2011

Άλλος ένας χρόνος μας έφυγε και ένα καινούργιος ίσως λίγο δυσκολότερος μας ήρθε. Να ευχηθώ και εγώ με την σειρά μου καλή χρονιά να έχουμε με υγεία και πολλές επιτυχίες.

Στα θέματα του αγαπημένου μας χόμπι, ο τελευταίος χρόνος ήταν αρκετά ιδιαίτερος. Αυτή του η ιδιαιτερότητα βρίσκεται στο γεγονός μιας μεγάλης προσπάθειας να τελειώσουμε ή να μπλέξουμε παλιές ιστορίες. Και φυσικά αυτές οι παλιές ιστορίες πάντα διακρίνονται από μια πικρόγλυκη αίσθηση. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να δεις ήρωες να πεθαίνουν, να καταστρέφονται ή απλά να αποσύρονται αλλά από την άλλη σου προσφέρεται η λεγόμενη κατά μια έννοια «κάθαρση» του χαρακτήρα. Χαλαρώνεις, αναλογίζεσαι τι πρόσφερες σε κάθε ήρωα και τι πρόσφερε αυτός/η σε εσένα.

Να ευχαριστήσω λοιπόν την ομάδα μας για την προσπάθεια που κάναμε στο να ξεδιαλύνουμε αρκετές ιστορίες που είχαμε καλά απωθημένες μέσα στον εαυτό μας. Ήταν μια αρκετά δύσκολη και επίπονη προσπάθεια!!

Το 2011 μας φέρνει στην ιστορία της Δώρας και στην καλά κρυμμένη συνωμοσία των Forgotten Realms και σε ένα μίνι campaign του Silmar. Με αυτές τις ιστορίες λοιπόν θα κλείσει ένας μεγάλος κύκλος διηγήσεων, δίνοντας μας έτσι την δυνατότητα να δημιουργήσουμε νέες προκλήσεις και νέα παρατράγουδα!

Το πρώτο μισό του χρόνου, ίσως και παραπάνω, θα ασχοληθούμε με τα μυστικά των Forgotten Realms και από ότι φαίνεται το επόμενο campaign θα είναι το Emerald World στην 5η πλέον εποχή του. Η προετοιμασία μιας ιστορίας περιέχει και μια σειρά από σημαντικές αποφάσεις π.χ. ποιο σύστημα κανόνων θα χρησιμοποιηθεί; Τι αλλαγές θα κάνουμε στις φυλές ή στις κλάσεις; Θα ακολουθήσουν μια σειρά από αναρτήσεις (θα είναι πολλές) οι οποίες θα περιγράφουν την 5η εποχή του σμαραγδιού.

Το feedback είναι πάντα ευπρόσδεκτο. Θέλω να ακούω την γνώμη σας.

Ευτυχισμένο το 2011!
Up to the stories!

Comments

Πολλές οι συνομωσίες καθώς και οι ιστορίες που προσπαθούμε να ενώσουμε!

Μετά από πολύ σκέψη και αναπόληση των προηγούμενων campaign που έχουμε παίξει, οφείλω να ομολογήσω πως το έργο μου δεν είναι εύκολο, μιας που θέλω να υπάρχει συνοχή στο τι συμβαίνει και τι πρόκειται να συμβεί (ήδη υπάρχουν κάποιες χρονικές ανωμαλίες που προσπαθώ να διορθώσω αλλά σίγουρα αυτό για να γίνει θα πρέπει να βρεθούμε για καφέ και να κάνουμε άλλη μια συζήτηση εφ' όλης της ύλης!) Προσπαθώ επίσης να συνδέσω το campaign που παίξαμε στο Ravenloft με τα παιδιά της Τάνιας, άσχετα που ακόμα δεν έχετε φτάσει στο σημείο της σύνδεσης των ιστοριών, είδατε όμως την εκπληκτική μου σύνδεση με το campaign των twilight elves! (μερικές φορές με εκπλήσσω!) Βέβαια και εκεί υπάρχει μια χρονική ανωμαλία, αλλά αυτή θα την διορθώσω την επόμενη φορά που θα παίξουμε, μιας που βρήκα λίγο χρόνο να την επεξεργαστώ σωστά!

Όσο για τους χαρακτήρες που αφήσαμε πίσω, αυτούς που έμελλε η ιστορία τους να τελειώσει, οφείλω να ομολογήσω πως το τέλος του campaign στο νησί της Ερήμου δεν το περίμενα έτσι, και σίγουρα (όπως ήδη γνωρίζετε) θα ήθελα να βρεθεί τρόπος να σωθεί ο Bredain και να πάει στο Emerald, άσχετα αν εκεί δεν τον παίξω σαν παίκτη αλλά γίνει NPC (άλλωστε νομίζω πως όπως συζητήσαμε, έχει ένα νόημα η μετάβαση από το ένα campaign στο άλλο). Βέβαια δεν ξέρω αν με αυτό που έγινε έχει σκοπό η Μάρθα να τον κάνει born στον κόσμο που είναι και ο Meyo και να θυμάται ή όχι, οπότε έχουμε άλλο ένα θέμα συζήτησης! Όσο για την Phae, δεν έχω λόγια, είναι ο καταραμένος μου χαρακτήρας!!! Θέλω να πεθάνει για να λυτρωθεί και δεν λέει να πεθάνει με τίποτα!!!

Αυτά είχα να πω, αν θυμηθώ τίποτα άλλο θα το αναρτήσω!
Athar Vulrax said…
Να ευχηθώ κι εγώ με την σειρά μου καλή και "παιχνιδιάρικη" χρονιά και να ενημερώσω όσους δεν γνωρίζουν(και να υπενθυμίσω σε όσους ήδη έχουν λάβει γνώση του συμβάντος)ότι, αφού κέρδισα το φλουρί στην επίσημη κοπή πίτας που έλαβε χώρο στο σπίτι της Δώρας (παρά τις προσπάθειες εκείνου του αδηφάγου τέρατος,της Μπέλλας, να μου φάει τα σπλάχνα) ετοιμαστείτε για το καμ μπακ (το άλφα με όμικρον φίλε Μαρσάλα)των παρανοϊκών μα ακαταμάχητα γοητευτικών Βάρδων!Αυτά η χρονιά ΜΟΥ ΑΝΉΚΕΙ ΜΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!

Υ.Γ. Το σημειωματάριο τα σπάει!Ντρέπομαι να το σημειώσω!Χίλια ευχαριστώ!

Popular posts from this blog

Σκέψεις/σχόλια/φιλοσοφια για την μαγεία.

Heroic Fantasy: Mini review or pure fun?

Περί Ηρώων - το θέμα της Γκρίνιας