Saga of the Sun: Part 6

-----------------------

 Ο Ρόχνερ επιθεώρησε το στράτευμα του για τελευταία φορά. Η δουλειά του αυτή την φορά είχε να κάνει με την αστραπιαία προσβολή του εχθρού. Είχαν ήδη περάσει μερικοί μήνες από τότε που η Τάλιαν είχε χαθεί και ο Ρόχνερ ήξερε ότι έφταιγε το Μίντιορε για αυτό. Ήξερε ότι η Τάλιαν δεν τα πήγαινε καθόλου καλά με τις αρχές και αυτό ίσως να της κόστισε την ίδια την ζωή. Ανήμερος όπως ήταν ταξίδεψε από τον βορρά μέχρι το νότο για να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως πολεμιστής στις γραμμές του Ρόχσομ. Ήθελε εκδίκηση και αυτό θα το πετύχαινε μόνο αν έβλεπε τα πτώματα των στρατιωτών του Μίντιορε να κείτονται άψυχα στο έδαφος. Η στρατιωτική υπεροχή του Ρόχσομ δεν άφηνε περιθώρια στους αντιπάλους του. Έπρεπε να χτυπήσουν γρήγορα και σκληρά αν ήθελαν κάποιο αποτέλεσμα.  


 Ο πόλεμος ξεκίνησε τις πρώτες ανοιξιάτικες ημέρες με το Μίντιορε να παρελαύνει ενάντια στο Ρόχσομ. Οι πρώτες μέρες δεν είχαν μεγάλο αριθμό θυμάτων μιας και τα στρατεύματα του Ρόχσομ χρησιμοποιούσαν την τεχνική του αντάρτικου στην προσπάθεια τους να αναχαιτίσουν την κάθοδο του αντιπάλου τους. Για να τελειώσει αυτός ο πόλεμος θα έπρεπε οι δυνάμεις του Μίντιορε να εισβάλουν μέσα στην ίδια την πόλη και για να γίνει αυτό θα έπρεπε να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια. Ο Ρόχνερ και οι υπόλοιποι στρατηγοί το ήξεραν αυτό και στοιχημάτιζαν σε ένα πολύ ιδιαίτερο γεγονός. Λίγα μίλια βόρεια του Ρόχσομ υπήρχαν λόφοι οι οποίοι σαν φυσικό σύνορο προστάτευαν την περιοχή. Σε εκείνο το μέρος οι λόχοι του Μίντιορε θα έπρεπε να διασπαστούν και να ανασυνταχτούν μετά του λόφους. Εκεί λοιπόν τοποθετήθηκαν τα στρατεύματα του Ρόχσομ.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα… 

 Είχαν περάσει λίγες η ημέρες από τότε που η Τάλιαν είχε καταταχτεί στα στρατεύματα του Μίντιορε. Αν και ποτέ δεν της άρεσε η ιδέα, ήξερε ότι δεν είχε άλλες επιλογές. Ήθελε να βρει τον Ρόχνερ και να του πει πως όλα ήταν καλά και μετά να λιποτακτήσουν για να ζήσουν τον έρωτα τους μακριά από όλα αυτά. Κανείς από την ομάδα της δεν κατείχε τέτοια μαγεία η οποία θα την βοηθούσε να επικοινωνήσει με τον Ρόχνερ ή και ακόμα να την μεταφέρει άμεσα στο Ρόχσομ. Η επικοινωνία με αγγελιοφόρους σε περίοδο πολέμου ήταν σχεδόν αδύνατη και εύκολα μπορούσε να υποκλαπεί και το μόνο που έλειπε από την Τάλιαν ήταν να κατηγορηθεί για εσχάτη προδοσία. Το όνομα της ήταν στην αρχή της λίστας των υποψήφιων μισθοφόρων και σπάνια μπορούσε κάποιος να την ξεπεράσει σε δύναμη. Κέρδισε λοιπόν την θέση της στην 1η γραμμή και το μόνο που ζητούσε από τους Άφθαρτους ήταν λίγη τύχη για να συναντήσει πρώτη τον αγαπημένο της. Η υπόλοιπη ομάδα είχε μείνει πίσω στο Μίντιορε μιας και δεν μπορούσε να τους ζητήσει να πάρουν τέτοιο ρίσκο.

 Ο Άζραθορ και οι υπόλοιποι δεν συμφώνησαν με την απόφαση της Τάλιαν αλλά ήξεραν ότι ήταν σχεδόν απίθανο και πολλές φορές επώδυνο για να την μεταπείσουν. Η Δανάη παρέμεινε στο πανδοχείο από το οποίο έβγαζε το ψωμί της. Η Ιλιάνα και ο Σϊφερ περνούσαν αρκετό καιρό μαζί μιας και ο Άζραθορ είχε λάβει μέρος ως υπάλληλος στον διοικητικό μηχανισμό του κράτους του Μίντιορε. Οι προαγωγές ήρθαν γρήγορα λόγω των δυνατοτήτων του και η περίοδος πολέμου αντάμειβε πλουσιοπάροχα τους υποστηριχτές τους στρατιωτικού καθεστώτος. 

 Στο μεγαλύτερο πανδοχείο του Ρόχσομ κυριαρχούσε ησυχία. Με τον πόλεμο προ πυλών η δουλειά είχε μειωθεί αισθητά και οι περαστικοί παραξενεύονταν από αυτή την μιζέρια που επικρατούσε στην πόλη. Άλλοτε το Ρόχσομ έσφυζε από ζωή, ήταν η πόλη της αμαρτίας και της ηδονής αλλά σήμερα φαίνονταν σαν ένα επαρχιακό ψαροχώρι. Ήθελε μια ιδιαίτερα προσεχτική ματιά για να μπορέσει κάποιος να δει φιγούρες μέσα στις σκιές να προχωρούν προς μια μυστική αίθουσα κάτω από το πανδοχείο. Ο φωτισμός ήταν ελλιπής αλλά μπορούσες να διακρίνεις 12 άτομα με σκεπασμένα πρόσωπα να κάθονται σε ένα στρόγγυλο τραπέζι. Μια από τις φιγούρες σηκώθηκε από την καρέκλα του. Ο μεταξωτός του μανδύας τρεμόπαιζε από τις υπόγειες και ανεπαίσθητες αλλαγές στον αέρα. 2 μαχαίρια εξαιρετικής κατασκευής στόλιζαν την ζώνη του. «Αυτή λοιπόν κύριοι και κυρίες είναι η ώρα μας. Ο πόλεμος μπορεί να μείωσε τις πωλήσεις μας αλλά ταυτόχρονα μας έδωσε την ευκαιρία να εισβάλλουμε σε μια νέα αγορά, αυτή του Μίντιορε» είπε φιγούρα και οι ψίθυροι γέμισαν τον χώρο. «Λόρδε μου, μήπως θα ήταν καλύτερα να προχωρήσουμε πρώτα στην Κανάλ σύμφωνα με το πρωταρχικό σχέδιο;» ρώτησε ένας άλλος. «Ο μαύρος λωτός θα φτάσει στο Μίντιορε πρώτα» τόνισε, «Μα μήπως…» και με μια αστραπιαία κίνηση ο δεύτερος άνδρας δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την πρόταση καθώς ένα από τα περίτεχνα μαχαίρια καρφώθηκε στον λαιμό του. Σιωπή και υποταγή ήταν ο πρώτος κανόνας της οργάνωσης του Μαύρου Λωτού.

Στο παρόν…

 Η μάχη στους λόφους οι οποίοι στο μέλλον ονομάστηκαν οι λόφοι των κοκάλων κράτησε για 4 μέρες. Η σύγκρουση ήταν τρομερή αλλά πιο τρομαχτικό από όλα ήταν ο αριθμός των θυμάτων και το χάος που γέμισε τον χώρο. Αίμα και σκόνη ήταν το μόνιμο τοπίο συνυφασμένο από τις ιαχές είτε πολεμιστών είτε ετοιμοθάνατων. Κανείς δεν κέρδισε την μάχη και η ανακωχή ήταν η πιο λογική απόφαση. Ο μοναδικός ο οποίος έπρεπε να κερδίσει ήταν ο άφθαρτος του πολέμου και του θανάτου αλλά ο Φέανορ ήξερε ότι αυτό δεν συνέβαινε. Η Μέδουσα είχε ξεδιπλώσει για ακόμα μια φορά το ταλέντο της στην μηχανορραφία. Τόσες ψυχές ταξίδευαν στα χέρια αυτής, τόσα ήταν τα δάκρυα που έχυσε ο Φέανορ για αυτούς. Κάτι έπρεπε να γίνει.

 Μέσα στην ομίχλη της μάχης οι αισθήσεις της Τάλιαν δούλευαν στην εντέλεια. Έπρεπε να βρει τον Ρόχνερ. Στο όνομα του Άζραελ είχε επιβιώσει από όλες τις μονομαχίες της και οι ικανότητες της ήταν αρκετές για να καθαρίζει το δρόμο που χρειάζονταν για να συνεχίσει. Ξαφνικά ένοιωσε τον αδελφό της… Είχε γυρίσει και τον έβλεπε μέσα στο χωριό του Σαν. «Πόσες φορές μπορεί να τρελαθεί ένας άνθρωπος» αναρωτήθηκε αλλά τουλάχιστον ήξερε ότι ζούσε. Γύρισε το σπαθί της με την καινούργια ελπίδα που είχε μέσα της και κακόμοιροι στρατιώτες έπεσαν κάτω ακρωτηριασμένοι. Η μοίρα της είχε χαμογελάσει. Σε κάποια φάση ένιωσε την πλάτη της να ακουμπάει σε μια άλλη πλάτη. Γύρισε και προς μεγάλη της έκπληξη είδε τον Ρόχνερ. Αυτός σαστισμένος συνέχισε να πολεμάει όχι την Τάλιαν αλλά αυτούς που τους θεωρούσε αντιπάλους του. «Ήρθα για εσένα Ρόχνερ» είπε η Τάλιαν. Ο Ρόχνερ κοίταξε προς τους λόφους. Το σύνθημα είχε δοθεί καθώς η κυρίως δύναμη του Ρόχσομ θα χτυπούσε από ώρα σε ώρα. Η Τάλιαν γύρισε το κεφάλι και μόλις και με τα βίας είδε τα χιλιάδες βέλη να γεμίζουν τον αέρα. Παραξενεύτηκε και σκέφτηκε τη απελπιστική κατάσταση του Ρόχσομ μιας διέταξε μια κίνηση αυτοκτονίας. Σε δευτερόλεπτα ένοιωσε την αγκαλιά του Ρόχνερ πάνω της και έπεσαν στο βούρκο της μάχης σαν 2 εραστές του πολέμου και του αίματος…

Τα πάντα σιώπησαν. Η Τάλιαν πονούσε στο ένα της πόδι καθώς ένα βέλος είχε διαπεράσει την ασπίδα προστασίας του Ρόχνερ. Ήταν ακίνητος αλλά ήταν ακόμα ζωντανός. «Θα γίνεις μια χαρά Ρόχνερ. Είναι μόνο μια γρατζουνιά» και κοίταξε την πλάτη του αγαπημένου της. Η τελευταία της ελπίδα είχε χαθεί. «Θα σε περιμένω στα Ηλύσια πεδία Τάλιαν» είπε ο Ρόχνερ και έτσι ο Βάρβαρος της μεγάλης Στέπας άφησε την τελευταία του πνοή στην αγκαλιά της αγαπημένης του… 
  

Comments

Margo said…
emm i alithia ine oti den egine etsi. O rochner polemouse me to medior i talian me to rochsom kai afto egine giati molis girise i talian apo to ravenloft pige na ton vri kai emathe oti ixe ena pedi. meta ta pire sto kranio kai pige sto medior itan oligon soura kai tin petaksan ekso apo tin poli giati ixe kimithi se ena dromaki. opote tin alli mera emathe oti ginete polemos kai o rochner itan eki epsaxne na vri pou kai kata tixi epese pano sto camp to rochsom. otan egine i fasi sto lofo den milisan katholou kai o rochner den nomizo oti emathe pote oti i talian pige eki gi afton. :PP
Oliva said…
exeis dikaio sister apla mou arese etsi opws mou vgike kathws to egrafa...alaksa ta stratopeda kai to story giati me auto ton tropo tha me volepsei stin sunexeia gia tin istoria tis talian oson afora to 1o tis paidi to opoio to afisa apo eksw (btw pws to elegan to paidi sou?) H sunexeia tha exei kai alles allages. Ypomonh-)
Margo said…
em re si kosti den ginete na allazis kata to dokoun tis istories pou pezoume giati etsi sou aresi giati pera apo ta alla allazis kai tin istoria ton xaraktiron mas i opoia den ine diki sou alla toulaxiston sto vathmo pou o kathenas exi peksi to xaraktira tou tou kathe pekti. ektos an thelis na ksekatharisis oti allo afto pou grafis allo afto pou pezoume kai allo afto pou tha peksoume. ase pou i istoria opos pragmatika egine itan apiros pio tragiki apo oti fenete edo kai poli ligotero klise.
Oliva said…
se euxaristw gia to sxolio. Yparxoun kapoia pragmata pou den gnwrizeis gia auto k tha aposafinisw. Tin istoria pou grafw twra einai ena vivlio opws auto graftike apo ton autokratora Kilewn kai sumfwnw mazi sou oson afora oti exei elepseis alla pistepse me einai eskemenes. An tin thewreis klise auto einai kati allo kai tha prospathisw na grapsw kalutera. An thes mporeis na grapseis tin istoria tis Talian kaneis den sou eipe na min to kaneis. An thes mporw na sou kanw ena post gia na katalaveis ti ginete me tin istoria EW opws auti graftike mesa apo ton Emperor. Min thummwneis giati den yparxei logos.

Popular posts from this blog

Heroic Fantasy: Class Acts: Druid

Tales from the Post: Σκέψεις και μια αφιέρωση!

Planescape: Age of Spiders