Saga of the Sun: Finale Μέρος 1ο.

Επειδή σε λίγα μόλις session θα περάσουμε σε μια νέα εποχή στο Σμαράγδι θα σας περιγράψω με συντομία την ιστορία που διαδραματίζετε στο Saga of the Sun. Όπως μας είναι ήδη γνωστό έχουν γραφτεί 2 ιστορίες παράλληλες για το τι είχε συμβεί εκείνη την σκοτεινή εποχή. Η 1η ιστορία είναι και η πραγματική της οποίας το μεγαλύτερο μέρος μπορέσαμε και την παίξαμε. Η 2η ιστορία είχε να κάνει με μια παραμόρφωση της 1ης.
Ο κυριότερος λόγος ύπαρξης της 2ης ιστορίας είναι το γεγονός ότι γνώριζε ότι υπήρχε διαφθορά ανάμεσα στα μέλη της ομάδας από το Σαν. Το δίκτυο το πληροφοριών του ήταν ικανό να του δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες. Ο Κυλέων λοιπόν αποφασίζει να γράψει την ψεύτικη ιστορία μετά τον διαχωρισμό του Σμαραγδιού (την εξάπλωση του κόσμου αν θέλετε).
Ας το αφήσουμε αυτό και ας περάσουμε στο τι έγινε. Η Τάλιαν λοιπόν αποφασίζει να φύγει μαζί με τον πραγματικό Άζραελ έξω από το Σμαράγδι κατά την μεγάλη μάχη της Κανάλ. Ο διαχωρισμός της ψυχής της γίνεται έξω από το Σμαράγδι όπως και αυτή του Άζραελ. Αυτό θα έχει ως συνέπεια να εισβάλει στο Σμαράγδι κάτι άλλο (ένας δαίμονας για να χάρη συντομίας). Ο Φέανορ αντιλαμβάνεται ότι η αδελφή του έχει φύγει αλλά αποφασίζει να μην αποκαλύψει τίποτα και σε κανένα πιστεύοντας ο ίδιος ότι οι δυνάμεις του θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Τάλιαν. Στην πραγματικότητα οι δυνάμεις του Φέανορ δίνουν την δυνατότητα στην αδελφή του να ζήσει μια φυσιολογική ζωή χωρίς να αντιληφθεί το τι υπάρχει μέσα της. Από την άλλη πλευρά οι θεοί ως συνήθως στην κοσμάρα τους δεν μπορούν να καταλάβουν το τι συμβαίνει. Σε αυτό το σημείο υπάρχουν φήμες που λένε ότι αυτή η αμάθεια ήταν και το εισιτήριο του Όλιβα να φύγει από το Σμαράγδι αφήνοντας πίσω του και αυτό ένα κομμάτι του αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Μια άλλη θεωρία αναφέρει ότι αυτό που υπάρχει μέσα στην Τάλιαν και στον Άζραελ είναι ακριβώς το ίδιο και αυτό ως μια κοροϊδευτική απομίμηση της σχέσεως τους. Ένα βήμα πιο πέρα, ο δαίμονας βάζει την Τάλιαν να πολεμήσει με τον Άζραελ για να δείξει ουσιαστικά ότι δεν υπάρχει μέσα στον κόσμο, ρίχνοντας έτσι στάχτη στα μάτια της ιστορίας. Ο Άζραελ λοιπόν που μένει αφομοιώνεται πλήρως από τον δαίμονα και η Τάλιαν δεν δείχνει κανένα σημάδι κατάληψης.
Η 2η μεγάλη σκοτεινή συνομωσία αυτής της ιστορίας είναι ότι η Ιλιάνα η πριγκίπισσα των ξωτικών και αδελφή του βασιλιά των ξωτικών Άζραθορ γεννάει κρυφά ένα την κόρη του Φέανορ. Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσω ότι ο Φέανορ είχε άλλα 2 παιδιά τον βασιλιά του Μίντιόρε και την αδελφή του. Άλλη μια τραγική ιστορία που θα την πούμε παρακάτω. Η ιλιάνα λοιπόν κρύβει την κόρη της και θα επανέλθουμε σε λίγο σε αυτό.
Τα χρόνια όμως άρχισαν να περνούν και οι θνητοί μας ήρωες έβλεπαν το τέλος τους πιο κοντά. Ο Φέανορ ήταν σχεδόν σίγουρος ότι αυτό που υπήρχε μέσα στην αδελφή του θα προσπαθούσε να βγει έξω προς το τέλος της ζωής της και ζητάει την βοήθεια την Φαίης. Η Φαίη βλέποντας την κατάσταση των αδελφιών αποφασίζει να βοηθήσει τον Φέανορ στον εξορκισμό της Τάλιαν. Οι σκιές ευθυγραμμίζονται. Στις τελευταίες ανάσες της Τάλιαν ο δαίμονας κάνει μια απελπισμένη προσπάθεια να βγει και να κυριαρχήσει στον κόσμο. Το μοναδικό του εμπόδιο είναι η προσευχή του Φέανορ μαζί με την προσπάθεια της Φαίης. Η προσπάθεια τους ήταν ανεπιτυχής. Η τελευταία ανάσα της Τάλιαν έγινε και η 1η ανάσα του δαίμονα. Η Φαίη πολύ μεγάλη σε ηλικία δεν αντέχει την τρομακτική δύναμη και ξεψυχάει. Η Τάλιαν άρχισε να αλλάζει και με την καινούργια της δύναμης ξεφεύγει από την προσευχή του Φέανορ. Ο Φέανορ ξεκινάει την αναζήτηση της και προσπαθεί να την πείσει να γυρίσει πίσω στο φως. Η Τάλιαν μπορεί και κερδίζει την συνείδηση της σε κάποιες φάσεις αλλά κατηγορεί τον Φέανορ ότι 1ον της είχε αποκρύψει την πραγματικότητα 2ον το γεγονός ότι δεν την σκότωσε επί τόπου. Η αγάπη των αδελφιών ήταν και η μεγαλύτερη του κατάρα. Ο Φέανορ συνειδητοποιεί ότι κάτι συμβαίνει με το πάνθεον μιας και δεν μπορούν να επέμβουν πλέον στον κόσμο. Ο ίδιος όμως αφοσιώνεται στον Γολγοθά του. Οι δυνάμεις του δεν του φτάνουν έτσι χρησιμοποιεί την δύναμη των σμαραγδένιων δακτυλιδιών τα οποία ο ίδιος με την καθοδήγηση των θεών είχε φτιάξει για την προστασία του κόσμου. Χρησιμοποιώντας την δύναμη της δημιουργίας ο Φέανορ φυλακίζει τον εαυτό του και την Τάλιαν σε πεδίο ενέργειας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι κάτοχοι των σμαραγδένιων δακτυλιδιών να πέσουν στην ίδια κατάσταση. Σε αυτό τον μύθο υπάρχει μια μικρή διαστρέβλωση η 1η είναι το γεγονός ότι κάποιοι ήρωες δεν έπεσαν σε αυτόν τον λήθαργο αλλά ποιοι ήταν αυτοί δεν μπόρεσε κανένας να τους καταγράψει. Κάποιες φήμες λένε ότι η Ιλιάνα δεν έπεσε ποτέ σε λήθαργο και γενικότερα όταν τα δακτυλίδια είχαν διαδεχτεί στον επόμενο το ξόρκι δεν λειτούργησε σε αυτούς.
Πριν προχωρήσω πρέπει να αναφερθεί η προσπάθεια του αυτοκράτορα της Κανάλ να γράψει μια 2η ιστορία. Η συνομωσία του θα ήταν επιτυχής για τα επόμενα 1000 χρόνια μέχρις μιας ομάδα από τα βόρεια προάστια της Κανάλ, το Κιλκιστάν (το ξέρετε το μέρος;) αποκαλύψει το τρομερό μυστικό. Ο Κυλέων λοιπόν στην προσπάθεια του να ηρεμήσει τα πνεύματα σε όλο τον κόσμο ξεκίνησε την παραπληροφόρηση. Ο λόγος ήταν διττός: 1ος . Από την μια έπρεπε να βρει ένα τρόπο να ηρεμήσει τον κόσμο από την στιγμή που οι θεοί δεν έστελναν τα Άβαταρς τους στο Σμαράγδι. Αυτό του δημιουργούσε πολλά προβλήματα μιας και έπρεπε να ψάξει την πραγματική αιτία. 2ος . Θα έπρεπε να κρύψει τις σχέσεις του με τους ήρωες και με όλα τα προβλήματα που αυτό θα τον δημιουργούσαν. Ήξερε την αλήθεια και θα έπρεπε να την αλλάξει στιγματίζοντας τους ήρωες και συνδέοντας τους έμμεσα τις πράξεις τους με την απουσία των θεών. Με τους περισσότερους ήρωες μακριά από την αυτοκρατορία του το εγχείρημα του ήταν εύκολο και στέφτηκε με επιτυχία. Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι δεν τον πίστεψαν αλλά αυτό δεν είχε σημασία. Η κυριαρχία του στην Κανάλ για αυτόν και για την οικογένεια του εδραιώθηκε στα χρόνια που θα ακολουθούσαν.

Η συνέχεια άλλη φορά… Μέχρι τότε Up to the Stories…

Comments

Popular posts from this blog

Heroic Fantasy: Class Acts: Druid

New Age & New Decade! Καλή μας χρονιά!