Ravenloft: The beginning.

Πριν ξεκινήσω με τις λεπτομέρειες θα ήθελα να επισημάνω κάποια πράγματα. Η μετάβαση από την 3η έκδοση στην 4η σίγουρα ενέχει κάποιες δυσκολίες αλλά σίγουρα δεν είναι ανυπέρβλητες και φυσικά ούτε καν ισάξιες από την αντίστοιχη μετάβαση από τη 2η στην 3η έκδοση. Ο χρόνος που κάναμε τις δοκιμές μας με την Μάρθα δεν ήταν ουδέποτε επαρκής αλλά σίγουρα μας έδωσε κάποια σημάδια που μπορούμε να κινηθούμε. Δεν φοβάμαι ότι δεν θα δουλέψει από την στιγμή που υπάρχει όρεξη και μεράκι. Ας δούμε τους κανόνες:

1) Τα στατιστικά του κάθε ήρωα είναι τα εξής: 16, 14, 13, 12, 11, 10. Αυτοί είναι οι αριθμοί που θα χρησιμοποιήσετε κατά το στήσιμο του ήρωα. Να μην ξεχάσετε να βάλετε τα Racial Bonus. Επίσης οι αριθμοί αυτοί ανεβαίνουν σε συγκεκριμένα επίπεδα του ήρωα.

2) All races are available. Εννοείται ότι μιλάμε για την 4η έκδοση. ‘Έχω όλα τα έγγραφα σε pdf όποιος χρειαστεί μπορεί να μου το πει και του τα δώσω. Επίσης ας μην ξεχνάμε ότι οι Humans θα ήταν καλύτερα να αποτελέσουν την πλειοψηφία της ομάδας.

3) All classes are available. Αναφέρομαι στα player’s handbook 1 & 2, Forgotten Realms 4th edition & Eberron 4th edition. Ας αφήσουμε από έξω τα περιοδικά dragon and dungeon.

4) Backgrounds: Μπορείτε να είστε απλά από παντού εκτός από το ίδιο το Ravenloft. Μπορείτε να γράψετε όποια ιστορία εσείς θέλετε απλά θα χρειαστώ ένα σημείο στη ιστορία που εσείς θεωρήσετε σημαντικό για να γίνει η μετάβαση από τον ένα κόσμο στον άλλον. Στο 1ο session θα παίξουμε τις εισαγωγές όλων των ηρώων. Τι μπορείτε να δώσει ένα background σε ένα ήρωα: α) +2 bonus to specific skill already trained during character creation, β) new skill other than the trained ones γ) other language than the specific ones taken from the race description.

5) Είχα σκεφτεί αυτή την εβδομάδα να κάνουμε ένα ρεπό για να ετοιμαστείτε αλλά αν μέχρι την Δευτέρα το πρωί το αργότερο έχετε έτοιμους χαρακτήρες και έτοιμα backgrounds σας υπόσχομαι ότι θα είμαι έτοιμος για να ξεκινήσουμε το ίδιο το βράδυ της Δευτέρας παίζοντας την εισαγωγή του κάθε ήρωα και ίσως λίγο παραπανω. Είναι στο χέρι σας το πότε θα ξεκινήσουμε είτε στις 18/1 ή στις 25/1.

6) Οι ήρωες σας έχουν 75 χρυσά νομίσματα. Μπορείτε να τα εξαργυρώσετε όλα σε εξοπλισμό ή να κρατήσετε μερικά. Τα χρήματα σας χρησιμοποιούνται κανονικά στο νέο κόσμο.

7) Το storytelling mode ισχύει και σε αυτό τον κόσμο με διαφορά ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια φορά ανά session αλλά μια φορά τον μήνα (game time). Φυσικά μόνο μετά από ομόφωνη απόφαση της ομάδας. Ο λόγος που χάνετε την συχνή χρήση του κανόνα αυτού είναι ότι θέλω να διατηρήσω την ατμόσφαιρα του πραγματικού δύσκολου setting. Όπως πολύ ωραία έθεσε η Margo δεν μπορείς απλά να σώνεσαι από τους άλλους κάθε φορά που τα βρίσκεις μαύρα. Η επιβίωση είναι δύσκολο κομμάτι του Ravenloft και θα φροντίσω να μην το ξεχάσετε…

8) Υπάρχει επίσης και το software για τη δημιουργία του ήρωα το οποίο είναι πραγματικά από τα καλύτερα όποιος το θέλει θα του το στείλω ή θα του το δώσω. Απλά η γνώμη μου είναι να κάνετε το ήρωα από το μηδέν χρησιμοποιώντας μόνο το player’s handbook. Φυσικά είναι θεμιτό να υπάρχει η ηλεκτρονική μορφή του ήρωα για 2 λόγους: σε περίπτωση που ο παίχτης χάσει των ήρωα του και δεύτερον για να μπορώ να σας ελέγχω κατά το level up.

9) Για να δυσκολέψω λίγο τα πράγματα. Δεν θα παίρνετε νέο επίπεδο κάθε εβδομάδα που θα παίζουμε αλλά σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα.

Νομίζω ότι αυτά φτάνουν για να ξεκινήσετε. Θα ετοιμάσω σύντομα και τους μηχανισμούς του Fear, Horror and Madness. Όπως πάντα είμαι στην διάθεση σας.

Up to the stories…

Comments

Kairos itan na paixoume se enan apo tous agapimenous mou kosmous!!! Ofeilw na enimerwsw oti kai o Dimitris endiaferetai na paixei, alla tha exoume periorismous sto thema tou kapnismatos, eidika an paizoume se mena (apagoreuetai RHTA KAI KATHGORHMATIKA to kapnisma mesa sto spiti apo edw kai sto exis, mexri kai egw tha vgainw sto mpalkoni, arketa perasame tis teleutaies meres!)

Auta! Ante kalo mas new campaign!!!

Popular posts from this blog

Heroic Fantasy: Class Acts: Druid

Tales from the Post: Σκέψεις και μια αφιέρωση!

Planescape: Age of Spiders