Secrets of the Emeralds: Timeline of E.W.

Νομίζω ότι στην αρχή θα πρέπει να προειδοποιήσω ότι αυτή είναι μια μεγάλη ανάρτηση. Πολύς όμως είναι και ο χρόνος από τότε που ξεκίνησα με το project του E.W. Όλα αυτά τα χρόνια κρατούσα σημειώσεις είτε σε χαρτί είτε στον υπολογιστή μου. Με τα λίγα και με τα πολλά σας παρουσιάζω το πρώτο αναλυτικό (στον βαθμό που μας επιτρέπεται ) timeline του E.W. Θα είναι καλό να υπάρχει σαν αναφορά για τον κόσμο αυτό και σίγουρα θα βοηθήσει τους παίχτες που θα λάβουν χώρα στο campaign μετά το Πάσχα όπου το Emerald θα περάσει στην 4th edition.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω βαθύτατα τον φίλο μου τον MLE οποίος με παρότρυνε να προσπαθήσω αυτό το εγχείρημα και ουσιαστικά με ενέπνευσε, την Ανδρομέδα για το απλό αλλά δυνατό go for it, τον Athar οποίος θέλει να τα μάθει όλα όσον αφορά το Σμαράγδι και όσους συμμετείχαν και θα ξανασυμμετέχουν στον κόσμο αυτό. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Margo η οποία αν και είναι ανήμερη για το project θα ξέρει πολύ σύντομα ότι θα έρθει η σειρά μας για να γράψουμε έστω και με λίγες γραμμές το μεγάλο έπος των τελευταίων 100 χρόνων πριν το διαχωρισμό του ενός Σμαραγδιού (κοινώς από αύριο αρχίζουμε τους καφέδες μέχρι να ξεκινήσουμε την ιστορία του Bredain…)

Να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα πρώτα: τα χρονικά δεν έχουν ολοκληρωθεί και λογικά θα προσθέτω συνέχεια νέα γεγονότα και νέες ημερομηνίες όποιος θέλει μπορώ να του στέλνω το updated αρχείο. Ορισμένα θέματα άλλαξαν για καλύψουν τις ανάγκες ενός τέτοιου κειμένου αλλά μην τρομάζετε εσείς που παίξατε τις ιστορίες. Ο χρόνος στο Σμαράγδι χωρίζεται σε 2 μεγάλα μέρη στο T.C time of creation and T.S time of separation. Η μέτρηση του χρόνου είναι λίγο ιδιόρρυθμη αλλά δεν θα είναι δύσκολο να προσαρμοστείτε και τέλος θέλω όλα τα σχόλια σας και τις παρατηρήσεις σας όπως επίσης αν θέλετε να αναπτύξω κάποιο συγκεκριμένο θέμα ή ημερομηνία.

…and the time start to flow…

0 T.C Η μεγάλη μονομαχία ανάμεσα στον Όλιβα και στον Άζραελ.

1 T.C Η δημιουργία του Σμαραγδένιου κόσμου.

2-500 T.C Η εποχή των Ονείρων και των Ελπίδων.

500 T.C Η δημιουργία των ανθρώπων.

550 T.C Η δημιουργία των Δράκων.

600 T.C Η επανεμφάνιση του Ταράσκ.

650 Τ.C Η κρυφή δημιουργία των νάνων, Χαλφκινκς, γνωμικών και λοιπών ανθρωποειδών.

700-8000 Τ.C Η εποχή της διδασκαλίας. Οι φυλές αρχίζουν να μαθαίνουν τέχνες και μαγεία (arcane and divine)

1000 Τ.C Η συνέλευση των δράκων και η αποφάσεις τους όσον αφορά την πρόταση της Ενθέας.

8000 T.C Η άνοδος της αυτόχθονης αυτοκρατορίας των Νίθιανς.

10000 Τ.C Η πτώση της αυτοκρατορίας των Νίθιανς και σημαντικές αλλαγές στην χρήση της μαγείας.

10500 T.C Η Medusa αναλαμβάνει την προστασία των drow. Χτίζεται η περίφημη πόλη τους, city of shade.

10600 T.C Οι πρώτοι άνθρωποι ανακαλύπτουν την εύφορη κοιλάδα του Sun και αρχίζουν οι μετακινήσεις.

11000-30000 T.C Όλη αυτή η περίοδος ονομάστηκε Η εποχή των Θνητών.

12000 T.C Η δημιουργία των πρώτων πόλεων. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι η ιστορία αυτή αφορά την μια από 4 ηπείρους που βρίσκονται στο κεντρικό σμαράγδι δηλαδή την ήπειρο του ήλιου και του φεγγαριού. Οι άλλες 3 ήπειροι είναι οι εξής, η ήπειρος της Cerila, η αυτοκρατορία της άμμου (Empire of the Sand) και τέλος η ήπειρος της ilvania.

15000 Τ.C Το πάνθεον αντιμετωπίζει και υποτάσσει με επιτυχία τους αρχέγονους θεούς των στοιχειών της φύσης (elemental gods)

20000 T.C Εγκαταλείπεται η πρώτη κατοικία των Άφθαρτων γνωστή ως Ivory Tower.

20100 Τ.C Ο σμαραγδένιος κόσμος βλέπει για πρώτη φορά τα ουράνια σώματα καθώς οι άφθαρτοι αναζητούν τις νέες τους κατοικίες. Ο Όλιβα αποφασίζει να ζήσει σε μια φάρμα (πολύ γνωστή φάρμα..) για να βρίσκεται κοντά στο αγαπημένο του δημιούργημα.

29000 T.C Η εποχή των μετεωριτών. Βροχή από ουράνια σώματα καθορίζει την έναρξη της εποχής των δαιμόνων οι οποίοι απεγνωσμένα ψάχνουν ένα δρόμο για να εισβάλλουν στον σμαραγδένιο κόσμο.

29900-30000 T.C Αυτή η περίοδος όπως αναφέρθηκα και στις άλλες αναρτήσεις αποτελείτε από 2 μεγάλα βιβλία ( τα οποία θα προσπαθήσω να τα συντάξω τουλάχιστον σε ένα βαθμό με την Margo.) a) Saga of the Sun and, b) The lazarth family: The Curse under the shade Blessings.

29910 Τ.C Η 1η εισβολή των Δαιμόνων. Queen of the Dark Horizons (ακριβώς όπως το ομώνυμο τραγούδι)

29912 T.C Μεγάλη σύγκρουση νάνων, Χάλφλινκσ και γνωμικών με όρκς, γκόμπλιν και άλλων ανθρωποειδών. Οι Demihuman εμφανίζονται για πρώτη φορά στην ήπειρο Sun and Moon.

29913 Τ.C Η εξαφάνιση του Άζραελ.

29914 T.C Ο εμφύλιος ανάμεσα στο Midiore και Rohsome.

29915 Τ.C Η καταστροφή της πόλης του Sun στις φλόγες του κόκκινου δράκου Rian'mon και η δημιουργία της αυτοκρατορίας της Canal.

29916 T.C Η δημιουργία των Dragonborn (half dragon half humans usually).

29917 T.C Νέοι ήρωες έρχονται από παράλληλους κόσμους. Είναι οι: Gabriel, Phae, Deggial, Esvele, Ralmevik, Jayal, Shifer.

29920 T.C Η ανύψωση στο πάνθεον του Baptemus, lord of the evil dragons. The mask is rising also.. Ο Αμντέους κερδίζει δύναμη μετά την απόκτηση της μάσκας κατασκευής της Τζαντέ.

29926 T.C Η απελευθέρωση του Άφθαρτου Caldeth. The awakening of the elves.

29930 T.C Αρχίζει η μετανάστευση των ξωτικών και η δημιουργία των πρώτων πόλεων. Πρώτη πόλη το αγαπημένο δάσος του Φέανορ.

29940 T.C Η 2η δαιμονική εισβολή. Η Τάλιαν βρίσκει το χαμένο όπλο του Άζραελ razorblade και με αυτό διώχνει τον ψεύτικο Άζραελ ο οποίος εν τω μεταξύ έχει πάρει την μορφή του πρώτου Άζραελ.

29950 T.C Η 1η σφραγίδα. Το σχέδιο του Φέανορ. Η συγκομιδή της αμαρτίας και ο πρώτος διαχωρισμός της ψυχής.

29960 T.C Η 3η εισβολή. Η μάχη της Canal. Ο Deggial χρεισημοποιεί απογορευμένη μαγεία στην προσπάθεια του να φέρει τον πατέρα του (Graa’zt) στον σμαραγδένιο κόσμο. Το σμαράγδι ραγίζει.

29962 T.C Η ανύψωση νέων δυνάμεων στο πάνθεον. Sylvas, Lerythea, Esvele, Nameless one. O Όλιβα και η Μαργκό γίνονται με την θέληση τους θνητοί και η Jade εκδηλώνει την επιθυμία της να φύγει από τον Σμαραγδένιο κόσμο.

29963 T.C Γίνεται η 1η επαφή με τις άλλες ηπείρους και συγκεκριμένα με την Empire of the Sand.

29964 T.C Η Phae ανακαλύπτει το παρελθόν του Αμντέους.  

29965 T.C Eμφανίζεται στον σμαραγδένιο κόσμο ο Ernioth, arch nemesis of Oliva. Αρχίζει να μαζεύει τους πιστούς αποδυναμώνοντας τον Αμντέους. Cedric challenges Ernioth…. Undeath to death.

29966 T.C Amdeus challenges Ernioth. Breaking of the Mask. Oliva and Margo ascends to heaven. Ο Έρνιοθ φυλακίζεται.

29968 T.C Οι ήρωες βρίσκουν τον Deggial που είχε χαθεί μετά το πανίσχυρο ξόρκι που είχε κάνει. Οδηγούνται στην Κόλαση και ένα κομμάτι της ενώνεται με τον E.W.

29969 T.C Η εποχή της τρέλας. Ο ήρωας Ralmevik τρελαίνεται και ανυψώνεται ως ο Άφθαρτος της τρέλας.

29970 T.C Η Arodi βρίσκει την Jade και ζητά την βοήθεια της στο όνομα της αγάπης για να βρει τον Αμντέους. Η Jade παραχωρεί τις δυνάμεις της και η Arodi γίνεται η νέα θεά του έρωτα. Η επιθυμία της Jade για να φύγει από τον κόσμο ενισχύεται. H Arodi κατεβαίνει στην Άβυσσο για να σώσει τον Αμντέους. Amdeus Rising και ένα κομμάτι της αβύσσου συναντιέται με τον E.W.

29971-29999 T.C Serenity before the Storm.

29989 Τ.C Η Phae μαθαίνει την αλήθεια γύρω από την οικογένεια των Lazarth και αποφασίζει ότι θα τους στηρίξει μέχρι το τέλος.

29998 T.C Η Τάλιαν ονειρευεται έναν μακρινό κόσμο. Οι σκιές ευθυγραμμίζονται. Η κατάρα ξεκίνησε. Ο Φέανορ κλαίει.

29999 T.C The age of change.

Oliva said: ‘’…one of us or one of them…our world or their world…’’
Margo said: ‘’…we shall live my children…’’
Azrael said: ‘’…Only me…millions of you…’’
Volfer said: ‘’…I better close my eyes…’’
Roland was just sleeping near his pet.
Jade said : ‘’…farewell…’’
The others stood astound.

0 T.S Time of Separation

1-1000 T.S New Dawn

5 T.S Το πάνθεον αλλάζει.

1001 T.S Αυτή είναι η χρονολογία που θα ξεκινήσουμε την 4th edition of Emerald World.

Ελπίζω να σας άρεσε. Μετά από αυτό ήρθε η ώρα μου να πάω στο ψυχιατρείο.

Comments

Popular posts from this blog

Heroic Fantasy: Class Acts: Druid

Tales from the Post: Σκέψεις και μια αφιέρωση!

Planescape: Age of Spiders