Saga of the Sun: Finale μέρος 3ο

Σε αυτή τη ανάρτηση θα περιγράψω συνοπτικά το 3ο και τελευταίο μέρος την ιστορίας. Πολλά από τα γεγονότα θα παραληφθούν και θα παραμείνω στον κορμό της ιστορίας. Σε επόμενες αναρτήσεις θα προσθέσω κάποιες λεπτομέρειες.

1)Η αλήθεια έχει πλέον μαθευτεί. Ο Άθαρ ξεκινάει την εξάπλωση της στο κόσμο. Η πραγματική ιστορία ξεκινάει ουσιαστικά με την φυγή της Τάλιαν και του Άζραελ από το σμαράγδι και την είσοδο ενός αρχέγονου κακού.
2)Οι προσπάθειες για συμμαχίες ξεκινούν. Γίνονται οι απαραίτητες συναντήσεις και συνομιλίες με τις υπόλοιπες αυτοκρατορίες και συγκεκριμένα με τις Cerillia, Canal and Empire of the Sun. Ήρωες όπως ο Deggial πορεύονται πλέον πλάι στους ήρωες. Ταυτόχρονα ξεκινάει η αναζήτηση για το νέο κακό που εμφανίζεται στην μακρινή ήπειρο της Ιλβάνια.
3)Υπάρχουν κάποια προβλήματα διαδοχής του βασιλιά Κάσπερ αλλά τελικά όλα βαίνουν καλώς καθώς κάτω από την νέα απειλή από την δύση οι Ελεύθεροι Λαοί όπως θα ονομαστούν στο τέλος αποφασίζουν να παραμερίσουν τις διαφορές τους.
4)Το αρχέγονο κακό αποκαλύπτεται και στα όνειρα των κατοίκων του Σμαραγδιού αλλά και με τις προσπάθειες του Deggial. Αυτό το πλάσμα το οποία μπήκε στο σμαράγδι κατά την μάχη της Κανάλ πριν από 1200 χρόνια δεν είναι άλλος από τον πατέρα του Όλιβα και της Μαργκό. Το όνομα του είναι Άνακτον. Ο Villain περίμενε καρτερικά να κατακτήσει τα υπόλοιπα σμαράγδια μιας και οι θεοί δεν είχαν πρόσβαση και επιπλέον βοήθησε τον Κάθαργκιλ στην προσπάθεια του να κυβερνήσει ως supreme deity τον κόσμο.
5)Η μάχη δεν είναι μακριά αλλά δεν δόθηκε μόνο σε στρατιωτικό επίπεδο. Εμφανίστηκε μια δεύτερη ιστορία η οποία ξεκίνησε από τον σκοτεινό άρχοντα κατά την οποία παρουσίαζε τους θεούς ως υποτελείς σε αυτόν τονίζοντας ότι αποτελούσε ο ίδιος τον φυσικό πατέρα των Όλιβα και Μαργκό. Η σταυροφορία της Αλήθειας ξεκίνησε από τον Άθαρ.
6)Η κατάσταση περιπλέκεται όταν ο Άνακτον παίρνει στην κατοχή κάποια συστατικά τα οποία είναι αίμα από τον Deggial and Lineth και από ένα Πήγασο και ξεκινάει την δημιουργία του δικού του στρατού από Tieflings.
7)Οι θεοί φαίνονται πραγματικά ανήμποροι να αντιδράσουν μπροστά στην νέα απειλή και το μόνο που καταφέρνουν είναι να συνεχίσουν να δίνουν την μαγεία στο σμαράγδι. Για αυτό τον λόγο ο η εποχή θα ονομαστεί η Εποχή των Θνητών. Η Ιρίκα ξεκινάει να μάθει την αλήθεια πίσω από τους θεούς. Αυτή της η πράξη θα οδηγήσει τελικά στο μεγάλο παν-θρησκευτικό συνέδριο που θα λάβει χώρα στην Κανάλ λίγες ημέρες πριν από την μεγάλη μάχη.
8)Σε όλη αυτήν την διάρκεια οι αυτοκρατορίες ετοιμάζονται για πόλεμο και ο Κάσπερ είναι αυτός σύμφωνα με την προφητεία της Ιρίκα Λαζάρθ ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον σκοτεινό άρχοντα και σωματικά και πνευματικά.
9)Το συνέδριο της Κανάλ καταλήγει σε ομόφωνη απόφαση να ενωθούν οι δυνάμεις των λαών και να οδηγηθούν σε πόλεμο. Οι πολεμικές προετοιμασίες ξεκινούν αλλά ταυτόχρονα ξεκινά και ένα μεγάλο προσκύνημα στην προσπάθεια να μαθευτεί το τι συμβαίνει με τους θεούς. Η Ιρίκα ανακαλύπτει ότι οι θεοί είναι αδύναμοι να αντιμετωπίσουν τον νέο σκοτεινό άρχοντα. Ο λόγος είναι ότι ουσιαστικά το σκοτάδι αποτελεί ένα μέρος του Όλιβα καλά κρυμμένο μέσα του. Η αμφιβολία είναι αυτή που θέτει τους θεούς σε διαθεσιμότητα. Οι θνητοί πλέον βρίσκονται στο δίλημμα ποια ιστορία να διαλέξουν του Πατέρα ή του Υιού.
10)Το σχέδιο είναι σχετικά απλό μετά την επιλογή του Κάσπερ να πάρει το δώρο του Ράλμεβικ, μια μαγική πύλη με την οποία θα μπορούσε να μεταφέρει μεγάλη μάζα στρατευμάτων στην επικράτεια του σκοτεινού άρχοντα.
11)Λίγο πριν μεγάλη μάχη η Ιρίκα δέχεται την προφητεία κατά την οποία η ίδια λαμβάνει το χρίσμα της βασίλισσας των Eluan.
12)Η μάχη διεξάγεται για περίπου 20 μέρες. Οι δυνάμεις του καλού δεν μπορούν να νικήσουν τον σκοτεινό άρχοντα. Ο θάνατος άγγιξε πολλούς ήρωες και αυτοκράτορες και βασιλιάδες.
13)Το τέλος έρχεται με το μαγικό κλείσιμο των συνόρων της Ιλβάνια. Ο σκοτεινός άρχοντας θα μείνει κλεισμένος για 2000 χρόνια. Αυτά είναι τα χρόνια στα οποία οι υπόλοιποι κάτοικοι των σμαραγδιού θα ξ ανακαλύψουν την ελπίδα στον σκοτεινό κόσμο.

Comments

Popular posts from this blog

Heroic Fantasy: Class Acts: Druid

Tales from the Post: Σκέψεις και μια αφιέρωση!

Planescape: Age of Spiders