Το ημερολόγιο της Morgain Akroth


Πως πήγα στο εκεί

Σήμερα ήταν η πιο παράξενη μέρα που πέρασα ποτέ. Σαν ξύπνησα το πρωί και συνειδητοποίησα ότι ο Ντάαρχ Ελ Μιρ είχε πια φύγει με έπιασε πανικός. Βάλθηκα να ψάχνω στην πόλη να τον βρω αν και μέσα μου ήξερα ότι δε θα γύριζε πίσω. Δεν ήθελα να παραδεχτώ ότι είχα μείνει πια μόνη. Ότι έπρεπε να βρω ένα τρόπο να ζω τον εαυτό μου.
Είχα συνηθίσει μια ζωή να με φροντίζουν άλλοι. Αν μερικές φορές έδειχνα κάποια τόλμη αν μ’ άρεσε να τρυπώνω σε ξένα σπίτια, να τριγυρνώ το βράδυ μακριά από το ναό το έκανα περισσότερο για διασκέδαση επειδή βαριόμουν όχι επειδή είχα κάποια ανάγκη. Τώρα όμως οι κακές μου συνήθειες είναι το μόνο στο οποίο ίσως μπορώ να βασίζομαι.
Η μια αναποδιά έφερε την άλλη. Τριγυρνώντας απελπισμένη στην πόλη έπεσα πάνω σε μια συμμορία ληστών. Μου πήραν όλα μου τα χρήματα και σα να μην έφτανε αυτό μου έκλεψαν και τα ρούχα μου. Και με παράτησαν σε αν δρομάκι της πόλης.
Τα ξημερώματα ξύπνησα από το κρύο Μόλις που κατάφερα να χωθώ στο διπλανό πανδοχείο και να κλέψω μερικά ρούχα δίχως να με πολυπάρουν είδηση. Ευτυχώς έχω προλάβει να μάθω κάνα δυο ξόρκια από τον Ελ Μιρ. Αλλιώς θα ήμουν χαμένη.
Στο δρόμο -αόρατη- κατάφερα να κλέψω τον ίδιο το Δήμαρχο της πόλης! Χε, χε! Αν το ήξερα κιόλας αυτό εκείνη τη στιγμή ! Τέλος πάντων! Είχα διαβάσει σε μια ανακοίνωση ότι ένας μάγος έψαχνε βοηθούς. Δεν ήμουν δα κατάλληλη για τη δουλειά αλλά σκέφτηκα ότι ίσως με τα πολλά κατάφερνα να τον πείσω. Στην έσχατη ανάγκη θα έβαζα τα κλάματα βρε αδερφέ!
Ο μάγος αποδείχτηκε πολύ πιο ξεροκέφαλος από ότι περίμενα. Όταν μάλιστα προσπάθησα να του πουλήσω το κομπολόι του δημάρχου με παγίδεψε και με έκλεισε μέσα σε μια γλιτσερή ντουλάπα.
Ευτυχώς ο δήμαρχος συγκινήθηκε με το δράμα μου και με πήρε στο αρχοντικό του να με φιλοξενήσει. Μολονότι μου φέρθηκαν ευγενικά η ατμόσφαιρα στο αρχοντικό ήταν λίγο «παράξενη» Έχω την έντονη «υποψία» ότι ο Δήμαρχος ήθελε να με παντρευτεί. Ακούς εκεί!
Ήμουν στο δωμάτιό μου πλυμένη, καθαρή με ένα χαριτωμένο άσπρο φόρεμα όταν ένας μυστήριος τύπος ήρθε να με δει. Ήταν ένα πράμα σα γραμματέας. Ένα κοντό πλάσμα με μονοκλ και γούστο στο ντύσιμο. Δεν ήξερα αν έπρεπε να φοβάμαι η να γελάσω. Αυτός λοιπόν καταλάβαινε πότε κάποιος του λεγε να γράψει ψέματα. Ήταν όμως πολύ ανεκτικός. Αφού του είπα μερικά πράγματα για μένα εκείνος με κοίταξε και είπε ότι έχει το κατάλληλο μέρος για την αφεντιά μου.
Βρέθηκα από τη μια στιγμή στην άλλη να ταξιδεύω μέσα στα αστέρια. Αλήθεια λέω! Τελικά προσγειώθηκα σε ένα πολύ όμορφο δάσος. Πριν προλάβω καλά καλά να συνέλθω να σου εμφανίζεται ένας άντρας καταματωμένος με αγριεμένη φάτσα και κάτι αλυσίδες. Με κοίταζε σα χαμένος.
Το βαλα στα πόδια μέχρι που δε μπορούσα να τρέξω άλλο. Ο ξένος με πρόφτασε.

Η πρώτη μέρα

Φτάσαμε σε μια καμένη πόλη. Το θέαμα ήταν ανατριχιαστικό. Πήραμε ότι μπορούσε να μας φανεί χρήσιμο και συνεχίσαμε το δρόμο μας.
Έπειτα συναντήσαμε κάτι που εγώ τουλάχιστον για πρώτη φορά είδα στη ζωή μου. Μία πόλη κάτω από τη γη. Και –ακόμα πιο παράξενο- ένα παλάτι κάτω από τη γη. Οι φρουροί μόλις αντιλήφθηκαν ότι είμαστε ξένοι μας παρουσίασαν στο βασιλιά.
Ήμουν πολύ χαρούμενη για αυτό το γεγονός. Δεν είχα ποτέ μου γνωρίσει ένα βασιλιά. Και μια και δεν είχα κανένα λόγο να ανησυχώ πίστευα ότι αυτή η συνάντηση μόνο σε καλό μπορούσε να μας βγει.
Δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου έτσι. Αυτός ο αγροίκος ο Άζραελ κόντεψε να μας βάλει να μαλώσουμε με το βασιλιά. Καλά που ήταν και ο Π10. Η συνάντηση έληξε και το βράδυ ήμασταν καλεσμένοι για δείπνο.
Γυρνώντας στα δωμάτιά μας ένιωθα ήδη πολύ άσχημα. Ο Βασιλιάς ήθελε να μας στείλει να σκοτώσουμε ένα Dragon Lich που κατέστρεφε την περιοχή του. Και άντε να το ζητάει από εκείνο το φονιά , έστω και από τον Π10, που είναι άντρες και ξέρουν από σπαθιά.. Εγώ τι σκατά θα κάνω; Είναι τελείως χαζός αυτός ο βασιλιάς ή τελείως απελπισμένος με τις πιθανότητες να παίζουν περισσότερο στο δεύτερο.
Λοιπόν πρώτη φορά μου αναθέτουν ή έστω μου προτείνουν κάτι τόσο σημαντικό. Τι παράξενη αυτή η μέρα μα τον Τορμ! Δεν έχω ιδέα τι πρέπει να κάνω. Πώς να πω στο βασιλιά Λύκας ότι εγώ όχι να σκοτώσω αλλά ούτε να κοιτάξω ένα δράκο μπορώ και πολύ περισσότερο έναν dragon lich που καλά καλά δεν ξέρω τι είναι.
Αυτός ο βασιλιάς τελικώς είναι να τον φοβάται κανείς. Την καημένη την βασίλισσα πόσο άσχημα της φέρθηκε. Και μάλιστα μπροστά στον κόσμο. Πήγα να φάω το φαγητό μου με τον Π10. Είναι πολύ ευγενικό άνθρωπος. Μου είπε δυο λόγια για τον εαυτό του. Ο καημενούλης δεν πρέπει να είχε εύκολη ζωή.
Το βράδυ πήγαμε για δείπνο με το βασιλιά. Είχα αποφασίσει να μην ακολουθήσω αυτήν την τρελή αποστολή και ο βασιλιάς φαινόταν διατεθιμένος να μου το επιτρέψει όταν προς μεγάλη μου έκπληξη άκουσα την αμοιβή που πρόσφερε. 100.000 χρυσά νομίσματα. 100.000 χρυσά νομίσματα; Τόσα λεφτά δεν μπορούσα να φανταστώ καν ότι υπάρχουν. Είπα ναι μεθυσμένη καθώς μέσα στο μυαλό μου ξόδευα ασταμάτητα τα ατελείωτα 100.000 χρυσά.
Βεβαίως τώρα που το ξανασκέφτομαι έκανα μεγάλη βλακεία. Η υπόθεση στην οποία έχω ανακατευτεί είναι δύσκολη και επικίνδυνη. Μετά από αυτά μάλιστα που μου είπε η βασίλισσα Λύνθια αν πράγματι ο δράκος είναι ο Ζάλαμπα δεν θα έχουμε καλά ξεμπερδέματα.
Μα είναι κάτι άλλο που τριγυρνάει στο μυαλό μου. Το βράδυ γυρνώντας στα δωμάτια μας ο Άζραελ γύρισε και μου είπε μέσα στα μούτρα ότι είμαι κλέφρα. Θίχτηκα πολύ ιδιαίτερα όταν ο Π10-τον νόμιζα για φίλο μου- γύρισε και μου είπε ότι καλά θα κάνω να μην τους κλέψω! Φυσικά μετά ο θυμός μου πέρασε και άρχισα να βλέπω τα πράγματα πιο απλά. Σκέφτομαι πως τελικά.. γιατί όχι; Εξάλλου δεν υπήρχε κάτι στη ζωή μου που να μπορώ να κάνω καλύτερα. Τη μαγεία μολονότι την λατρεύω και με ξετρελαίνει να μαθαίνω καινούρια πράγματα δεν την γνωρίζω παρά ελάχιστα.
Αν με άκουγε μόνο ο Πατέρας Σιμπέλιους! Θα κόντευε να πεθάνει. Χε χε! Τι πειράζει όμως; Γι αυτό δεν έφυγα από το ναό; Για να κάνω αυτά που αρέσουν σε εμένα;
Πάντως όπως και να έχει το πράμα δεν πρέπει να αφήνω να με προσβάλλουν. Το να σε φωνάζουν κλέφτη είτε είσαι είτε όχι δεν είναι κάτι ωφέλιμο. Τι όμως μπορώ να κάνω; Όλοι γύρω μου είναι πιο δυνατοί από εμένα.. Προσπαθώ να κοιμηθώ αλλά έχω στο νου μου την βασίλισσα και την ιστορία της. Τι βασανισμένη κυρία! Μακάρι να μπορούσα να τη βοηθήσω.

Comments

Jade said…
Exw xathei ligaki sto pws sundeetai i istoria me tis upoloipes tou invitor, alla m'aresei m'aresei m'aresei : )
H sunexeia???
Oliva said…
Το τι έχουμε να θυμηθούμε πάλι. Μπράβο sister και περιμένω με αγωνία την συνέχεια.

Popular posts from this blog

Heroic Fantasy: Class Acts: Druid

Tales from the Post: Σκέψεις και μια αφιέρωση!

Planescape: Age of Spiders