Μαγεία στην 5η εποχή. Μέρος 2ο

Και φυσικά ήρθε η ώρα για τους sorcerers/bards και γενικότερα όλους τους άλλους spontaneous casters. Πριν προχωρήσουμε σε μια λεπτομερείς ανάλυση θα ήθελα να τονίσω κάποια ιδιαίτερα σημεία. Ενώ οι βάρδοι είναι αρκετοί στον κόσμο του σμαραγδιού από την άλλη οι sorcerers είναι ένα είδος προς εξαφάνιση. Σε κάθε γενιά όλο και λιγότερα πλάσματα με μαγικές ικανότητες γεννιούνται. Για παράδειγμα σε όλοι την επικράτεια της κοιλάδας του Σαν, στην μεσοθάλασσα και στην νότια αυτοκρατορία του Αρντεέ (η άλλοτε empire of the sun and the moon) και συμπεριλαμβανομένου την νέα αυτοκρατορία των ορκς, των νάνων, γνωμικών και χόμπιτς υπάρχει μόνο ένας/μια και φυσικά δεν έχει γεννηθεί ακόμα. Πλέον στο σμαράγδι υπάρχει ένας/μια sorcerer ανά 2m πληθυσμού. Η γνώση του απλού λαού είναι ότι υπάρχει κάπου μακριά μια πόλη με το όνομα Bael Daernus. Οι φήμες λένε ότι εκεί κατοικούν οι τελευταίοι του είδους. Η πόλη αυτή βρίσκεται στα dead lands , στο μέρος στο οποίο ήταν φυλακισμένος ο σκοτεινός άρχοντας για μια χιλιετία. Αλλά ας αφήσουμε αυτά για μια ξεχωριστή ανάρτηση και ας περάσουμε στις λεπτομέρειες.

Ability score Maximum prepared spells

10-12 1
13-14 2
15-16 3
17-18 5
19-20 7
21+ 9

Σε γενικές γραμμές οι λεπτομέρειες είναι ίδιες με τους μάγους/ιερείς. Οι διαφορές είναι οι εξής:

1. το prime stat και των 2 είναι το charisma.

2. Δεν υπάρχουν metamagic feats για τους παραπάνω.

3. Μπορούν να ετοιμάσουν όποια ξόρκια θέλουν από τις αντίστοιχες λίστες του PH 3.5 edition. Ο αριθμός των ξορκιών που μπορούν να κάνουν βρίσκεται στο PH και φυσικά επηρεάζεται από το prime stat (Charisma σε αυτή την περίπτωση).

4. Ισχύουν τα Bonus from spell craft for each 4 ranks.
Από τα παραπάνω μπορεί κάποιος εύκολα να δει τις διαφορές ανάμεσα στους διαφορετικούς χρήστες τις μαγείας. Οι τελευταίοι λοιπόν έχουν να διαλέξουν λιγότερα ξόρκια την ημέρα αλλά από όλη την γκάμα της μαγείας. Άπειρες επιλογές και συνάμα περιορισμένες.

Θα ακολουθήσει μια ανάρτηση η οποία θα ασχοληθεί με πολλές (το ελπίζω) σκέψεις πάνω στην μαγεία (Θα χρησιμοποιήσω και τα σχόλια/σκέψεις της Μάρθας για την μαγεία). Στην συνέχεια θα περάσω στα arcane corruption rules.

Comments

Φρόντισε σε παρακαλώ αν κάνεις παραγγελία βιβλίων στα κοντά να μου πάρεις ένα PH 3,5 edition γιατί έχουμε ένα σωρό 3ης αλλά μόνο ένα 3,5, πράγμα όχι και πολύ βολικό! Ξέρω πως εσύ τα βρίσκεις σε εξευτελιστικές τιμές, οπότε στο λέω για να κανονίσεις. Αν βρεις ενημέρωσε με για την τιμή, ΟΚ;

Popular posts from this blog

Σκέψεις/σχόλια/φιλοσοφια για την μαγεία.

Heroic Fantasy: Mini review or pure fun?

Περί Ηρώων - το θέμα της Γκρίνιας