Η Μυστική Συμφωνία Μέρος Δεύτερο

 Άνοιξα τον φάκελο με τρεμμάμενα χέρια. Το περιεχόμενο όσων διάβαζα μου φάνταζε βάρος αβάσταχτο! Ασυναίσθητα, και ντρέπομαι που το ομολογώ, σκέφτηκα πόσα κέρδη θα μου πρόσφερε αυτή η διήγηση στα χάνια, τις ταβέρνες και τις αυλές των ευγενών της Δύσης. 

 Οι πρώτες σελίδες ήταν γεμάτες με σχεδιαγράμματα και σημειώσεις πάνω στην κατασκευή αυτομάτων. Αν και τα πιό πολλά δεν τα καταλάβαινα συγκράτησα κάποιες φράσεις στις άκρες των φύλλων, όπως " είναι αλήθεια, μπορώ να το κάνω να κινηθεί και χωρίς χρήση μαγείας!" ή " με το κατάλληλο σκεύασμα φυτικών ινών μπορούν να πάρουν αρκετή ενέργεια για όλο το δωδεκάωρο " ... Να λοιπόν τι με είχε ταίσει ο οικοδεσπότης μου...

 Έπειτα ακολουθούσαν γύρω στις πενήντα σελίδες με λεπτομερείς αναφορές πάνω στην δημιουργεία του πρώτου πρωτότυπου... Ο κύριος Ρόιτ, τον αποκαλούσε Frintz. Κοίταξα την ημερομηνία πρώτης λειτουργίας του Φριντζ και ξαφνικά ανακάλυψα ότι όλα αυτά συνέβησαν πριν από χίλια χρόνια! Στις αμέσως επόμενες σελίδες άλλαξε και ο γραφικός χαρακτήρας. Τα βιαστικά και γεμάτα μουντζούρες γράμματα του επιστήμονα, ακολούθησαν τα τέλεια, ευθυγραμμισμένα και οργανωμένα γράμματα του Φριντζ.

 Ο οικοδεσπότης μου με παρακολουθούσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να καταβροχθίζω σελίδα τη σελίδα. Όταν συνάντησα το όνομα Φριντζ, ασυναίσθητα τον κοίταξα, και αυτός μου χαμογέλασε και ένευσε με σχεδόν ανθρώπινο τρόπο. Υποσυνείδητα χάρηκα, το όνομα έδωσε μια ακόμα πιό φιλική υπόσταση στο Αυτόματο. Τα σχέδια και οι επιστημονικές σημειώσεις συνεχίζονταν για ακόμα αρκετές σελίδες, με θέμα κυρίως το πως να παράγει περισσότερα και μαζικότερα τις κατασκευές του ο επιστήμονας.


 ... Και μετά άρχισε η παράνοια... Στις τελευταίες σελίδες δεν υπήρχε κανένα σχέδιο, καμμία επιστημονική ανακάλυψη, μόνο εξομολόγηση ενός παρανοϊκού γέρου που είχε ζήσει για πάνω από διακόσια χρόνια με την βοήθεια της μηχανής. Θα σας μεταφέρω τις σημαντικότερες αναφορές, όπως τις θυμάμαι (άλλωστε μιά τέτοια αποκάλυψη δεν ξεχνιέται και τόσο εύκολα).

 Ο κύριος Χέρμπερτ Ρόιτ αφού είχε δημιουργήσει τον Φριντζ, το πρωτότυπό του, κατάφερε να φτιάξει μιά γραμμή παραγωγής και να δημιουργήσει δύο ή τρία αυτομάτα ακόμα. Τότε, ενώ κοιμόταν, είδε το πρώτο του όραμα. Είδε στον ύπνο του, λοιπόν, μια τεράστια ανθρωπόμορφη μηχανή να τον επισκέπτεται και να του συστήνεται ως ο Τέλβεραντ και να τον καλεί σε μία συνάντηση στη πόλη του Ζάντεμπρο, στην Κεντρική Χώρα, ένα μέρος κοντά στο τότε σπίτι του Ροιτ. Ο καιρός της συνάντησης πλησίαζε και ο Ρόιτ το είχε σχεδόν ξεχάσει, ώσπου ένα βράδυ πριν το προκαθορισμένο ραντεβού το όραμα επανεμφανίστηκε, με επιτακτικό τόνο αυτή τη φορά, να του υπενθυμίσει την συνάντηση. Μην μπορόντας να αρνηθεί κάτι το τόσο υπερφυσικό, και με την επιστημονική του περιέργεια να τον γεμίζει με ένα αίσθημα μέθης, κίνησε για το Ζάντεμπρο παρέα με τον Φριντζ.

...Συνεχίζεται...

Comments

Popular posts from this blog

Rune Priests

Hacked Monsters: Behirs

Where Heroes & Monsters encounters Dark age of Camelot.