Ο δρόμος της επιστροφής




Είμαι πάλι εκεί από όπου έφευγα πρώτινος για να γλυτώσω την ζωή μου. Έφυγα γεμάτος μίσος για όλα αυτά που άφηνα πίσω μου, ακόμα και για σένα μητέρα. Σε μισούσα που τον αγαπούσες πιο πολύ, που τον θεωρούσες ξεχωριστό, καλύτερο από μένα. Κι όμως μέσα μου σ'αγαπούσα και ήθελα να σου αποδείξω την αξία μου.

Και να'μαι τώρα πάλι εδώ, ίσως γιατί η μοίρα το διάλεξε, ίσως γιατί ένα κομμάτι του εαυτού μου έμεινε πάντα εδώ και δεν έφυγε ποτέ.

Γύρισα πίσω με άλλα μυαλά, χωρίς μίσος, μόνο με συγχώρεση και αγάπη στην καρδιά μου, για να βρω όλα αυτά που έχασα, ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως θα χαθώ μαζί τους. Δεν με φοβίζει πια ο θάνατος, το μόνο που με φοβίζει είναι η έλλειψη της αγάπης και της οικογενειακής στοργής.

Ταξίδεψα δυο χρόνια, κι όμως νιώθω μια αιωνιότητα μακριά από όλα αυτά που άφησα πίσω, ίσως γιατί το μίσος δεν με κυριεύει πια, ούτε η ζήλια. Η μοίρα θέλησε να βρω τον αδερφό μου, και αυτός με την σειρά του με έμαθε να αγαπώ χωρίς ανταλλάγματα και να συγχωρώ. Του υποσχέθηκα πως το κομμάτι του εαυτού του που δεν γνώρισα θα το αναζητήσω, ακόμα και αν αυτό δεν με δεχθεί, για μένα θα είναι πάντα ο αδερφός μου, αυτός που η μητέρα αγαπούσε τόσο πολύ γιατί έπρεπε να αποχωριστεί.

Ναι μητέρα, τώρα καταλαβαίνω ότι τον αγαπούσες πολύ, ακόμα πιο πολύ γιατί ήταν μακριά σου. Έχω ακόμα μια πικρία μέσα μου, γιατί δεν αγάπησες και μένα εξίσου, ενώ είμουν πάντα εκεί; Ενώ πάντα περίμενα την αγκαλιά σου; Ξέρω πως ούτε εσύ μπορούσες να παρακούσεις τις εντολές του, και πάντα ήλπιζες πως εγώ θα το έκανα και θα γινόμουν αυτός που ήθελες να γίνω. Με βοήθησες να φύγω, να ζήσω μακριά από τον καθημερινό μου εφιάλτη, όμως δεν υπολόγισες κάτι μητέρα...

Όσο μακριά και να είμαι, ότι και να κάνω, κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιμετωπίσω τους φόβους μου και την κληρονομιά που μου δώσατε... Τώρα η μόνη μου συντροφιά είναι η ασημένια σκόνη μέσα στο σκοτάδι του, αυτή και η ελπίδα...

Comments

Oliva said…
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε κάτι για τον Bredain παρά μόνο αυτό που σχολίασε ο Maenathir Darkstar λίγο πριν ξεκινήσουμε το χθεσινοβραδυνό session. "Bredain, μην το κάνεις...μην αυτοκτονείς... -:) "
Αντε Andromeda την άλλη εβδομάδα τελειώνουμε την ιστορία του Alexander και μετά είναι η δικιά σου σειρά...
Τώρα εγώ θα φταίω να καταχραστώ τα admin δικαιώματα μου;;;Εεεε;;;
Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας,δεν θα αυτοκτονήσει ο Bredain, απλά θα έρθει αντιμέτωπος με το legacy του και τους γονείς του, τι θα γίνει από εκεί και πέρα τα ζάρια θα το πουν (και η καλή διάθεση του DM;;;Εεεε Μάρθα;;;; :PPP)
Margo said…
Η καλή διάθεση του DM είναι σαν τα ούφο. Πολλοί μιλούν γι αυτήν αλλά κανένας δεν την έχει δει στ' αλήθεια.
Έτσι εεε;;; Οκ λοιπόν, κοίτα να μου ξεκληρίσεις την οικογένεια, θα σου φάω τα άντερα, μαγειρίτσα θα τα κάνω!!!
... said…
"Ο καλός ο DM είναι σαν ούφο. Πολλοί του μιλούν αλλά κανείς δεν τον ακούει στ'αληθεια".

Popular posts from this blog

Heroic Fantasy: Class Acts: Druid

Tales from the Post: Σκέψεις και μια αφιέρωση!

Planescape: Age of Spiders