης και μετά μια γυναίκα elf ξέρει πως η περίοδος γονιμότητας της διαρκεί μέχρι τα 550 χρόνια της. Κατά την διάρκεια αυτών των ετών συνευρίσκεται με πολλά ξωτικά, κυρίως κατά την διάρκεια της εφηβείας όπως εξηγώ παρακάτω. Η εγκυμοσύνη διαρκεί 12 φεγγάρια, κατά την οποία η μητέρα αποκτά μια πολύ ιδιαίτερη σχέση με το έμβρυο. Κάπου ανάμεσα στο έκτο και έβδομο φεγγάρι η συνειδητότητα του παιδιού αποκαλύπτεται στην μητέρα. Από αυτό το σημείο και κατά την διάρκεια της υπόλοιπης εγκυμοσύνης, η μητέρα σιγά σιγά ανακαλύπτει την προσωπικότητα του παιδιού που κυοφορεί, διαλέγει ένα όνομα για αυτό, το οποίο όνομα το παιδί πρέπει να αναγνωρίσει και να αποδεχτεί σαν δικό του. Το όνομα παραμένει κρυφό μεταξύ της μητέρας και του βρέφους μέχρι την στιγμή της γέννας.
Η γέννηση ενός ξωτικού είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για μια κοινότητα. Το παιδί γεννιέται παρουσία όλης της κοινότητας υπό τους ήχους ενός τραγουδιού καλωσορίσματος. Επίσης η γέννηση του παιδιού δεν επιφέρει πόνο στη μητέρα, αντιθέτως ο πόνος είναι ελάχιστος. Στις περιπτώσεις που το παιδί που είναι να γεννηθεί δεν είναι καθαρόαιμο ξωτικό, η γέννα γίνεται κεκλεισμένων των θυρών, οι πόνοι της μητέρας είναι αγωνιώδεις και μπορεί να αποβούν μοιραίοι.


Παιδική ηλικία
Τα πρώτα πενήντα χρόνια της ζωής των ξωτικών είναι γεμάτα με παιχνίδι και μάθηση. Το μόνο ενδιαφέρον εδώ είναι ότι εκτός των γονιών, τα παιδιά δημιουργούν δεσμούς με άλλους ενήλικους της κοινότητας, με τους οποίους νιώθουν ότι έχουν πολλά κοινά σαν προσωπικότητες. Οι ενήλικοι αυτοί είναι συνήθως οι μέντορες που τα ίδια τα παιδιά επέλεξαν.


Εφηβεία
Τα πενήντα και κάτι χρόνια από την παιδική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση είναι τα πιο σημαντικά στην ζωή των ξωτικών, μιας που κατά την διάρκεια τους ολοκληρώνονται σαν προσωπικότητες. Τα ξωτικά ονομάζουν την περίοδο αυτή beryn fin ή εναλλακτικά time of discovery.

Ένα από τα σημαντικά γεγονότα της περιόδου αυτής είναι η ανακάλυψη του εαυτού τους μέσω του σεξ. Για τα ξωτικά το σεξ δεν είναι ταμπού, αντιθέτως η κοινότητα τα ενθαρρύνει να εκφράσουν όλες τις σεξουαλικές τους επιθυμίες χωρίς επιφύλαξη. Ο μεγάλος αριθμός των περισταστιακών εραστών είναι σύνηθες για αυτά και σπάνια γεννιούνται παιδιά εκτός γάμου, τα οποία όμως είναι πλήρως αποδεκτά από την κοινότητα (τα ξωτικά κατά την διάρκεια της εφηβείας τους έχουν χαμηλή γονιμότητα). Να τονίσω ότι στα βιβλία που διάβασα πουθενά δεν λέει ότι οι γυναίκες elf συνειδητά παίρνουν την απόφαση να μείνουν έγκυες, οπότε μέχρι να βρεθεί έστω και ένα accessory ή άρθρο που να το λέει, εγώ θα παραμείνω στον παράγοντα τύχη (άρα το κομμάτι με την Kirrain αλλάζει δραματικά, κάτι που κάνει την ιστορία ακόμα πιο ενδιαφέρουσα!). Επίσης τα ξωτικά δεν αισθάνονται άσχημα όταν συναντούν μέσα στην κοινότητα άλλα ξωτικά με τα οποία είχαν σεξουαλικές εμπειρίες, αντιθέτως είναι αποδεκτό να αναπολήσουν κάποιες από τις στιγμές που μοιράστηκαν μαζί, το οποίο όμως έχει την ίδια βαρύτητα με το να αναπολούν ένα υπέροχο γεύμα ή μια ωραία μέρα στην εξοχή.

Ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι της εφηβείας είναι οι ευθύνες που σιγά σιγά αποδίδονται στα νέα μέλη της κοινότητας. Τα νεαρά ξωτικά μαθαίνουν τις βασικές γνώσεις της μάχης και κυρίως την χρήση του τόξου, καθώς επίσης αναπτύσσουν την ικανότητα να μένουν συγκεντρωμένα στις καθημερινές ασχολίες τους.


Το πιο σημαντικό κομμάτι όμως της εφηβείας τους είναι η Αφύπνιση ή αλλιώς Awakening. Για να συμβεί η Αφύπνιση πρέπει το ξωτικό να αφήσει τον εαυτό του και τις αισθήσεις του πλήρως εκτεθειμένες απέναντι στους δημιουργούς του, ούτως ώστε να κατακλυστεί το είναι του με την θεία δύναμη των Seldarine. Τα ξωτικά περνούν τα χρόνια της εφηβείας τους προετοιμάζοντας πνευματικά τους εαυτούς τους για αυτή την στιγμή, η οποία έρχεται συνήθως στο 100στό έτος τους. Για κάποια ξωτικά η στιγμή αυτή έρχεται σε νεότερη ηλικία, κοντά στα 75 χρόνια τους, και είναι αυτά που συνήθως γίνονται ιερείς ή ήρωες. Άλλα πάλι ξωτικά δεν είναι τόσο τυχερά, μιας που υπερπροσπαθούν να βιώσουν αυτή την στιγμή αλλά τους ξεφεύγει. Ξωτικά σαν αυτά δέχονται την Αφύπνιση τους συνήθως 10 με 20 χρόνια αργότερα από το φυσιολογικό. Υπάρχουν όμως και οι ελάχιστες περιπτώσεις των ξωτικών που δεν βιώνουν ποτέ την Αφύπνιση. Τα ξωτικά αυτά, οι malawain ή αλλιώς unawakened, απογοητεύονται και συνήθως αυτοεξορίζονται.

Όταν ένα ξωτικό βιώνει την Αφύπνιση αλλάζει τραγικά. Θεωρείται πλέον ενήλικος και για να δηλώσει την νέα του ταυτότητα αλλάζει το όνομα του. Το καινούριο αυτό όνομα είναι το όνομα που θα χρησιμοποιεί από εδώ και στο εξής (το known name του). Το παιδικό του όνομα το χρησιμοποιούν πλέον μόνο οι οικείοι του που είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία (το λεγόμενο secret name τους, που δεν είναι και τόσο secret μιας που το γνωρίζει η κοινότητα στην οποία μεγάλωσε το ξωτικό).Στην επόμενη ανάρτηση θα περιγράψω τις διαπροσωπικές σχέσεις των ξωτικών, το commune, το thiramin αλλά και το elven bond, για να ξεκαθαρίσουμε όποια σύγχυση ανάμεσα στα τρία. Enjoy!

Comments

Oliva said…
Πολύ ελφίλα σε αυτό το campaign ;-) Τα ακούς Ίβαε, έτσι που το πάει θα μας κόψει και το commune ή το bond ή όπως αλλιώς το λέμε!!! Περιμένουμε με αγωνία και την συνέχεια. Μερικές φορές σκέφτομαι ότι έπρεπε να κάνω έναν human ούτε καν half elf, xexe ;-)
Athar Vulrax said…
Έπρεπε έπρεπε, μπας και εμείς καταφέρναμε να διατηρήσουμε τα φουκαριάρικα τα μισό Όρκ μας που με τόσο κόπο και αγάπη σκέφτηκα!
Athar Vulrax said…
Όσο για την ερωτική ζωή των ξωτικών, ας μην το σχολιάσω καλύτερα...

...Όχι που δεν θα το σχολίαζα! Έπλασα ήδη την εικόνα της χοροεσπερίδας όπου η έφηβη ξωτικίνα (χάριν αφήγησης ας την αποκαλούμε Ίρβεν) συναντά τον τυχαίο εραστή της έφηβο Κουίρλιρ και σχολιάζουν, χωρίς κανένα απολύτως ταμπού, τις περιπτύξεις τους "Ω αγαπητέ Κουιρ, θυμάσαι τότε που με είχες στήσει με την πλάτη στην αρχαία βελανιδιά και μετά δεν μπορούσα να περπατήσω 3 μέρες από την οπίσθια διείσδυσή σου; Ε με πήγε εκεί και ο Φάερλεν, ο μέντορας μου και γνωστός διακορευτής ανηλίκων ξωτικών...Τι τιμή να τον έχουμε στην πόλη μας!" και απαντάει ο Κουίρ "Ω μα αγαπητή Ίρβεν είναι γνωστό πόσο προικισμένα και ευλογημένα είναι αυτά τα ξωτικά του ήλιου από τον μεγαλοδύναμο Κόρελον. Εγώ προσωπικά διαλέγω όλες μου οι σύντροφοι να είναι από τις εκλεκτές του Φάερλεν, μέχρι που δοκίμασα κι εγώ ο ίδιος τον Φάερλεν και...ω τι σύμπτωση , στην ίδια αρχαία βελανιδιά!Και, μάντεψε τι αγαπητή Ίρβεν,εγώ δεν μπορούσα να περπατήσω 4 μέρες!!!Α, να και ο Βελφεριλ, τι λες , οργανώνουμε ένα όργιο στα γρήγορα; Άρχισα να βαριέμαι λίγο..." - "Και δεν πάμε!" λέει η Ίρβεν!

Αυτά είχα να σχολιάσω και τώρα πάω να αποβάλλω το μπλογκ-τρόλλ από μέσα μου!Καληνύχτα σας!
Παλιό τρολλ! Να φύγεις, να πας αλλού! :ΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ

Popular posts from this blog

Heroic Fantasy: Class Acts: Druid

New Age & New Decade! Καλή μας χρονιά!